Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου κατά 13,1% στο δεκάμηνο
  • [02] Απεργίες και την παραμονή των Χριστουγέννων στην Πορτογαλία
  • [03] Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [04] Καθησυχαστικοί οι γιατροί για τον Μίκη Θεοδωράκη

  • [01] Μείωση ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου κατά 13,1% στο δεκάμηνο

    Πτωτικά κινήθηκαν τον Οκτώβριο εφέτος, τόσο οι εξαγωγές της χώρας (λόγω και του ισχυρού ευρώ), όσο και οι εισαγωγές.

    Παρά ταύτα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε περαιτέρω κατά 5,7%, ενώ στο δεκάμηνο καταγράφεται μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου κατά 13,1%.

    Ειδικότερα, από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής:

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.171,3 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο εφέτος, έναντι 4.530,3 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 7,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 241,0 εκατ. ευρώ, ή 8,5%).

    Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.324,6 εκατ. ευρώ, έναντι 2.572,4 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο 2012, παρουσιάζοντας μείωση 9,6% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 36,5 εκατ. ευρώ, ή 2,3%).

    [02] Απεργίες και την παραμονή των Χριστουγέννων στην Πορτογαλία

    Η παραμονή των Χριστουγέννων σημαδεύτηκε σήμερα στην Πορτογαλία από πολλές απεργίες στις αερομεταφορές, τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων στη Λισαβόνα και τις υπηρεσίες λεωφορείων στην πρωτεύουσα και το Πόρτο (βόρεια).

    Εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιούν οι 43 πιλότοι της Easyjet που έχουν τη βάση τους στη Λισαβόνα, οι συνδέσεις προς τη Μαδρίτη, το Βερολίνο και το Λίβερπουλ θα έχουν προβλήματα, αλλά «οι περισσότερες από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 και τις 26 Δεκεμβρίου δεν θα επηρεαστούν», έκανε γνωστό η βρετανική εταιρεία.

    Οι πιλότοι, οι οποίοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και το σεβασμό της πορτογαλικής νομοθεσίας, προβλέπουν δύο νέες ημέρες απεργίας στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

    Οι υπάλληλοι της εταιρείας Groundforce που προσφέρει υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και της Μαδέρας, απεργούν όλη την ημέρα σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της αναδιοργάνωσης του χρόνου εργασίας στους κόλπους της επιχείρησής τους.

    Σύμφωνα με τα συνδικάτα των χειριστών των αποσκευών, τα οποία έχουν κηρύξει νέα απεργία για τις 31 Δεκεμβρίου, ορισμένες πτήσεις που αναχωρούν από τη Λισαβόνα σημείωσαν καθυστερήσεις άνω της μιας ώρας νωρίς το πρωί και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

    [03] Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια και οικονομικές τιμές υποδέχεται τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΔΘΠ). Πρόκειται για την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος», το μουσικό παραμύθι της Μαριβίταs Γραμματικάκη με τίτλο «Το μαγικό Βιολί» και «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Χρήστου Γεωργίου, 'Ακη Σακελλαρίου.

    Περισσότερο από μισό αιώνα, παρέμενε ξεχασμένη, η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος». Βασισμένη στη φάρσα «Το βαγόνι των κυριών» του Μωρίς Ενεκέν (1917), «Η κόρη της καταιγίδος», βγήκε από το αρχείο της, χάρη στην έρευνα της θεατρικής ομάδας «Οι όπερες των ζητιάνων», και αναδείχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.

    Γι' αυτά τα Χριστούγεννα και για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά προσκαλεί τους θεατές να δουν αυτές τις παραστάσεις με δύο οικονομικά πακέτα - δώρο.

    Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα της αγοράς του ενιαίου εισιτηρίου των 29 ευρώ και για τις τρεις παραστάσεις, ενώ με την αγορά δύο εισιτηρίων διακεκριμένης θέσης για την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος», οι θεατές θα λαμβάνουν ένα δωρεάν εισιτήριο και για την παιδική όπερα «Το μαγικό βιολί».

    [04] Καθησυχαστικοί οι γιατροί για τον Μίκη Θεοδωράκη

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι θεράποντες γιατροί του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες στο Ιατρικό Κέντρο, αλλά αναμένουν να περάσει άλλο ένα 24ωρο για να είναι πιο ασφαλείς οι εκτιμήσεις τους.

    Στο ίδιο ύφος είναι και το ιατρικό ανακοινωθέν που αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, δεν εμπνέει ανησυχία.

    Το ιατρικό δελτίο αναφέρει:

    «Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης προσήλθε εχτές το μεσημέρι στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού, μετά από σχετική οδηγία του θεράποντα ιατρού του, πνευμονολόγου Παναγιώτη Ραπακούλια, διευθυντή του Πνευμονολογικού Εργαστηρίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

    Νοσηλεύεται σε συμβατικό θάλαμο, απύρετος και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, καθώς ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπευτική αγωγή που του χορηγείται.

    Αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, υποχωρήσουν εντελώς όλα τα συμπτώματα και κριθεί ασφαλής η επιστροφή του στο σπίτι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 December 2013 - 11:30:26 UTC