Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομία και η ελληνική προεδρία στην ΕΕ στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα χέρια του λαού
  • [03] Νέα παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [04] Πάνω από 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας
  • [05] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τo πρωί της Πρωτοχρονιάς
  • [06] Σύλληψη 65χρονου Αυστριακού στη Χαλκιδική για οφειλή προς το Δημόσιο
  • [07] Δίχως όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία 80%
  • [08] Παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως τις 3 Ιανουαρίου
  • [09] Η Ισπανία βγήκε από το πρόγραμμα αρωγής των τραπεζών του ΕΜΣ

  • [01] Η οικονομία και η ελληνική προεδρία στην ΕΕ στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το οικονομικό επιτελείο και υπουργούς, για τις εξελίξεις στην οικονομία, την ελληνική προεδρεία της ΕΕ, αλλά και την έλευση της τρόικας, τον Ιανουάριο.

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ι. Στουρνάρας, ο Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Μαυραγάνης από το υπουργείο Οικονομικών, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Ν. Μηταράκης και Θ. Σκορδάς από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ι. Μιχελάκης και Λ. Γρηγοράκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα χέρια του λαού

    «Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και αφού, νωρίτερα, άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους μικρούς φιλοξενούμενους του ιδρύματος Χατζηκώνστα.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «πέρα από τις ευχές στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα, σήμερα, να απευθύνω κι ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας». Γιατί, όπως εξήγησε, «το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς».

    Και σημείωσε: «Από ευχές χορτάσαμε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη. Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους».

    [03] Νέα παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Νέα παράταση της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ.

    «Η παρατεταμένη απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ για πέμπτη εβδομάδα δημιουργεί μείζονα προβλήματα στους ασφαλισμένους, επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, σε σημερινή δημόσια παρεμβασή του σχετικά με τα θέματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

    Ο κ. Κοντός αναφέρει ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, έχει ως βάση τρεις αδιαπραγμάτευτες παραδοχές που αποτελούν τα θεμέλια της Μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

    [04] Πάνω από 7 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας

    Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού δημοσίου ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντ. Κάντας, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια «η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 ευρώ επιβεβαιώνει εμπράκτως την δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

    [05] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τo πρωί της Πρωτοχρονιάς

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τέταρτη (01-01-2014) και από τα νοτιοδυτικά.

    Αύριο Τέταρτη (01-01-2014) -Πρωτοχρονιά- βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο).

    [06] Σύλληψη 65χρονου Αυστριακού στη Χαλκιδική για οφειλή προς το Δημόσιο

    Νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate είναι ο 65χρονος Αυστριακός υπήκοος που συνελήφθη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

    Τα παραπάνω γνωστοποίησε με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, το ακριβές ύψος της οφειλής για την οποία συνελήφθη ο 65χρονος ανέρχεται σε 1.440.567,33 ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

    [07] Δίχως όρια ηλικίας το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία 80%

    Από το 2014, θα δικαιούνται ΕΚΑΣ, όσοι έχουν αναπηρία 80% και πάνω, χωρίς όρια ηλικίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, το 2014 αποκαθίσταται μια αδικία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε: «Το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

    [08] Παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως τις 3 Ιανουαρίου

    Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014".

    Επίσης, με εγκύκλιό του ο ΓΓ Εσόδων Χ.Θεοχάρης δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014.

    [09] Η Ισπανία βγήκε από το πρόγραμμα αρωγής των τραπεζών του ΕΜΣ

    Η Ισπανία βγήκε επισήμως από το πρόγραμμα αρωγής των τραπεζών της το οποίο της είχε προσφέρει την άνοιξη του 2012 η Ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης χαιρετίζοντας μια "εντυπωσιακή επιτυχία".

    "Το σχέδιο αρωγής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ισπανία τερματίζεται σήμερα με επιτυχία. Από την έναρξή του (...), ο ΕΜΣ κατέβαλε 41,3 δισεκ. ευρώ στην ισπανική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει πρόγραμμα πρόσθετης αρωγής", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 December 2013 - 13:30:25 UTC