Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  • [02] Συνεχίζεται η απολογία του Αντ. Κάντα
  • [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο
  • [04] Δικάζεται σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης
  • [05] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς
  • [06] Επετεύχθη συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη
  • [07] Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης του Τόκιο εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς
  • [08] Άμος Οζ: Οι ιστορίες μου δεν αποτελούν πολιτικές δηλώσεις
  • [09] Διαστημικοί «περίπατοι» για επιδιόρθωση βλάβης στον ISS

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θα προηγηθεί Σύσκεψη Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα αύριο.

    [02] Συνεχίζεται η απολογία του Αντ. Κάντα

    Συνεχίζεται και σήμερα η απολογία του αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση του λογαριασμού με τα περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και σχετίζεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ. Χθες ο Αντ. Κάντας κρίθηκε προφυλακιστέος.

    Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996 - 2002, που λογοδοτεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ξεκίνησε να απολογείται προχθες το μεσημέρι στον κ. Μαλλή και συνέχισε και χθες την απολογία του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξόχως αποκαλυπτική για την υπόθεση των εξοπλισμών.

    [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο

    Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο.

    Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα επί των οδών Μπακνανά και Ντόντουελ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όταν εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα, που είναι αδύνατο να διευκρινιστεί εάν είναι άντρας ή γυναίκα.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [04] Δικάζεται σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης

    Προθεσμία για να δικαστεί σήμερα είχε ζητήσει και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί, χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

    Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

    [05] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

    Στη Βουλή πρόκειται να κατατεθεί σήμερα το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014 για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ. Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, ενώ από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων με τη σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

    Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια.

    [06] Επετεύχθη συμφωνία για την τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν την Τετάρτη, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, σε συμφωνία σχετικά με την τραπεζική ένωση, ενώ χαρακτήρισαν αυτή την ημέρα ως «κοσμοϊστορική» για τις τράπεζες του μπλοκ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Αυτό που απομένει πλέον είναι τα κράτη μέλη να διαπραγματευτούν τους όρους της τελικής συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να ξεκινήσει «ένα νέο κεφάλαιο για το τραπεζικό μας τομέα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, Ριμάντας Σάντζους.

    [07] Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης του Τόκιο εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς

    Ο κυβερνήτης του Τόκιο παραιτήθηκε σήμερα μετά την εμπλοκή του σ' ένα οικονομικό σκάνδαλο, μόλις τρεις μήνες αφότου είχε βοηθήσει την πόλη του να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η Ιαπωνία παραμένει προσηλωμένη στο να προσφέρει τους καλύτερους αγώνες και πως η παραίτηση του κυβερνήτη του Τόκιο Ναόκι Ινόζε δεν θα έχει καμιά επίδραση σ' αυτό.

    Ο Ινόζε, ένας συγγραφέας που έγινε πολιτικός και ανέλαβε επικεφαλής της πρωτεύουσας πριν από ένα χρόνο, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί αφού αποκαλύφθηκε πως τον Νοέμβριο του 2012, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του για τη θέση του κυβερνήτη, είχε λάβει 50 εκατ. γεν (370.000 ευρώ) από την αλυσίδα νοσοκομείων Τοκουσουκάι, η οποία πλήττεται από σκάνδαλα. Ο όμιλος Τοκουσουκάι εμπλέκεται σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης, ενώ διεξάγεται εξάλλου έρευνα σε βάρος του και έξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί για οργανωμένη εκλογική απάτη. Επιπλέον, στους λογαριασμούς της εκστρατείας του Ινόζε δεν υπήρχε καμιά αναφορά στα χρήματα που είχε λάβει από το νοσοκομειακό όμιλο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Άμος Οζ: Οι ιστορίες μου δεν αποτελούν πολιτικές δηλώσεις

    «Όλες οι ιστορίες μου ξεκινούν ρεαλιστικά και τελειώνουν σαν όνειρο ή σαν εφιάλτης. Καμία, όμως, δεν πρέπει να διαβαστεί σαν πολιτική αλληγορία για το Ισραήλ. Οι ιστορίες μου μιλούν για την ανθρώπινη συνθήκη: για την απώλεια, για τη μοναξιά, για τον θάνατο. Δεν αποτελούν πολιτικές δηλώσεις. Αν θέλω να κάνω μια πολιτική δήλωση, γράφω ένα άρθρο και στέλνω την κυβέρνησή μου εκεί που πρέπει. Οι ιστορίες των συγγραφέων δεν μας λένε πώς να ψηφίσουμε: γράφονται για να συνειδητοποιήσει ο κάθε αναγνώστης τον εαυτό του. Ατυχώς, πάντως, οι δικές μου ιστορίες μου εξακολουθούν να διαβάζονται ως πολιτικές δηλώσεις. Το έχω, ωστόσο, φιλοσοφήσει. Δεν μπορώ να κάνω το παραμικρό γι' αυτό». Έτσι ξεκίνησε χθες το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Ιανός», ο Άμος Οζ τη συνομιλία του με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου».

    «Είμαι γηραιότερος από τη χώρα μου» παρατήρησε σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Άμος Οζ: «Έχω ζήσει πέντε πολέμους, πολλούς φανατισμούς και άπειρη τρέλα. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν. Κυοφορούμε τους γονείς μας όπως κι εκείνοι κυοφορούσαν τους δικούς τους πριν από μας. Παρ' όλα αυτά είναι αναγκαίο να μην ανήκουμε στο παρελθόν: οφείλουμε να απαγκιστρωθούμε οπωσδήποτε από αυτό».

    [09] Διαστημικοί «περίπατοι» για επιδιόρθωση βλάβης στον ISS

    Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν μια απροσδόκητη σειρά από διαστημικούς «περιπάτους», με ειδικές στολές, δήλωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι της NASA.

    Ο λόγος που οι αστροναύτες θα αναγκαστούν να βγουν έξω από τον Διαστημικό Σταθμό είναι επειδή πρέπει να αντικατασταθεί η μία από τις δύο αντλίες ψύξης του συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Η πρώτη επιχείρηση θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 12:10 ώρα Γκρίνουιτς.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 7:30:27 UTC