Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπρησμοί σε τέσσερα ATM κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • [02] Τρίμηνη παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
  • [03] Διαψεύδει δημοσιεύματα περί μη καταβολής του δώρου, το υπουργείο Εργασίας
  • [04] Βροχερός ο καιρός τα Χριστούγεννα
  • [05] Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μουσάραφ αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών
  • [06] Ο Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος αποκαλούμενος και «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου» συνελήφθη
  • [07] Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι πλήττουν Γαλλία και Βρετανία
  • [08] Πολύνεκρη έκρηξη σε κτίριο υπηρεσιών ασφαλείας σε πόλη βόρεια του Καΐρου
  • [09] Ελληνίδα φωτογραφίζει την «καρδιά» του CERN

  • [01] Εμπρησμοί σε τέσσερα ATM κατά τη διάρκεια της νύχτας

    Τέσσερα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών έκαψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Οι καταστροφές των μηχανημάτων ήταν ολοσχερείς και στις τέσσερις περιπτώσεις.

    Το πρώτο ATM βρισκόταν στην Αγ. Νεκταρίου στο Γέρακα, το δεύτερο στην Γ. Παπανδρέου στη Μεταμόρφωση, το επόμενο επί της Αχαρνών στη Ν.Χαλκηδόνα και το τελευταίο στην οδό Αμυκλών στα Πατήσια.

    [02] Τρίμηνη παράταση για τα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

    Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η ισχύς της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του (Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική Απογραφή και Θεώρηση των βιβλιαρίων τους το 2013.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει, ότι ασφαλισμένοι άμεσα και έμμεσα του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ (εν ενεργεία, συνταξιούχοι και έμμεσα μέλη τους) δε χρειάζεται να μεριμνήσουν από 01/01/2014 για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

    Τυχόν μη θεωρημένα βιβλιάρια, θα μπορούν να θεωρούνται έως και την 31/03/2014, αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ.

    [03] Διαψεύδει δημοσιεύματα περί μη καταβολής του δώρου, το υπουργείο Εργασίας

    Τα δημοσιεύματα περί αύξησης των καταγγελιών για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), και σημειώνει ότι «μέχριτις 23 Δεκεμβρίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη λήξη της υποχρέωσης καταβολής του δώρου, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ -δηλαδή στον μόνο κρατικό φορέα που διαθέτει αξιόπιστα και ακριβή στοιχεία και όπου μόνο εκεί γίνονται επίσημα οι καταγγελίες των εργαζομένων- για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων έχουν γίνει 866 καταγγελίες που αφορούν 142 επιχειρήσεις και ήδη για 17 εργοδότες έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου».

    Πέρυσι για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, είχαν γίνει συνολικά 7.294 καταγγελίες, που αφορούσαν 1.450 επιχειρήσεις.

    [04] Βροχερός ο καιρός τα Χριστούγεννα

    Χαλάει από το μεσημέρι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την εκδήλωση βροχών οι οποίες στη συνέχεια θα μετατραπούν σε καταιγίδες.

    Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες και τις νυχτερινές στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι, φθάνοντας στο Αιγαίο τοπικά και τα 6 μποφόρ.

    Αύριο, Χριστούγεννα το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο με νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Ωστόσο από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σημειώσουν σταδιακή εξασθένηση ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο λόγω και της αλλαγής των ανέμων σε νοτιάδες.

    [05] Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μουσάραφ αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών

    Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ δεν θα εμφανιστεί σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί, ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο πρόκειται να τον δικάσει για εσχάτη προδοσία, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά του, δήλωσαν οι δικηγόροι του μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών στο δρόμο τον οποίο επρόκειτο ν' ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε στο δικαστήριο.

    [06] Ο Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος αποκαλούμενος και «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου» συνελήφθη

    Ένας Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος γνωστός με το ψευδώνυμο το «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου», ο οποίος είχε κατορθώσει να καταφύγει στη Γαλλία, εκμεταλλευόμενος παραβιάζοντας την άδεια που πήρε από τη φυλακή με την αιτιολογία να επισκεφτεί τη μητέρα του, συνελήφθη και καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο. Ο Μπαρτολομέο Γκαγκλιάνο που ήδη εξέτισε ποινή σε ιταλική φυλακή για εκβιασμό, πήρε άδεια την περασμένη Τρίτη καθώς λόγω καλής συμπεριφοράς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά του. Ακολούθως όμως κατέλαβε ένα αυτοκίνητο παίρνοντας όμηρο τον οδηγό και τον ανάγκασε να τον μεταφέρει στη Γένοβα, που βρίσκεται 170 χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα.

    Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο δραπέτη στην πόλη Μεντόν, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα. Το δικαστήριο στη Νίκαια όπου οδηγήθηκε τον καταδίκασε σε 10 μήνες φυλακή για παράνομη κατοχή όπλου και ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Θα δικαστεί πλέον σε εφετείο την Πέμπτη το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το αίτημα της Ιταλίας να εκδοθεί για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για τον εκβιασμό.

    Ο Μπαρτολομέο Γκαγκλιάνο που έχει ήδη εκτίσει ποινές για τρεις φόνους που διέπραξε τη δεκαετία του 1980 έχει κριθεί από ιταλικά δικαστήρια ψυχικά ασθενής. Απέκτησε το προσωνύμιο «Τέρας του Αγίου Βαλεντίνου», όταν το Φεβρουάριο του 1989, σκότωσε το τρίτο θύμα του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ενώ είχε δραπετεύσει από ψυχιατρική κλινική. Το 1983, και πάλι είχε δραπετεύσει από ένα ακόμη ψυχιατρικό ίδρυμα όπου είχε εγκλειστεί για τη δολοφονία μιας γυναίκας.

    [07] Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι πλήττουν Γαλλία και Βρετανία

    Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδης βροχήπλήττουν από χθεςτη δυτική και βορειοδυτική Γαλλία και το νότιο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας.

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και χιλιάδες γαλλικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

    Ένας άντρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη Μεγάλη Βρετανία σε ξεχωριστά δυστυχήματα.

    Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης Μπρεστ στα βορειοδυτικά αγνοείται ένας ρώσος ναύτης.

    Νωρίς το απόγευμα, σχεδόν 18.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη την περιοχή της Βρετάνης στη δυτική Γαλλία ενώ υπήρξε αναστάτωση με τις πτήσεις.

    Στη Μεγάλή Βρετανία ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου. Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, ανεστάλησαν. Οι εθνικές σιδηροδρομικές μεταφορές επίσης επηρεάστηκαν καθώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των δρομολόγιων ή να ακυρώσουν μερικά σιδηροδρομικά ταξίδια.

    Ισχυροί άνεμοι έπνεαν και στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες όπου κόπηκαν πάνω από 5.000 τηλεφωνικές γραμμές.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε σήμα πορτοκαλί συναγερμού με χρονικό ορίζοντα τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, για το νότιο μισό της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων ταχύτητας 140 χιλιομέτρων ανά ώρα.

    [08] Πολύνεκρη έκρηξη σε κτίριο υπηρεσιών ασφαλείας σε πόλη βόρεια του Καΐρου

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου .

    Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας η ισχυρή έκρηξη , σημειώθηκε στην πόλη Μανσούρα εκατό χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου, και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο τμήμα του οποίου κατέρρευσε .

    Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο στρατηγός Σαμί ελ Μίχι αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Ντικαλίγια στο Δέλτα του Νείλου , είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ δύο από τους υψηλόβαθμους συναδέλφους του, είναι ανάμεσα στους νεκρούς της έκρηξης , που έγινε αισθητή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

    Η τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες από εκτεταμένες ζημιές και κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων καθώς και πολλά ασθενοφόρα .

    [09] Ελληνίδα φωτογραφίζει την «καρδιά» του CERN

    «Ξεκίνησα στο CERN για πρακτική άσκηση, το καλοκαίρι του 2012. Μου προτάθηκε μια θέση που δε μπορούσα να αρνηθώ. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από την Αθήνα θα έφτανα κάποια μέρα στη Γενεύη και πόσο μάλλον να δουλεύω για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών ερευνών», δηλώνει η 22χρονη Άννα Παντελιά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Ως παιδί αγαπούσε την επικοινωνία και τη φωτογραφία, κάτι που την οδήγησε να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθηνών, στο τμήμα φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών. Το 2009 οι σπουδές της συνεχίστηκαν στη Γερμανία μέσω του προγράμματος του Erasmus. Έπειτα, γύρισε στην Αθήνα για να τελειώσει τα μαθήματά της. Η πρακτική άσκηση που της προτάθηκε λίγο καιρό αργότερα από καθηγητή του Πολυτεχνείου στο CERN ήταν μια καλή ευκαιρία που δε μπορούσε να την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

    Η Άννα δουλεύει σήμερα στο CERN ως φωτογράφος. Καλύπτει τις επισκέψεις, τα συνέδρια, τα events, απαθανατίζει τους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας, καθώς και τις εργασίες που εκτελούνται στα τούνελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 December 2013 - 7:30:25 UTC