Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την τρίτη τους έξοδο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πραγματοποίησαν μέσα σε μία εβδομάδα δύο Ρώσοι κοσμοναύτες
  • [02] Παγοθραυστικό δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο που είναι αποκλεισμένο στην Ανταρκτική
  • [03] Υπό διεύθυνση Μπαρενμπόιμ η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

  • [01] Την τρίτη τους έξοδο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πραγματοποίησαν μέσα σε μία εβδομάδα δύο Ρώσοι κοσμοναύτες

    Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησανχθες την τρίτη έξοδό τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο ανοικτό διάστημα, μέσα σε μία εβδομάδα.

    Ο Ολέγκ Κότοφ και ο Σεργκέι Ριαζάνσκι πέρασαν 8 ώρες και 7 λεπτά έξω από τον Διαστημικό Σταθμό, στην προσπάθειά τους να εγκαταστήσουν ένα σύστημα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, το οποίο θα καταγράφει εικόνες της Γης.

    Οι δύο κοσμοναύτες κατάφεραν να εγκαταστήσουν τις κάμερες, ωστόσο αργότερα αναγκάστηκαν να τις αφαιρέσουν και να τις επιστρέψουν στον Σταθμό αφού αυτές δεν μετέδιδαν αποτελεσματικά τα δεδομένα προς τη Γη, ανακοίνωσε η NASA.

    Οι Αμερικανοί αστροναύτες, Ρικ Μαστράτσιο και Μάικλ Χόπκινς είχαν πραγματοποιήσει πριν περίπου μία εβδομάδα, μία ακόμα έξοδο από τον Σταθμό, προκειμένου να διορθώσουν ένα πρόβλημα που είχε προκύψει στο σύστημα ψύξης.

    [02] Παγοθραυστικό δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο που είναι αποκλεισμένο στην Ανταρκτική

    Κινεζικό παγοθραυστικό που αναμενόταν να προσφέρει βοήθεια σε ρωσικό πλοίο επιστημονικής αποστολής το οποίο έχει παγιδευτεί μέσα στους πάγους και τη σφοδρή χιονοθύελλα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής, αποκλείστηκε και αυτό από το πυκνό χιόνι και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, στην ανοικτή θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές ναυτιλιακές αρχές.

    Από τότε που αποκλείστηκε το ρωσικό πλοίο, τρία παγοθραυστικά: το κινεζικό Snow Dragon, το γαλλικό L' Astrolabe και το αυστραλιανό Aurora Australis κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να τού προσφέρουν βοήθεια.

    Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι το Aurora Australis, που είναι ισχυρότερα εξοπλισμένο για το σπάσιμο των πάγων σε σχέση με τα άλλα δύο παγοθραυστικά και αναμένεται στην περιοχή το νωρίτερο το βράδυ της Κυριακής, θα μπορέσει να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο.

    [03] Υπό διεύθυνση Μπαρενμπόιμ η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

    Με την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, σε 90 χώρες του κόσμου θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά, το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τετάρτη σε απευθείας μετάδοση της συναυλίας από τη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας.

    Τη Φιλαρμονική της Βιέννης, στη δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα, θα διευθύνει, για δεύτερη φορά (έπειτα από εκείνη την 1.1.2009), ο διάσημος αργεντινοϊσραηλιτικής καταγωγής αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, που διατελεί σήμερα γενικός μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας του Βερολίνου και μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου.

    Στη συναυλία ?η οποία θα μεταδοθεί για 56η χρονιά στη σειρά από τη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, τη φορά αυτή σε συνολικά 90 χώρες του κόσμου? θα ακουστεί από ένα έργο των Ρίχαρντ Στράους, Γιόζεφ Λάνερ, Γιόζεφ Χέλμερσμπεργκερ και Λέο Ντελίμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 December 2013 - 9:30:25 UTC