Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το 2014 έτος στροφής προς την έξοδο από το μνημόνιο
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και ελπίδας
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Το 2014 θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια
  • [04] Μήνυμα συμπαράστασης Κ. Παπούλια στον Γερμανό πρεσβευτή
  • [05] Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014, «βλέπει» η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το 2014 έτος στροφής προς την έξοδο από το μνημόνιο

    «Ο ελληνικός λαός, μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών, δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος», τονίζει στην πρωτοχρονιάτικη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτά τα στοιχεία φέρνει το 2014 ως έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

    Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι χάρις στην ελληνική προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, είναι επιπλέον «μια καλή ευκαιρία να προβάλλει η Ελλάδα όχι την εικόνα της κρίσης, αλλά το πρόσωπο μιας κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άποψη για το μέλλον τη Ευρώπης».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και ελπίδας

    «Τα δύσκολα τα περάσαμε και αποφύγαμε το χειρότερα - το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης και ελπίδας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του σημείωσε ότι «δεν ζητάμε πια δανεικά, καταφέραμε αυτό που είναι αυτονόητο, να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και αυτό με το πρωτογενές πλεόνασμα. Κάναμε το πρώτο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας, βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης».

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας και της ελπίδας μας, το δε μεγαλύτερο μέρος του θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία, στους πιο αδύνατους και στους πιο αδικημένους. Η ανάκαμψη, είπε, θα αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξήσεις αποδοχών - ήδη μετά από τέσσερα χρόνια υπογράφηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας.

    «Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε και η ανάκαμψη θα διαχυθεί παντού», τόνισε και σημείωσε ότι το 2014 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα γίνει φυσιολογική χώρα και ακόμη το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο, χωρίς μνημόνια.

    Τηρήσαμε, είπε ο πρωθυπουργός, τις δεσμεύσεις μας, θα τηρήσουν και οι εταίροι μας τις δικές τους, θα βγούμε από το μνημόνιο, στο δε τέλος του 2014 θα βλέπουν όλοι το φως στην άκρη του τούνελ.

    Σημείωσε ακόμη ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν και επίσης «αποδείξαμε ότι χτυπάμε την διαφθορά παντού - όλο και περισσότεροι και επώνυμοι αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη».

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Το 2014 έτος στροφής προς την έξοδο από το μνημόνιο

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Το 2014 θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια

    «Τη χρονιά που φεύγει συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίου, τρία χρόνια από τη στιγμή που το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές»σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

    Για τη χρονιά που έρχεται, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών. Να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να στηρίξουμε δομές αυτοδιαχείρισης και να προβάλουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Η χρονιά που θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια και θα ανοίξουμε νέους δρόμους αλληλεγγύης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, θα δώσουμε - και με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Κομισιόν - ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας».

    [04] Μήνυμα συμπαράστασης Κ. Παπούλια στον Γερμανό πρεσβευτή

    Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Γεωργίου επικοινώνησε με τον πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολτ.

    Ο κ. Γεωργίου μετέφερε στον κ. Ντολτ εκ μέρους του ελληνικού λαού και του Προέδρου Παπούλια την καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης του κ. Παπούλια, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από τη Γερμανία όπου πέρασε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά του.

    [05] Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014, «βλέπει» η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ

    Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ ευοίωνες προοπτικές για την Ευρωζώνη το 2014 προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων, εξαιτίας κυρίως του υψηλού χρέους σε κάποια από τα κράτη-μέλη της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ευρωζώνη «αποδείχθηκε ανθεκτική» στις προκλήσεις του 2013.

    Όπως επισημαίνεται, οι σημαντικότερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη το 2013 δεν ήταν αυτές που έγιναν, αλλά αυτές που δεν έγιναν. Το ευρώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό, παρά τις αναταράξεις που τα προηγούμενα έτη θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις ανησυχίες για την επιβίωση του κοινού νομίσματος.

    Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η απόφαση για την επιβολή απωλειών στους μη διασφαλισμένους καταθέτες στην Κύπρο δεν οδήγησε στην κατάρρευση τραπεζών, ενώ παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας στη νότια Ευρώπη δεν υπήρξε η κοινωνική εξέγερση που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2013 - 17:30:28 UTC