Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Χ. Τομπούλογλου
  • [02] Στον ανακριτή, στις 2 Ιανουαρίου, ο μεσάζων που κατονόμασε ο Αντ. Κάντας
  • [03] Υπό ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ
  • [04] To 2013 έτος ποίησης και δημοσίευσης έργων

  • [01] Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Χ. Τομπούλογλου

    Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα έλαβε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

    Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

    [02] Στον ανακριτή, στις 2 Ιανουαρίου, ο μεσάζων που κατονόμασε ο Αντ. Κάντας

    Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα βρεθεί στις 2 Ιανουαρίου ο 83χρονος μεσάζων που κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ως ο άνθρωπος που του έδωσε «μαύρα χρήματα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής, απέστειλε κλήση σε απολογία στον μεσάζοντα, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο- «κλειδί» για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    [03] Υπό ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ

    Υπό ασφυκτικό έλεγχο, μηνιαίο και τριμηνιαίο, θα τεθούν το επόμενο έτος οι δαπάνες των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, και, κυρίως, αυτές που αφορούν στη μισθοδοσία του προσωπικού, τις υπερωρίες και τις επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, την εγκύκλιο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2014, στην οποία επισημαίνεται ότι η πρώτη υποχρέωση των διοικήσεων όλων των Νομικών Προσώπων, είναι να έχουν έτοιμους τους προϋπολογισμούς τους έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν καταρτίσει και το μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής δαπανών, που είναι αναγκαίο για την παρακολούθηση των ενδεχόμενων αποκλίσεων, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δίδεται δε, «σαφές μήνυμα» προς όλες τις διοικήσεις, ότι στην περίπτωση που σημειώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, θα πρέπει, αφενός αυτές να αιτιολογούνται και αφετέρου να λαμβάνονται μέτρα και δράσεις για τη διόρθωσή τους.

    Ειδικότερα, και στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου, τίθενται πλέον αυστηροί περιορισμοί (όρια) στον αριθμό των ωρών που μπορεί να απασχοληθεί υπερωριακά το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Για τις επιπλέον αυτές δαπάνες, όπως και για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, δεν θα διατεθούν άλλα κονδύλια πέραν των πιστώσεων που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    [04] To 2013 έτος ποίησης και δημοσίευσης έργων

    Παρά τις κυκλοφοριακές της δυσκολίες και τη γενικότερη αδιαφορία η οποία την περιβάλλει, η ποίηση φαίνεται πως είχε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε την τιμητική της. Το 2013 ήταν έτος συγκεντρωτικών εκδόσεων, με βιβλία τα οποία δημοσίευσαν ποιητές που έχουν φτάσει στην ωριμότητά τους.

    Η φετινή χρονιά, όμως, ήταν και χρονιά δημοσίευσης έργων νεότερων ή νέων δημιουργών, των οποίων η παρουσία στα ελληνικά γράμματα έχει ήδη αποσπάσει την προσοχή και τους επαίνους της κριτικής.

    Προτού περάσουμε στις συγκεντρωτικές εκδόσεις, θα πρέπει να μνημονεύσουμε μιαν ανέκδοτη συλλογή του Γιάννη Ρίτσου, που υπό τον τίτλο «Υπερώον» (Κέδρος) προδίδει αμέσως την έγνοια του ποιητή για την κοινωνική και την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας κατά την πρώτη δεκαετία της μεταπολίτευσης. Από τις συγκεντρωτικές εκδόσεις, θα ξεχωρίσουν τέσσερις περιπτώσεις. Το βιβλίο του Γιάννη Κοντού «Τα ποιήματα 1970-2010» (Τόπος) αποτελεί περιήγηση στους τόπους μιας σαραντάχρονης ποιητικής παραγωγής όπου κυριαρχούν η θυμωμένη στάση για όσα μας περιβάλλουν καθημερινά, αλλά οι εικόνες μιας πόλης η οποία μοιάζει βυθισμένη στο παράλογο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2013 - 13:30:24 UTC