Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ριφιφί της κυβέρνησης στην ιδιωτική περιουσία
  • [03] Προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της PULSE RC
  • [04] Βελτιωτικές αλλαγές για πολύτεκνους, αναπήρους, ελεύθερους επαγγελματίες
  • [05] Στρατιώτες είχαν συστήσει σπείρα και έκαναν ληστείες στην Πάτρα
  • [06] Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Πέλλα, Καστοριά και Φλώρινα
  • [07] I. Στουρνάρας: Ίδιες με αυτές του Ιουνίου οι διατάξεις για προσαυξήσεις ληξιπρόθεσμων
  • [08] Φονική ενέδρα για δεκαπέντε αξιωματικούς του στρατού στο Ιράκ
  • [09] Ο Χοντορκόφσκι είναι «ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία» λέει το Κρεμλίνο
  • [10] Η πολιτική, η ιστορία και οι καθημερινές μας σχέσεις μέσα από βιβλία δημοσιογράφων

  • [01] Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς

    Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόνισαν την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου προτείνοντας παράλληλα ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές.

    Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση τόσο για την διαδικασία του κατεπείγοντος όσο και για τις διατάξεις που όπως υποστήριξαν δεν είναι ούτε κοινωνικά δίκαιες, ούτε αντικειμενικές και δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημαγωγία τονίζοντας ότι οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να τελούν υπό ομηρία στην οποία βρίσκονται τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

    Παράλληλα, υπερασπίστηκε το νόμο Κατσέλη ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη ενός κανονιστικού συστήματος με σαφή κοινωνικά κριτήρια που θα αντιμετωπίζει το σύνολο των δανειοληπτών.

    Επανέλαβε, επίσης την πρόταση του κόμματος του, τα κόκκινα δάνεια να μεταφερθούν σε ένα δημόσιο φορέα με έναν μηχανισμό διαχείρισης τους .

    Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για «ρεαλιστική, υπολογισμένη και δίκαιη λύση με κοινωνική ευαισθησία» τονίζοντας ότι όποιος δεν την ψηφίσει θα προστατεύσει μόνο αυτόν που πραγματικά μπορούσε και δεν πλήρωνε.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του ζήτησε και αναμένει να το δει να γίνεται και στη πράξη ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές. Ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στο άρθρο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποσυρθεί η τοκογλυφική αντίληψη του δημοσίου απέναντι στους δανειολήπτες που αδυνατούν αντικειμενικά να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία.

    Ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει «το μοντέλο οικονομικής πολιτικής που μας σέρνει στο βούρκο».

    Την αντίθεση του εξέφρασε και για την δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου που θα έχει, όπως είπε, έδρα το Λουξεμβούργο ενώ δεν θα υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο.

    «Είναι μια σκόπιμη, ανήθικη και άδικη ρύθμιση. Εμείς δεν συνηγορούμε σε αυτό το αίσχος και στο έγκλημα, στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας», υπογράμμισε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής 'Αρτεμης Ματθαιόπουλος.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βόμβα στα θεμέλια της τραπεζικής πίστης», τονίζοντας ότι φροντίζει να προστατεύει και να ενισχύει μόνο το τραπεζικό σύστημα και όχι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

    Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κρύβεται πίσω από το κατεπείγον για να φέρει εκβιαστικά διατάξεις επαχθείς, όπως οι προσαυξήσεις προστίμων που έχουν σοβαρά έως και αντισυνταγματικά προβλήματα».

    Οι ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών είναι μεν ένα πρώτο βήμα αλλά χρειάζονται βασικές αλλαγές ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα δικαίου στους πολίτες», κατέληξε.

    Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε λόγο για απελευθέρωση των πλειστηριασμών και πρόσθεσε ότι κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη στα κεφάλια των δανειοληπτών ενισχύεται το τραπεζικό σύστημα.

    «Είναι πολυτέλεια ή δικαίωμα η κάθε λαϊκή οικογένεια να έχει ένα σπίτι να μένει να έχει, υγεία, παιδεία. Είστε ανελέητοι. Θα μείνετε ως κυβέρνηση των μαζικών πλειστηριασμών», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντάκου.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ριφιφί της κυβέρνησης στην ιδιωτική περιουσία

    Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την ότι κάνει ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών.

    Σε σύντομη παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα των πλειστηριασμών ενώ δίνει την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία.

    [03] Προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της PULSE RC

    Προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της PULSE RC που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Στην αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25%, η ΝΔ 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 6,5%, οι ΑΝΕΛ 5% , η Χρυσή Αυγή 13%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, το ΚΚΕ 6,5%. Στο 1,5% κινούντια οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο 1% το ΛΑΟΣ , άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,5% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 10%. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 47% και της ΝΔ το 33%.

