Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέος τίτλος του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, η ΔΗΜΑΡ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτα καταδικαστέα» η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη
  • [04] Β. Ντολτ: «Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας»
  • [05] Φ - Β. Σταϊνμάγερ: «Τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών»
  • [06] «Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα»
  • [07] Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων
  • [08] Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
  • [09] Με εξήντα σφαίρες απο καλάσνικοφ χτύπησαν την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι
  • [10] «Η πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας»
  • [11] Οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα, λέει ο Β. Σόιμπλε

  • [01] Nέος τίτλος του ΣΥΡΙΖΑ

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την οποία ενημερώνει ότι από 1.1.2014 ο τίτλος του κόμματος αλλάζει. «Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος - κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] Καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, η ΔΗΜΑΡ

    «Απερίφραστα» καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

    «Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία μας και προσβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτα καταδικαστέα» η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

    «Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία. Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας» προσθέτει.

    [04] Β. Ντολτ: «Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας»

    Τις ευχαριστίες του προν την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, για την άμεση αντίδραση και τον ενδιαφέρον, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Γερμανός πρέσβης Β. Ντολτ, μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι.

    «Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας» δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

    [05] Φ - Β. Σταϊνμάγερ: «Τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών»

    Ευτυχής για το γεγονός ότι ουδείς υπέστη κάποια ζημία κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος τόνισε ότι τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους, ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το Βερολίνο, το οποίο, όπως είπε, δεν θεωρεί ότι οτιδήποτε μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση.

    «Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας.

    Οι δράστες, όμως, δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊνμάγερ και επισημαίνει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.

    [06] «Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα»

    Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Επίσης, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με εξήντα σφαίρες απο καλάσνικοφ χτύπησαν την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

    Β. Ντολτ: «Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας»

    Φ - Β. Σταϊνμάγερ: «Τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών»

    Έξι προσαγωγές για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

    Σαμαράς προς Μέρκελ: Στην υπόθεση θα χυθεί φως

    Ευ. Βενιζέλος: Aπόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας

    ΣΥΡΙΖΑ: «Απόλυτα καταδικαστέα» η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

    Καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, η ΔΗΜΑΡ

    [07] Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων

    Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι ελαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Κάντας.

    [08] Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό

    Τα πρωτοχρονιατικα κάλαντα άκουσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, στο Μέγαρο Μαξίμου, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Πύλου - Νέστορος.

    Τα κάλαντα έψαλαν, επίσης, στον πρωθυπουργό παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

    [09] Με εξήντα σφαίρες απο καλάσνικοφ χτύπησαν την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

    Με 60 σφαίρες απο καλάσνικοφ «γάζωσαν» την οικία του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, οι δράστες της νυχτερινής επιθεσης.Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομίια, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν οτι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα απο την πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι απο το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.Απο το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο, έξω απο το σπίτι και είδε όλη την σκηνή, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

    Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου.Απο τα έξι άτομα που προσήχθησαν αργότερα απο την περιοχή, δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.

    [10] «Η πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας»

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι «δεν βλέπουμε κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα το οποίο να μας οδηγεί, τουλάχιστον εμάς, στο να εισηγηθούμε την παράταση πληρωμής των τελών».

    «Αυτό είναι ένα ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας που δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ αναφέρομαι στο τεχνικό επίπεδο, αν για άλλους λόγους η πολιτική ηγεσία το αποφασίσει, αυτό δεν μπορώ εγώ να σας το πω» τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

    «Η διαδικασία πληρωμής των τελών εκτελείται κανονικά και για την ακρίβεια υπολογίζουμε ότι σε σχέση με πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα. Δεν βλέπουμε, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα» σημειώνει.

    [11] Οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα, λέει ο Β. Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη εκ μέρους της της προεδρίας της ΕΕ.

    «Η προεδρία (της ΕΕ) θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη» προέβλεψε ο υπουργός σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Μπιλντ» η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

    «Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε» συνέχισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2013 - 11:30:28 UTC