Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλάπηκε και φέτος το ομοίωμα του Θείου Βρέφους από τη φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους
  • [02] Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αχαρνών
  • [03] Αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια
  • [04] Το νέο πλαίσιο για το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών
  • [05] Πτώση, που προσεγγίζει το 38%, σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων
  • [06] Αποπομπή πέντε αστυνομικών διοικητών στην Κωνσταντινούπολη
  • [07] Πέθανε ο θρυλικός Ρόνι Μπιγκς, ο «εγκέφαλος» της «Μεγάλης Ληστείας του Τρένου»
  • [08] Ρωσική βοήθεια για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου
  • [09] Ο πιο ζεστός Νοέμβριος των τελευταίων 134 ετών
  • [10] Τα μήλα, ασπίδα κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού

  • [01] Κλάπηκε και φέτος το ομοίωμα του Θείου Βρέφους από τη φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους

    Τείνει να γίνει... παράδοση η κλοπή του Θείου Βρέφους από τη φάτνη που στήνεται παραδοσιακά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, άγνωστοι αφαίρεσαν το ομοίωμα του Θείου Βρέφους από τη φάτνη που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, ενόψει των Χριστουγέννων. Η κλοπή διαπιστώθηκε το πρωί.

    Πέρυσι, οι δράστες είχαν τοποθετήσει στη θέση του Θείου Βρέφους τρία προβατάκια.

    [02] Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αχαρνών

    Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από περίπου μία ώρα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Αχαρνών.

    Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα και 21 πυροσβέστες που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες δεν ξέφυγαν από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου αρχικά εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αφού ένοικοι εκκένωσαν το κτίριο εγκαίρως.

    [03] Αυξάνονται τα «κόκκινα» δάνεια

    Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε η ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων, αν και ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων παρουσίασε επιβράδυνση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ειδικότερα, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 29,3% στο τέλος Ιουνίου 2013 από 24,5% στο τέλος Δεκεμβρίου 2012.

    Αναλυτικότερα, στα επιχειρηματικά δάνεια λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων από 23,4% τον Δεκέμβριο του 2012, ανήλθε τον Ιούνιο του 2013 σε 29,2%. Στα στεγαστικά δάνεια από 21,4% τον Δεκέμβριο του 2012, σε 24% τον Ιούνιο του 2013 και στα καταναλωτικά δάνεια από 38,8% τον Δεκέμβριο του 2012 στο 43,8% τον Ιούνιο του 2013.

    [04] Το νέο πλαίσιο για το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών

    Το νέο πλαίσιο για το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών θα παρουσιάσει σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12:30, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

    Στη συνέντευξη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις για την αναστολή των πλειστηριασμών το 2014, που θα περιλαμβάνει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ από το 2015 θα εφαρμοστεί μόνιμο πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων. Επίσης έχει εξασφαλισθεί η ισχύς των διατάξεων των νόμων 3869 και 4161 για τη δικαστική προστασία των δανειοληπτών.

    [05] Πτώση, που προσεγγίζει το 38%, σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων

    Πτώση που προσεγγίζει το 38% σε πραγματικούς όρους, σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, από την αρχή της τρέχουσας κρίσης η συνολική υποχώρηση των τιμών των διαμερισμάτων έχει φθάσει στο 32% (ή 37,6% σε πραγματικούς όρους), ενώ τα στοιχεία από τα κτηματομεσιτικά γραφεία δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση, σημειώνει η ΤτΕ.

    Η υποχώρηση των τιμών κατοικιών ήταν εντονότερη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα -32,7% και Θεσσαλονίκη -38%), καθώς και για τα μεγαλύτερου εμβαδού ακίνητα στις σχετικά ακριβότερες περιοχές της χώρας.

    [06] Αποπομπή πέντε αστυνομικών διοικητών στην Κωνσταντινούπολη

    Αποπέμφθηκαν οι διοικητές πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης που σχετίζονται με την επιχείρηση προσαγωγής πολλών ατόμων χτες, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του λαθρεμπορίου χρυσού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δίχως να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για τους διοικητές των υπηρεσιών αντιτρομοκρατικής, οικονομικού εγκλήματος, άμεσης δράσης, δίωξης λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος.

    Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσαχθεί έχει ανέλθει στους 51.

    Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών ήταν οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών (στον οποίο υπάγεται η ασφάλεια), Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Τόσο οι υπουργοί, όσο και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν γνώριζαν τα περί επιχείρησης.

    [07] Πέθανε ο θρυλικός Ρόνι Μπιγκς, ο «εγκέφαλος» της «Μεγάλης Ληστείας του Τρένου»

    Ο Ρόνι Μπιγκς, ο εγκέφαλος της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου του 1963, πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

    Ο Μπιγκς έγινε γνωστός πριν από 50 χρόνια ως ο αρχηγός της 11μελούς συμμορίας που λήστεψε μια ταχυδρομική αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Γλασκώβης-Λονδίνου και διέφυγε με λεία 2,6 εκατομμύρια στερλίνες -- περίπου 40 εκατομμύρια στερλίνες (47,6 εκατομμύρια ευρώ) σε σημερινή αξία.

    Ο Μπιγκς συνελήφθη μετά τη ληστεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών. Δραπέτευσε από τη φυλακή το 1965, αφού είχε εκτίσει μόλις 15 μήνες. Επί 36 χρόνια ζούσε τη ζωή του πλέιμποϊ στη Νότιο Αμερική

    [08] Ρωσική βοήθεια για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου

    Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει ασφάλεια στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας και στα συριακά ύδατα στη διάρκεια της καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, Βασίλι Τιτούσκιν. Η Συρία πρόκειται να παραδώσει θανατηφόρες τοξίνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του αερίου σαρίν, του αερίου VX και άλλες επικίνδυνες ουσίες βάσει διεθνούς συμφωνίας, η οποία επετεύχθη ύστερα από επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού τον Αύγουστο, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

    Η Ρωσία έχει τονίσει ότι σκοπεύει να διαθέσει οχήματα για να βοηθήσει στη μεταφορά χημικών όπλων στη Λατάκεια από διάφορες περιοχές της Συρίας και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να συνοδεύσει τα πλοία που θα μεταφέρουν τα χημικά όπλα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Ο πιο ζεστός Νοέμβριος των τελευταίων 134 ετών

    Στην Ελλάδα έκανε μάλλον κρύο, αλλά ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός Νοέμβριος των τελευταίων 134 ετών, δηλαδή από το 1880 που άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι πρόκειται για τη μέση θερμοκρασία ξηράς και θάλασσας στη Γη, συνεπώς σε κάποιες περιοχές ο φετινός Νοέμβριος ήταν ιδιαίτερα κρύος. Έτσι, λόγω των θερμοκρασιακών διακυμάνσεων στον πλανήτη, ο Νοέμβριος του 2013 ήταν πιο ζεστός από το συνηθισμένο ιδίως στη Ρωσία, την Ινδία και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ ήταν πιο κρύος από ό,τι συνήθως σε τμήματα της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής.

    Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ήταν κατά 0,78 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των 12,9 βαθμών Κελσίου στον 20ό αιώνα. Ήταν ο 37ος Νοέμβριος στη σειρά, που η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα.

    [10] Τα μήλα, ασπίδα κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού

    Αν κάθε άνθρωπος πάνω από την ηλικία των 50 ετών έτρωγε ένα μήλο την ημέρα, χιλιάδες πρόωροι θάνατοι από έμφραγμα και εγκεφαλικό θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να δικαιώσει το γνωστό ρητό «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

    Οι ερευνητές είπαν ότι φρούτα όπως τα μήλα φαίνεται να ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία σχεδόν όσο και «θαυματουργά» φάρμακα όπως οι στατίνες που ρίχνουν την υψηλή χοληστερόλη. Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι, πέρα από τα μήλα, παρόμοια οφέλη έχουν πολλά άλλα φρούτα, αρκεί κανείς να τα τρώει καθημερινά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 December 2013 - 9:30:24 UTC