Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμπόλα στον κόμβο της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι
  • [03] Με κρύο και βροχές η υποδοχή του νέου έτους
  • [04] Βελτίωση της ελληνικής οικονομίας προβλέπει για το 2014 η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών
  • [05] Οι προσδοκίες των Αμερικανών για το 2014
  • [06] «Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης», ένα βιβλίο οδηγός για τους νέους δρόμους της ακοής
  • [07] Κηδεύεται σήμερα η πιανίστα Μίνα Ζάννα
  • [08] Τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά στους άνδρες
  • [09] Με 26 πόντους και 10 ασίστ γιόρτασε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τα γενέθλιά του, στο ΝΒΑ

  • [01] Καραμπόλα στον κόμβο της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη

    Πολλαπλή καραμπόλα αυτοκινήτων- με υλικές μόνο ζημιές -σημειώθηκε περίπου στις 8.30 το πρωί στην παλιά εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Ευκαρπίας.

    Λόγω της καραμπόλας σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο σημείο και στους δρόμους πέριξ αυτού. Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία που ρυθμίζει την κυκλοφορία.

    [02] Σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι

    Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου ένας 58χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 60χρονη σύζυγό του. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να ήταν υπό την επήρεια μέθης, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς, μετά την πράξη του, να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο βρόγχο.

    Το περιστατικό συνέβη, χθες, γύρω στις 10 το βράδυ, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε το αντρόγυνο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 58χρονο, ο οποίος είναι ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο δράστης το τελευταίο διάστημα έκανε συχνά κατανάλωση αλκοόλ, με συνέπεια να διαπληκτίζεται με τη σύζυγό του. Ο χθεσινοβραδινός καβγάς όμως, στάθηκε μοιραίος για την 60χρονη.

    [03] Με κρύο και βροχές η υποδοχή του νέου έτους

    Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού σήμερα και αύριο, Πρωτοχρονιά, στη χώρα μας. Για σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά θαλασσιά τμήματα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία είναι σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια.

    Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή και θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

    Αύριο, Τετάρτη και Πρωτοχρονιά, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική θεσσαλια,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα ηπειρωτικά ορεινά, ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις νοτιότερες περιοχές υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μικρής διάρκειας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βορειοδυτικά με πιθανότητα ασθενών βροχών.

    [04] Βελτίωση της ελληνικής οικονομίας προβλέπει για το 2014 η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών

    Η ελληνική οικονομία όπως και αυτή της Ιρλανδίας και ευρύτερα χωρών με προβλήματα δημοσίου χρέους έχει παρουσιάσει τάσεις βελτίωσης, οι οποίες θα καταστούν σαφέστερες εντός του 2014 ενώ ο μέσος όρος του χρέους των οικονομιών της Ευρώπης βρίσκεται στα επίπεδα του 96%, πολύ χαμηλότερα από αυτό των ΗΠΑ (108%) και της Ιαπωνίας (243,5%).

    Τούτο αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (C.A.S.S.) και ειδικότερα επισημαίνεται από τον επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος Διεθνούς Οικονομίας και Πολιτικής Τζανγκ Γιουγιάν σε προβλέψεις του για την διεθνή οικονομία το έτος 2014, οι οποίες δημοσιεύονται στην καθιερωμένη ετήσια "Κίτρινη Βίβλο" αναλύσεων και προγνώσεων της διεθνούς οικονομίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

    Σχετικές αναφορές κάνει σημαντική μερίδα του κινεζικού Τύπου, προβάλλοντας τις θετικές διαπιστώσεις του 53χρονου οικονομολόγου και πρώην διπλωμάτη, για την Ελλάδα.

    [05] Οι προσδοκίες των Αμερικανών για το 2014

    Με την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, οι Αμερικανοί θα υποδεχτούν την καινούρια χρονιά ευελπιστώντας ότι θα είναι καλύτερη.Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα ότι «οδεύουμε προς το 2014 με την οικονομία μας να είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν στις αρχές του 2013». Ο Αμερικανός ηγέτης χαιρέτισε την αύξηση κατά δύο εκατομμύρια του αριθμού των πολιτών της χώρας που έχουν εργασία το 2013, καθώς και το γεγονός ότι προστέθηκαν 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα στα τελευταία 4 χρόνια, ενώ η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερή πιστωτική πολιτική, καθώς αναμένει ισχυρότερες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης.

    Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως ένοικος του Λευκού Οίκου, εμφανίζει αισθητή μείωση και είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της προεδρίας του, λόγω κυρίως του πολυσυζητημένου προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το βασικό μέρος του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων Ομπάμα στην υγεία, που έγινε γνωστό ως Obamacare και το οποίο θεσπίστηκε το 2010, άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, αλλά ο δικτυακός τόπος του νέου συστήματος παρουσίασε σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να δεσμευθεί ότι θα διορθωθούν.

    [06] «Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης», ένα βιβλίο οδηγός για τους νέους δρόμους της ακοής

    Ένα ξεχωριστό βιβλίο κυκλοφόρησε το 2013 με προοπτική το... 2033 και όχι μόνο. Τίτλος του «Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης», της Σοφίας Κολοτούρου, από τις εκδόσεις Δαρδανός - Γκούτενμπεργκ. Το αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπουν οι σελίδες του είναι: «Βαρηκοΐα; Ναι. Κώφωση; Όχι!». Και το λέει μια γυναίκα που έζησε τα δύσκολα χρόνια του ΄80 με τα περιορισμένα επιστημονικά μέσα αντιμετώπισης του προβλήματος. Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δώσει τη μάχη της ακοής, να γίνει γιατρός και να ασχοληθεί με την ποίηση- ακούγοντας αυτά που δεν ακούμε εμείς...

    Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο; Κυρίως στους ακούοντες, εκείνους που θέλουν, λόγω επαγγέλματος ή λόγω προβλήματος ακοής στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον να εξερευνήσουν τα ενδότερα του κόσμου των κωφών. Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για ιατρούς ΩΡΛ, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδαγωγούς ειδικής αγωγής αλλά και γονείς παιδιών με κώφωση και βαριά βαρηκοΐα. Περιγράφει τα μέχρι τώρα δεδομένα του κόσμου της κώφωσης με εκλαϊκευμένο και μυθοπλαστικό τρόπο. Ενός κόσμου που για πρώτη φορά, μέσα από τον γραπτό λόγο, γίνεται προσπελάσιμος και για το ευρύ κοινό.

    [07] Κηδεύεται σήμερα η πιανίστα Μίνα Ζάννα

    Η Μίνα Ζάννα, η οποία από την πλευρά του συζύγου της ήταν εξ αγχιστείας θεία του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (ο Παυλος Ζάννας ήταν αδελφός της μητέρας του κ. Σαμαρά, Λένας) πέθανε χθες ήσυχα (από καρδιακή προσβολή κι αυτή) στην Αθήνα, όπου ζούσε.

    Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    [08] Τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά στους άνδρες

    Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχουν διακριτές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα σε ό,τι αφορά την ανοσοποιητική αντίδραση απέναντι σε λοιμώξεις και στον εμβολιασμό με τις γυναίκες να έχουν συχνά ισχυρότερη αντίδραση, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν κατάφεραν ποτέ να εξηγήσουν τους λόγους. Μία νέα έρευνα δείχνει τώρα ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες εξαιτίας των υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης που καταστέλλουν την ανοσοποιητική αντίδραση. Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Μαρκ Ντέιβις του πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια εντόπισε ένα σύμπλεγμα γονιδίων που εμπλέκεται στη διαδικασία μεταβολισμού των λιπιδίων κι ενδεχομένως να επηρεάζεται από τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Με 26 πόντους και 10 ασίστ γιόρτασε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τα γενέθλιά του, στο ΝΒΑ

    Γενέθλια στο παρκέ για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος θέλησε να τα γιορτάσει οδηγώντας το Μαϊάμι στη νίκη 97-94 επί των Νάγκετς στο Ντένβερ. Ο Τζέιμς, γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1984 στο Άκρον του Οχάιο, σημείωσε 26 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ, μάζεψε έξι ριμπάουντ και χάρισε στους Χιτς την 24η εφετινή τους νίκη σε σύνολο 31 αγώνων.

    Οι Μπουλς πέρασαν νικηφόρα από το Μέμφις με 95-91, με τον Κώστα Κουφό να έχει 12 πόντους (6/8 δίποντα), τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο σε 30 λεπτά αγωνιστικής δράσης για λογαριασμό των Γκρίζλις. Ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Σλοβένος Γκόραν Ντράγκιτς, είχε 26 πόντους, οκτώ ασίστ και πέντε κλεψίματα στην άνετη νίκη των Σανς με 107-88 επί των Κλίπερς στο Λος Άντζελες, την ίδια στιγμή που οι Πέλικανς με σουτ του Έβανς σχεδόν με την εκπνοή, επιβλήθηκαν 110-108 των Μπλέιζερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 December 2013 - 9:30:33 UTC