Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν το ευρωψηφοδέλτιο
  • [02] Αντ. Κάντας: «Θεωρώ πως αν πήρα μίζες εγώ θα πήραν και άλλοι»
  • [03] Προϊόν με ονομασία προέλευσης το «Τοματάκι Σαντορίνης»
  • [04] Στους Αγίους Τόπους τον Μάιο ο πάπας Φραγκίσκος
  • [05] Μ. Σουλτς: «Ανησυχητική» η συμφωνία για την τραπεζική ένωση
  • [06] Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Ζαν-Μαρί Λεπέν για ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Ρομά
  • [07] Πανιώνιος-Βέροια 2-1

  • [01] Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν το ευρωψηφοδέλτιο

    Ο Βαγγέλης Πισσίας και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Έπειτα από μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας η οποία έδωσε σε όλα τα μέλη τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τους 10 υποψήφιους σε σύνολο 21 υποψηφιότητων, μέσα από μία ψηφοφορία η οποία διήρκεσε πανελλαδικά 10 μέρες, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν σήμερα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιό τους.

    Έτσι ο Βαγγέλης Πισσίας με 251 ψήφους και ο Νίκος Χρυσόγελος με 210 ψήφους κατοχυρώνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην ευρωλίστα, ενώ ακολουθούν οι Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελεάννα Ιωαννίδου, Δήμητρα Γωγάκου, Σταύρος Αγογλωσσάκης, Ηλίας Γιαννίρης, Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Μπλιώνης.

    [02] Αντ. Κάντας: «Θεωρώ πως αν πήρα μίζες εγώ θα πήραν και άλλοι»

    «Αν πήρα εγώ θα πήραν και άλλοι», φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας που βρίσκεται για τρίτη ημέρα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, για παράνομες αμοιβές που έλαβε για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

    Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, πλην των περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη και σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων, έχει παραδεχθεί την ύπαρξη και άλλων δύο εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για αγορές όπλων.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καντάς φέρεται να απαντά στους ανακριτές της υπόθεσης με τον λογικό ισχυρισμό ότι «αν πήρα εγώ, θεωρώ απίθανο να μην πήραν οι - ιεραρχικώς - από πάνω και οι από κάτω».

    [03] Προϊόν με ονομασία προέλευσης το «Τοματάκι Σαντορίνης»

    Το τοματάκι Σαντορίνης και ο τούρκικος μπακλαβάς με φυστίκι περιελήφθησαν στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.

    Η μικρόκαρπη τομάτα Σαντορίνης, γνωστή ως «τοματάκι Σαντορίνης» είναι μια ποικιλία του φυτού με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και γεύση που ευδοκιμεί στο νησί αυτό των Κυκλάδων.

    Ο μπακλαβάς του Γκαζιαντέπ είναι μια από τις εκδοχές του γλυκού αυτού που ξεχωρίζει χάρη στα φυστίκια και στο ψήσιμό του σε φρέσκο βούτυρο.

    [04] Στους Αγίους Τόπους τον Μάιο ο πάπας Φραγκίσκος

    Ο πάπας Φραγκίσκος «θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους τον Μάιο», όπως ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ. Ο ίδιος ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

    Την πραγματοποίηση επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους Τόπους τον ερχόμενο Μάιο ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Φουάντ Τουάλ, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

    Ο Λατίνος πατριάρχης πρόσθεσε ότι ο πάπας θα επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

    [05] Μ. Σουλτς: «Ανησυχητική» η συμφωνία για την τραπεζική ένωση

    O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν «διαβουλεύσεις διά μακρών» για τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν χθες Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τραπεζική ένωση, τον οποίο χαρακτήρισε «ανησυχητικό» και «πολύ μακριά» από τις προσδοκίες των ευρωβουλευτών.

    Ο μηχανισμός διευθέτησης των τραπεζικών κρίσεων που συμφωνήθηκε χθες το βράδυ από τους υπουργούς Οικονομικών των 28 χωρών μελών της ΕΕ κινείται προς μια «ανησυχητική κατεύθυνση», εκτίμησε ο Σουλτς σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που εκφώνησε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Η συμφωνία είναι «πολύ μακριά» από αυτό που επιθυμεί το Ευρωκοινοβούλιο, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σουλτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρέπει να αναμένονται «διαπραγματεύσεις διά μακρών» μεταξύ των βουλευτών, των χωρών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπή προτού οριστικοποιηθεί το σχέδιο.

    [06] Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Ζαν-Μαρί Λεπέν για ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Ρομά

    Ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού να καταβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για σχόλια που είχε κάνει για τους Ρομά, σύμφωνα με τα οποία «πετούν φυσικά, σαν τα πουλιά», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το γαλλικό ρήμα voler, που σημαίνει «πετώ» αλλά και «κλέβω».

    Πλημμελειοδικείο του Παρισιού έκρινε τον Λεπέν ένοχο για προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα. Η εισαγγελία είχε ζητήσει να επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο του FN ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή.

    Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 σε μια θερινή κατασκήνωση του Εθνικού Μετώπου, ο Λεπέν είχε κάνει προκλητικά σχόλια για τη μετανάστευση, ένα θέμα-φετίχ του κόμματός του, υπό το βλέμμα της κόρης του Μαρίν Λεπέν, που είναι πλέον πρόεδρος του FN.

    [07] Πανιώνιος-Βέροια 2-1

    Ένα λάθος του καλύτερου έως εκείνο το σημείο ποδοσφαιριστή της αποδείχθηκε μοιραίο για τη Βέροια, που ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη με 2-1 από τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

    Από την άλλη πλευρά, ήρωας για τους «κυανέρυθρους» ήταν ο Αραβίδης που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του (22΄, 84΄), ενώ στο ενδιάμεσο είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μπεν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 17:30:23 UTC