Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 35χρονος στον Προμαχώνα για παράβαση του νόμου περί όπλων
  • [02] Έρευνες της αστυνομίας ύστερα από καταγγελία για ισχυρό κρότο κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Τις τέσσερις εποχές σε μία μέρα έζησαν οι κάτοικοι της Μελβούρνης
  • [04] Τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν ανοικτά των ακτών της Βρετάνης
  • [05] Ένα εκατ. δολάρια θα λάβει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο για να διαφημίσει αυστραλιανή βότκα
  • [06] Εντυπωσιακά νέα ευρήματα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

  • [01] Συνελήφθη 35χρονος στον Προμαχώνα για παράβαση του νόμου περί όπλων

    Για παράβαση του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών συνελήφθη 35χρονος στον Προμαχώνα Σερρών και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, αλλά και στην κατοχή του 35χρονου άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 50 φυσίγγια των 9mm, δέκα κροτίδες και ένα πιστόλι κρότου - αερίου, μαζί με τον μεταλλικό γεμιστήρα με επτά φυσίγγια.

    [02] Έρευνες της αστυνομίας ύστερα από καταγγελία για ισχυρό κρότο κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη

    Καταγγελία για ισχυρό κρότο και λάμψη στη συμβολή των οδών Θεαγένους Χαρίση και Ομήρου, κοντά στο κτίριο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη, ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές.

    Η αστυνομία δέχτηκε τα μεσάνυχτα τηλεφώνημα για ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε την περιοχή και αμέσως έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος άνδρες της Ασφάλειας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πρωϊνή ενημέρωση, παρά τις εξονυχιστικές έρευνες δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν έγιναν αντιληπτά ίχνη έκρηξης. Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν τα αίτια.

    [03] Τις τέσσερις εποχές σε μία μέρα έζησαν οι κάτοικοι της Μελβούρνης

    Ο καιρός της Μελβούρνης έχει τη φήμη του πιο άστατου. Οι δε ντόπιοι λένε πως μερικές φορές, μέσα σε μία μέρα έχουν την...πολυτέλεια να ζουν και τις τέσσερις εποχές. Μάλιστα κυκλοφορούν και πολλά ανέκδοτα για τον καιρό της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό αυτό: Φθάνει ένας τουρίστας στη Μελβούρνη και παραπονιέται για τον καιρό. Ο ντόπιος τον καθησυχάζει, λέγοντάς του «αν δεν σ' αρέσει ο καιρός, κάνε υπομονή. Σ΄ένα τέταρτο θα αλλάξει».

    Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε με τον πλέον... πανηγυρικό τρόπο, χθες, Σάββατο, όταν το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς και μετέτρεψε την πόλη σε καμίνι, προκαλώντας 40 πυρκαγιές σε όλη τη Βικτώρια. Μέσα σε λίγη ώρα, ωστόσο, ο υδράργυρος κατρακύλησε στους 19 βαθμούς, με τη βοήθεια ισχυρών βοριάδων, αναγκάζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης να ανάψουν σόμπες, μες το καλοκαίρι τους!

    Εξάλλου, κυκλώνας «τρομερής ισχύος» αναμένεται να πλήξει, αύριο, Δευτέρα, τις περιοχές Πιλμπάρα και Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας.

    [04] Τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν ανοικτά των ακτών της Βρετάνης

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό ανοικτά των ακτών της Βρετάνης.

    Ένα μεγάλο κύμα παρέσυρε ένα 16χρονο αγόρι από μια προκυμαία στη θάλασσα, στην πόλη Πλούεσκατ βόρεια της Βρέστης. Ο 40χρονος θείος του παιδιού βούτηξε στο νερό στην προσπάθειά του να σώσει τον νεαρό, ωστόσο αργότερα ανασύρθηκαν και οι δύο νεκροί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Δύο ακόμα άνδρες έχασαν τη ζωή τους στην Βοντί και την Σαρέντ-Μαριτίμ όταν παλιρροϊκά κύματα τους παρέσυραν ενώ αυτοί κωπηλατούσαν.

    [05] Ένα εκατ. δολάρια θα λάβει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο για να διαφημίσει αυστραλιανή βότκα

    Βότκα, που θα παράγει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Τζέϊμς Πάκερ, θα διαφημίσει ο θρύλος του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Πρόκειται για τη VDKA 6100 και θα παρουσιαστεί επίσημα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Tribeca της Νέας Υόρκης, τον Απρίλιο.

    Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, η αμοιβή του Ντε Νίρο για τη διαφήμιση θα είναι ένα εκατομμύριο δολάρια, για τα προσεχή πέντε χρόνια.

    Σημειώνεται πως ο Τζέϊμς Πάκερ, που είναι ο «βασιλιάς των καζίνο» στην Αυστραλία και σε ασιατικές χώρες, επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον χώρο του κινηματογράφου.

    [06] Εντυπωσιακά νέα ευρήματα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

    Εντυπωσιακά νέα ευρήματα έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες σωστικές ανασκαφές, που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, κατά μήκος της χάραξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Οι εργασίες στον καινούργιο δρόμο ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από την περιοχή Σιγρίου και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

    Τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου περισσότερα από 450 κινητά ευρήματα, ενώ συνεχίζεται η ανασκαφή σε έξι θέσεις κατά μήκος του δρόμου στις οποίες έχουν εντοπισθεί συστάδες κατακείμενων και ιστάμενων κορμών δένδρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 December 2013 - 9:30:26 UTC