    [04] Βελτιωτικές αλλαγές για πολύτεκνους, αναπήρους, ελεύθερους επαγγελματίες

    Βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε σήμερα ο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσύρει και την παράγραφο 6 του άρθρου 7, που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη και είχε δεχτεί τις εντονότατες διαμαρτυρίες όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης.

    Στις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται μεταξύ άλλων:

    -Αύξηση του χρονικού διαστήματος μέχρι 3 μήνες που έχει ο δανειολήπτης για να καταβάλει τη δόση.

    -Στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται από το 30% στο 20% η ελάχιστη καταβαλλόμενη δόση του δανείου.

    -Αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος από 15.000 ευρώ στα 20.000 με δόση 10% για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς

    [05] Στρατιώτες είχαν συστήσει σπείρα και έκαναν ληστείες στην Πάτρα

    Σπείρα αποτελούμενη από τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι έκαναν ληστείες στην Πάτρα, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών όλοι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη. Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε χθες το βράδυ, μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

    [06] Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Πέλλα, Καστοριά και Φλώρινα

    Τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων συστήνουν οι αστυνομικές Αρχές, στον νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Βόρρας, από το 9ο χλμ και μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρρα (Καϊμάκτσαλαν).

    Στον νομό Καστοριάς, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς ? Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ και στον νομό Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας ? Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

    [07] I. Στουρνάρας: Ίδιες με αυτές του Ιουνίου οι διατάξεις για προσαυξήσεις ληξιπρόθεσμων

    Για μεγάλη σύγχυση, αντιστροφή της πραγματικότητας και αδικαιολόγητες αντιδράσεις κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

    Απαντώντας στις επικρίσεις για το άρθρο που αφορά προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη, για το οποίο ζητήθηκε η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε βελτιωτικές αλλαγές, ο κ. Στουρνάρας αντέτεινε ότι οι ρυθμίσεις του ισοδυναμούν πλήρως με επανάληψη της ισχύουσας ρύθμισης του κώδικα φορολογικής διαδικασίας που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο.

    [08] Φονική ενέδρα για δεκαπέντε αξιωματικούς του στρατού στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 15 αξιωματικοί του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν σήμερα σε ενέδρα στην επαρχία του δυτικού Ιράκ που κατοικείται κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, την Ανμπάρ, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

    [09] Ο Χοντορκόφσκι είναι «ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία» λέει το Κρεμλίνο

    Ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος έφθασε στη Γερμανία αφού του απονεμήθηκε χάρη από τον Pώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ύστερα από δεκαετή παραμονή στη φυλακή, είναι «ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία. Απολύτως» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε να πει αν στον 50χρονο Χοντορκόφσκι θα επιτραπεί να πολιτευτεί στη χώρα του. Ο Πεσκόφ είπε ότι ο πρώην μεγιστάνας έστειλε δύο επιστολές στον Πούτιν, μία μακροσκελή προσωπική και μία επίσημη ζητώντας την απονομή χάριτος, ενώ ζήτησε άδεια να μεταβεί στη Γερμανία. Ο Χοντορκόφσκι έφθασε χθες στο Βερολίνο, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή και συναντήθηκε με τον μεγαλύτερο γιο του Πάβελ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Η πολιτική, η ιστορία και οι καθημερινές μας σχέσεις μέσα από βιβλία δημοσιογράφων

    Οι δημοσιογράφοι διατηρούν μια κατά κάποιον τρόπο φυσική σχέση με το βιβλίο. Το γράψιμο αποτελεί για τους περισσότερους μια σχεδόν καθημερινή πρακτική, που καταλήγει συχνά και στα βιβλία: βιβλία πολιτικά και οικονομικά, αλλά και λογοτεχνικά, ερευνητικά ή αυτοβιογραφικά. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν και πάλι στους πάγκους και στις προθήκες των βιβλιοπωλείων προκειμένου να μοιραστούν με τους αναγνώστες τις επαγγελματικές τους αναμνήσεις, που αποτυπώνουν και το πολιτικοκοινωνικό κλίμα μιας ολόκληρης εποχής, τα αποτελέσματα ερευνών οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, αλλά και τις μυθοπλαστικές τους ιστορίες, που οδηγούν σε κόσμους φαντασίας και υπέρβασης.

    Ξεκινώντας από την πρώτη κατηγορία, ο Ριχάρδος Σωμερίτης καταγράφει στο βιβλίο του «Οι λέξεις και οι μάχες» (Εκδόσεις Πατάκη) τη μακρά δημοσιογραφική του πορεία. Περνώντας στη λογοτεχνία, ιδιαιτέρως συζητήθηκε φέτος το μυθιστόρημα του Γιώργου Μπράμου «Το ψέμα του Λύκου» (Εκδόσεις Καστανιώτη).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 December 2013 - 11:30:27 UTC