Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: «Το 2014 να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος»
  • [02] Π. Καμμένος: «Χρονιά απελευθέρωσης το 2014»
  • [03] Κ. Παπούλιας: Άμεσα, εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης
  • [04] Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δημήτρης Παπαχρήστος
  • [05] Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν σήμερα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική
  • [06] Παραιτήθηκε άλλος ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία
  • [07] Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει ο Σουμάχερ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: «Το 2014 να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος»

    «Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον οποίο είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μουσικοί απο τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

    Ο κ. Κουτσούμπας δέχθηκε, επίσης, ευχές από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ "Εν Δράσει" τα οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα, δηλώνοντας ταυτόχρονα οτι «το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα για στεγνά προγράμματα, στηρίζει γενικά τα στεγνά προγράμματα και ειδικά τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ».

    «Ταυτόχρονα μέσα σ' αυτές τις συνθήκες της κρίσης όπου δυσκολεύει για όλους η κατάσταση, θα πρέπει να ενισχυθούν ειδικά αυτά τα προγράμματα που προβλέπουν την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη και βέβαια να εξασφαλίζουν σε συνέχεια δουλειά για όλους τους πρώην χρήστες» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [02] Π. Καμμένος: «Χρονιά απελευθέρωσης το 2014»

    Χρονιά «απελευθέρωσης» και «εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος από τους Έλληνες» θα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο το 2014.

    Ο κ. Καμμένος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ευχήθηκε να είναι αυτή η χρονιά, «μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος άκουσε σήμερα το πρωί τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τον ποντιακό σύλλογο «Αργώ» ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες εντός και έκτος Ελλάδος καθώς και «τους νέους μετανάστες που εγκατέλειψαν την πατρίδα» και εκτίμησε ότι αυτή η χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες, θα είναι «μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό».

    Επίσης, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει «ακόμη πιο δυνατά» ενώ απηύθυνε μήνυμα στους αντιπάλους του λέγοντας πως «όσο μας πολεμούν, μας κάνουν πιο ισχυρούς, όσο μας φοβούνται γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη από δανειστές, από τοκογλύφους, από τραπεζίτες και τα όργανά τους».

    Και κατέληξε: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός, ενωμένος και όχι διχασμένος, όπως τον επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να τον δυναστεύσουν».

    [03] Κ. Παπούλιας: Άμεσα, εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης

    Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας τονίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εύχεται το 2013 να είναι «η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει ότι «Η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται, είναι ότι τελειώνει η εποχή της τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».

    Με αφορμή, δε, την έναρξη των συζητήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αναφέρει ότι «Οι εταίροι μας έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συμφωνήσουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους» επισημαίνοντας ότι «Πρέπει να σεβαστούν τις ευθύνες τους. Την ηθική τους υποχρέωσή απέναντι στον ελληνικό λαό που αναδέχθηκε εξοντωτικές θυσίες και εξαιτίας δικών τους λαθών, σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές που έχουν γίνει εκ μέρους τους».

    Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ο κ. Παπούλιας σημειώνει ότι η συζήτηση για τα δικά μας λάθη έχει γίνει και τώρα είναι η στιγμή «που πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Δεν υπάρχει χρόνος για πένθος και αλληλοκατηγορίες. Προέχει να εφαρμοστεί άμεσα, ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης προκειμένου να καταπολεμηθεί η εφιαλτική ανεργία, ειδικά των νέων ανθρώπων. Πρέπει να αμβλυνθούν οι εκρηκτικές οικονομικές ανισότητες που κάνουν την κρίση πραγματικά αβάστακτη».

    Η σκέψη μου, συνεχίζει «είναι σε όλους εκείνους που δεν μετέχουν στη γιορτή γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να ζουν δίπλα μας παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν. Η ανισότητα κατανομής των βαρών πρέπει να ανατραπεί. Δεν μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να έχουν το μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για τη συνέχισή της» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Τέλος, ο κ. Παπούλιας απευθύνει τις ευχές του ειδικά σε όσους είναι «μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους: Στους στρατιώτες μας, στα Σώματα Ασφαλείας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας [..] Στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και αγωνιούν μαζί μας για το μέλλον της πατρίδας μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και ελπίδας

    Ευ. Βενιζέλος: Το 2014 έτος στροφής προς την έξοδο από το μνημόνιο

    [04] Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δημήτρης Παπαχρήστος

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε απο τον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμηθεύσε το υπουργείο 'Αμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, ο οποίος συνελήφθη χθες. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία. Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α.Κάντας.

    Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού. Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

    Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    [05] Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν σήμερα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική

    Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν σήμερα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 10 το βράδυ, έτσι ώστε τα δρομολόγια να ολοκληρωθούν περίπου στις 11 μμ.

    Οι τελευταίοι συρμοί στη γραμμή 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα αναχωρήσουν από Πειραιά και Κηφισιά στις 22:20. Στη γραμμή 2 του μετρό οι τελευταίοι συρμοί από Ανθούπολη και Ελληνικό θα αναχωρήσουν στις 22:40.

    Στη γραμμή 3 οι τελευταίοι συρμοί από τον σταθμό Αγία Μαρίνα θα αναχωρήσουν προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:46 και προς Αεροδρόμιο στις 21:26.

    Από Δουκίσσης Πλακεντίας ο τελευταίος συρμός θα αναχωρήσει στις 22:37 και από Αεροδρόμιο στις 22:03.

    Αλλαγές στα δρομολόγια όμως θα σημειωθούν τόσο αύριο 1η Ιανουαρίου του 2014, όσο και κατά τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα Θεοφάνεια, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

    Έτσι αύριο, λεωφορεία και τρόλεϊ, θα κινούνται με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής (πιθανώς και με ακόμη πιο αραιά δρομολόγια σε ορισμένες γραμμές).

    Την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιανουαρίου με βάση το πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου. Μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, τα δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) θα εκτελούνται με μειωμένη συχνότητα.

    [06] Παραιτήθηκε άλλος ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία

    Άλλος ένας Τούρκος βουλευτής παραιτήθηκε σήμερα από τις τάξεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εξαιτίας του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα Χουριέτ.

    Η παραίτηση του Χασάν Χαμί Γιλντιρίμ ανεβάζει σε πέντε (σ.σ.: και όχι έξι, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από το Γαλλικό Πρακτορείο) τον αριθμό των βουλευτών του AKP, το οποίο βρίσκεται από το 2002 στην εξουσία, που αποχώρησαν από το κόμμα μετά τις πρώτες συλλήψεις, πριν από δύο εβδομάδες, προσώπων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και είναι ύποπτα για διαφθορά και απάτες. Άπαντες οι παραιτηθέντες βουλευτές κατήγγειλαν τις "πιέσεις" που ασκούνται από την κυβέρνηση επί της δικαιοσύνης και της αστυνομίας από την αρχή αυτής της υπόθεσης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει ο Σουμάχερ

    Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει σήμερα η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του «είναι κάπως περισσότερο υπό έλεγχο», όπως επισήμανε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος, Ζαν-Φρανσουά Παγέν. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Κερδίσαμε λίγο χρόνο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη διαρκή παρακολούθηση» τόνισε ο ίδιος γιατρός.

    Η δεύτερη επέμβαση πέτυχε να περιορίσει λίγο περισσότερο το εγκεφαλικό αιμάτωμα, που προκλήθηκε από το ατύχημα που είχε την Κυριακή ο Σουμάχερ, κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, όμως η επιτυχία της δεύτερης εγχείρησης αφήνει μία «αχτίδα» αισιοδοξίας για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, που συνεχίζει να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 December 2013 - 11:30:28 UTC