Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ονομαστική ψηφοφορία δεκαπέντε άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Κ. Μάτσα: «Οι γυναίκες τοξικομανείς είναι διπλά στιγματισμένες»
  • [03] Φορτίο με 88 κιλά χασίς μπλόκαραν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα
  • [04] Αυτοπυρπολήθηκε αλλοδαπός στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Ικανοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για την εφαρμογή του κυπριακού προγράμματος
  • [06] Πρώτη ημέρα του χειμώνα

  • [01] Σε ονομαστική ψηφοφορία δεκαπέντε άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ

    Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η Ολομέλεια υπερψήφισε κατά πλειοψηφία τα περισσότερα άρθρα και τις τρεις τροπολογίες του νομοσχεδίου, ενώ για δεκαπέντε άρθρα (των πλέον βασικών συμπεριλαμβανομένων) έχουν ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ. και τη ΔΗΜΑΡ, ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν σήμερα.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε λίγο πριν τα μεσάνυκτα σειρά νέων προσθηκών και αναδιατυπώσεων διατάξεων του νομοσχεδίου. Έτσι, για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, για γήπεδα ή οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, στη συνολική αξία των εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε αυτά, δεν θα υπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των κτηρίων που είναι προγενέστερα των - εκάστοτε - τελευταίων 100 ετών και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως "ιστορικά διατηρητέα μνημεία" ή "έργα τέχνης". Η διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 5, για το οποίο θα διεξαχθεί αύριο ονομαστική ψηφοφορία.

    Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 39 του νομοσχεδίου, που αφορά την εισαγωγή νέου συστήματος διαπίστευσης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, το άρθρο αποσύρεται προκειμένου να επανέλθει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών τον Ιανουάριο.

    [02] Κ. Μάτσα: «Οι γυναίκες τοξικομανείς είναι διπλά στιγματισμένες»

    Το όνομα της Κατερίνας Μάτσα είναι ταυτισμένο με τη μονάδα 18 Άνω Απεξάρτησης του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Η μαχητική και αφοσιωμένη στον αγώνα της απεξάρτησης από ουσίες και αλκοόλ, ψυχίατρος, έχει να επιδείξει στην πορεία της πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ της συνάντησε με αφορμή το βιβλίο της «Ταπείνωση και Ντροπή-Γυναίκες Τοξικομανείς» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγρα, σαν επιστέγασμα ενός κύκλου 40 χρόνων κλινικής εμπειρίας. Ένα βιβλίο με τολμηρές απόψεις, που καλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί κριτικά απέναντι στη λογική της κρίσης. «Ποιες ζωές μετράνε και πώς μετρούνται μέσα στην υγειονομική περιχαράκωση των ημερών;» αναρωτιέται η Κατερίνα Μάτσα.

    Η θέση της είναι με «τις στρατιές των αποκλεισμένων ανθρώπων, που το σύστημα μέσα στην κρίση του αντιμετωπίζει ως "απορρίματα" χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές ακραίας, ταπεινωτικής βίας, Άνεργοι, άστεγοι, οροθετικοί, τοξικομανείς, αλκοολικοί, ψυχασθενείς, μετανάστες και άλλοι "παρίες" βιώνουν την κρίση σαν μια τραυματική κατάσταση διαρκείας, αισθάνονται ταπεινωμένοι, χωρίς αξιοπρέπεια και ντρέπονται γι αυτό».

    [03] Φορτίο με 88 κιλά χασίς μπλόκαραν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

    Μεγάλη ποσότητα χασίς, βάρους 88 κιλών, επιχείρησε να «εξάγει» στη Γερμανία από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας , ένας 35χρονος ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, πριν ταξιδέψει για τον προορισμό του μέσω Ιταλίας.Τα ναρκωτικά, ήταν επιμελώς τοποθετημένα μέσα σε κρύπτες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου τύπου βαν, με γερμανικές πινακίδες.

    Οι κινήσεις του οδηγού στο χώρο του λιμανιού, κίνησαν τις υποψίες των Λιμενικών, οι οποίοι κατά τον έλεγχο που έκαναν με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν γρήγορα τις κρύπτες με το χασίς, το οποίο ήταν σε αεροστεγείς συσκευασίες του ενός κιλού. Η ποσότητα των ναρκωτικών και το βαν κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ο 35χρονος οδηγός. Προανάκριση για την υπόθεση, διεξάγει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

    [04] Αυτοπυρπολήθηκε αλλοδαπός στο κέντρο της Αθήνας

    Ανδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων αυτοπυρπολήθηκε δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, λίγο πριν από τις επτά το πρωί, στον δρόμο, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών. Από τα στοχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι ο αυτόχειρας είναι πιθανότατα αλλοδαπός μετανάστης.

    Ενας αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής πράξης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατα ευγκαύματα. Ο αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε ασθενοφόρο και την αστυνομία και ο αυτοπυρποληθείς διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δίπλα στο σημείο του αυτοπυρπολισμού βρέθηκε ένα μικρό πορτοφόλι στο οποίο υπήρχαν έγγραφα που ανήκουν σε Ιρανό και εξετάζεται αν είναι τα στοιχεία του ανθρώπου που αυτοπυρπολήθηκε. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    [05] Ικανοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για την εφαρμογή του κυπριακού προγράμματος

    Ικανοποίηση για τη «σθεναρή εφαρμογή» του προγράμματος από μέρους των κυπριακών αρχών εξέφρασε με γραπτή δήλωσή της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για την εκταμίευση 83,5 εκατομμυρίων ευρώ για την Κύπρο, τα οποία αποτελούν την τρίτη δόση του Ταμείου, μέσα στα πλαίσια της δανειακής συμφωνίας.

    Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι «οι κυπριακές αρχές έχουν καθιερώσει ρεκόρ σθεναρής πολιτικής εφαρμογής, εκπληρώνοντας τους δημοσιονομικούς στόχους με άνετα περιθώρια, κάνοντας βήματα προς την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και προωθώντας διαρθρωτικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις».

    Στη συνέχεια, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «ενώ οι μακροοικονομικές επιδόσεις ήταν κάπως καλύτερες από το αναμενόμενο, η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές παραμένουν δύσκολες και υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους. Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η ευρεία δημόσια υποστήριξη, είναι συνεπώς ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης», όπως επισήμανε.

    [06] Πρώτη ημέρα του χειμώνα

    Την πρώτη ημέρα του χειμώνα, δηλαδή τη σημερινή(21 Δεκεμβρίου), αποφάσισε να τιμήσει και η google μέσα από το doodle της. Σύμφωνα με την αστρονομία, ο χειμώνας ξεκινά με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου στο Βόρειο Ημισφαίριο και στις 21 Ιουνίου στο Νότιο Ημισφαίριο και τελειώνει κατά την εαρινή ισημερία στις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο και στις 21 Σεπτεμβρίου στο Νότιο.

    Στη μετεωρολογία μετρούνται συμβατικά οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος για το Βόρειο Ημισφαίριο και Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος για το Νότιο.

    Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας - δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο; Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 December 2013 - 9:30:24 UTC