Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη βουλή η μηνυτήρια αναφορά για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ
  • [02] Εντονότερο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης
  • [03] Έφοδο με το αυτοκίνητο του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας επιχείρησε διευθυντής θέατρου
  • [04] Στο 16,2% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Κύπρο
  • [05] Κυβερνητική παρέμβαση στην έρευνα καταγγέλει εισαγγελέας στην Τουρκία

  • [01] Στη βουλή η μηνυτήρια αναφορά για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο, Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στη Βουλή τη μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας, και είχε ως αποτέλεσμα να επιλεχθούν 1.348 υπάλληλοι για απομάκρυνση, χωρίς διαφανή κριτήρια.

    Η επίμαχη μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί αρχικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μετά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τη διαβίβασε στην Βουλή.

    [02] Εντονότερο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

    Στις περιοχές της Δυτκής Θεσσαλονίκης,από την οδό Λαγκαδά μέχρι τον Εύοσμο και το Κορδελιό, είναι εντονότερο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης,που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες, λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και της αυξημένης χρήσης εστιών θέρμανσης, όπως οι θερμάστρες και τα τζάκια.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ,ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, τα ποσοστά των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, κατά μέσο όρο, έφτασαν τα 197 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στις περιοχές της οδού Λαγκαδά και του Ευόσμου - Κορδελιού, τα 135 στο Επταπύργιο, τα 110 στις περιοχές Μαρτίου και Τούμπας και τα 90 στην οδό Εγνατία.

    H απόφαση της Αντιπεριφέρειας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια ισχύει για τέσσερις ημέρες (μέχρι αύριο ) ωστόσο το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου παρέχεται για τις διπλάσιες μέρες της απόφασης, δηλαδή για οκτώ συνολικά μέρες. Αύριο θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί είτε η συνέχιση της ισχύος των μέτρων είτε η αναστολή της.

    [03] Έφοδο με το αυτοκίνητο του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας επιχείρησε διευθυντής θέατρου

    Ένας Ιταλός, διευθυντής ενός μικρού παρισινού θεάτρου, συνελήφθη σήμερα αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισβάλει με το αυτοκίνητό του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας καταγγέλλοντας, με τον τρόπο αυτό, τη μείωση της επιχορήγησης του θιάσου του.

    "Εάν ο στόχος του ήταν να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτό, μάλλον το πέτυχε. Όμως τώρα κινδυνεύει να πληρώσει το τίμημα", ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο Ατίλιο Ματζούλι, 67 ετών, συνελήφθη αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας και έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

    [04] Στο 16,2% σκαρφάλωσε η ανεργία στην Κύπρο

    Στο 16,2% του εργατικού δυναμικού ανήλθε η ανεργία στην Κύπρο το τρίτο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στη Λευκωσία.

    Παράλληλα, η ανεργία στους νέους μεταξύ 15 - 24 ετών άγγιξε το 38,5%, μειωμένη κατά 1,8% σε σχέση, με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αυξημένη κατά 12,1% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    [05] Κυβερνητική παρέμβαση στην έρευνα καταγγέλει εισαγγελέας στην Τουρκία

    Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία παρά τον σαρωτικό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα Τούρκος εισαγγελέας κατήγγειλε ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει την τουρκική κυβέρνηση και ότι η αστυνομία παρακώλυσε την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει συλλήψεις.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, πάντως, επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επιχείρησης διαφθοράς, αλλά σχεδίου εναντίον της κυβέρνησής του.

    Οι Τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών να συνεργαστούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 December 2013 - 17:30:24 UTC