Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας
  • [02] Ο «χρυσός» αριθμός του πρωτοχρονιάτικου λαχείου
  • [03] Κάτω από την Ακρόπολη η υποδοχή του 2014
  • [04] Β. Σόιμπλε: Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα
  • [05] Εορτασμοί σε όλο τον κόσμο για την υποδοχή του 2014

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

    Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, σε μήνυμά του για το Νέο Έτος με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας από την Ελλάδα.

    «Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία. Εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ένωσης και της Ευρωζώνης, εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και υλοποίηση του συστήματος εγγύησης των καταθέσεων. Ενίσχυση της ασφάλειας των κοινών μας συνόρων, μέσω της ανάληψης πολιτικών και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και προώθηση της κινητικότητας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης» αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών.

    [02] Ο «χρυσός» αριθμός του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

    Ο αριθμός 13859 της 26ης σειράς του πρωτοχρονιάτικου λαχείου κερδίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος αριθμός σε όλες τις άλλες σειρές κερδίζει 10.000 ευρώ.

    Οι αριθμοί 13856, 13857, 13858, 13860 της 26ης σειράς κερδίζουν 500.000 ευρώ ενώ σε όλες τις άλλες σειρές κερδίζουν 5.000 ευρώ.

    Ο αριθμός 39094 της 14ης σειράς και ο αριθμός 54403 της 32ης σειράς κερδίζουν από 200.000 ευρώ, ενώ από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.

    Από 100.000 κερδίζουν, ο αριθμός 7671 της 13ης σειράς, ο αριθμός 20509 της 6ης σειράς, ο αριθμός 57091 της 26ης σειράς και ο αριθμός 78763 της 28ης σειράς, ενώ από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.

    [03] Κάτω από την Ακρόπολη η υποδοχή του 2014

    Εορταστικές εκδηλώσεις για το Νέο Έτος πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας με μουσικά και θεατρικά δρώμενα σε πλατείες και σταθμούς του μετρό.

    Φέτος, η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου,και όχι στην πλατεία Συντάγματος όπως άλλες χρονιές.

    Η έλευση της νέας χρονιάς θα γίνει με πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και κατόπιν τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος.

    [04] Β. Σόιμπλε: Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα

    «Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι «εφόσον η χώρα παραμένει στη μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε». Διευκρινίζει δε ότι το ποσό το οποίο θα συζητηθεί θα είναι πολύ μικρότερο από τη μέχρι τώρα βοήθεια.

    «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική» τονίζει ακόμη ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή διάσκεψης για το χρέος. Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

    [05] Εορτασμοί σε όλο τον κόσμο για την υποδοχή του 2014

    Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γύρω από τη Γέφυρα του Σίδνεϊ και την περίφημη Όπερα. Οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων στο Ντουμπάι επιχείρησαν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γιορτή πυροτεχνημάτων.

    Στο Λονδίνο οι διοργανωτές θα ρίξουν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα (τα οποία μπορεί κανείς να καταναλώσει) και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση θα φωτίσουν το Μπιγκ Μπεν και άλλα μνημεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 December 2013 - 19:30:23 UTC