Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tην πρώτη κλαδική σύμβαση με αυξήσεις χαιρετίζει ο Γ. Βρούτσης
  • [02] Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας, δηλώνει η καγκελαρία
  • [03] Αυτοκτονία επιχειρηματία που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του
  • [04] Κάτω από την Ακρόπολη θα υποδεχθεί το 2014 η Αθήνα
  • [05] «Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης στην οικία του Γερμανού πρέσβη
  • [06] Με 172 αρμοδιότητες ενισχύεται ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης
  • [07] Εύσημα της Γερμανίας στην Ελλάδα για την αντίδραση στο τρομοκρατικό χτύπημα

  • [01] Tην πρώτη κλαδική σύμβαση με αυξήσεις χαιρετίζει ο Γ. Βρούτσης

    «Συμβολική συμφωνία ξεχωριστής σημασίας», χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και που προβλέπει άυξηση των αμοιβών των εργαζομένων στο κλάδο της τάξεως του 1%.

    «Χαιρετίζω την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, την πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις μισθών τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

    Διαβάστε επίσης

    «Θετικό γεγονός για τον τουρισμό» η νέα κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

    [02] Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας, δηλώνει η καγκελαρία

    Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σχετικά με την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα.

    Ο Ζάιμπερτ τόνισε πως η Μέρκελ εύχεται στους Έλληνες να έχουν μια καλή προεδρία της ΕΕ κατά το επόμενο εξάμηνο, προσθέτοντας πως η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας.

    Εξάλλου εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε πως η αντίδραση των ελληνικών αρχών στην επίθεση ήταν "ταχεία και προσεκτική".

    [03] Αυτοκτονία επιχειρηματία που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του

    Άνδρας αυτοκτόνησε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 56χρονο επιχειρηματία, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με όπλο μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Γεωργίου Χαραλάμπους 5.

    Νωρίτερα, το μεσημέρι, αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σπίτι του, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να τον συλλάβουν, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες. Ο 56χρονος εκτιμάται ότι αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του, απειλώντας να αυτοκτονήσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, πυροσβέστες και σταθμός του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, απλώθηκε προστατευτικό στρώμα μπροστά από το σπίτι του, σε περίπτωση που εκείνος αποφάσιζε να πέσει από το μπαλκόνι. Τελικά στις 3.15 ακούστηκε ένας κρότος από το διαμέρισμα και λίγο αργότερα εισέβαλαν στο εσωτερικό του άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι εντόπισαν νεκρό τον 56χρονο.

    [04] Κάτω από την Ακρόπολη θα υποδεχθεί το 2014 η Αθήνα

    Ο Δήμος Αθηναίων υπόσχεται, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, «ένα μικρό φεστιβάλ μέσα στην πόλη», δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου, κάτω από την Ακρόπολη.

    Έτσι, η υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα, θα γίνει υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

    Αμέσως μετά θα τραγουδήσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου και στη 1 τα ξημερώματα οι Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος.

    [05] «Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης στην οικία του Γερμανού πρέσβη

    «Καθαρά» είναι τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν το πρωί τα ξημερώματα στην ένοπλη επίθεση με στόχο την κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στους 60 κάλυκες που περισυλλέγησαν στον τόπο της επίθεσης, τα δύο πολεμικά τουφέκια που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

    Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη υπόθεση συνεχίζεται.

    [06] Με 172 αρμοδιότητες ενισχύεται ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης

    Με 172 αρμοδιότητες ενισχύεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη μεταβιβάζονται στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων αρμοδιότητες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις αποδείξεις και τις ταμειακές μηχανές, όρους χορήγησης αδειών για καταστήματα, τελωνειακά θέματα κ.α.

    [07] Εύσημα της Γερμανίας στην Ελλάδα για την αντίδραση στο τρομοκρατικό χτύπημα

    Εύσημα στις ελληνικές αρχές για την άμεση και συντονισμένη αντίδραση στην επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα απέδωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Άγγελα Μέρκελ.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν και ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι και να λογοδοτήσουν, πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

    Αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο γερμανός εκπρόσωπος ευχήθηκε στην Ελλάδα "μια καλή προεδρία της ΕΕ" και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Γερμανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2013 - 15:30:24 UTC