Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες
  • [02] «Αγριεύει» από αύριο ο καιρός - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
  • [03] Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Αμφίκλειας
  • [04] Η Moody's μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας
  • [05] Ταϊλάνδη: Τελευταία πορεία των αντικυβερνητικών διαδηλωτών ενόψει των αυριανών εκλογών
  • [06] Ο Ομπάμα χαιρετίζει την αλλαγή στάσης των Ρεπουμπλικάνων για τη μεταναστευτική πολιτική

  • [01] «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες

    Στον ... χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Όπως εξήγησε, η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί, ενώ προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη, από αγρότες που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία». Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Επίσης, σε λίγη ώρα ξεκινά αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, ακόμη και με τρακτέρ, προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica.

    [02] «Αγριεύει» από αύριο ο καιρός - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο .

    Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια και η ένταση τους θα φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

    Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη Δευτέρα.

    Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση οχημάτων σε σημεία περιοχών της Πέλλας και της Ημαθίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, όπως γνωστοποιεί και με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην επαρχιακή οδό Άρνισσας ? Χιονοδρομικού Κέντρου ΒΟΡΡΑΣ, από το 12ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 18ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία: στην επαρχιακή οδό Καστοριάς ? Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 14ο χλμ. έως το 28ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας ? Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ.

    [03] Σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Αμφίκλειας

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας-Ελάτειας, κατέγραψαν στις 10:14 οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

    [04] Η Moody's μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε " Caa2 " , λόγω της " κλιμάκωσης" της πολιτικής κρίσης στη χώρα. «Ο πρώτος λόγος ( ... ) είναι η έκταση και η φύση της όλο και πιο βίαιης κρίσης που θα μπορούσε τελικά να "στεγνώσει" τη κρατική χρηματοδότηση», ανακοίνωσε ο οργανισμός. Η Moody's σημειώνει επίσης ότι η προοπτική της αξιολόγησης της Ουκρανίας είναι τώρα «αρνητική», γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε η θέση της χώρας να υποστεί περαιτέρω μείωση μεσοπρόθεσμα.

    [05] Ταϊλάνδη: Τελευταία πορεία των αντικυβερνητικών διαδηλωτών ενόψει των αυριανών εκλογών

    Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες Παρασκευή στην τουριστική περιοχή της Μπανγκόκ Τσάιναταουν στη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας κινητοποιήσεων στην πόλη για να καταγγείλουν τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή στην Ταϊλάνδη εν μέσω φόβων για βίαια επεισόδια. Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα προχωρά κανονικά με τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, παρά τις απειλές των διαδηλωτών ότι θα τις εμποδίσουν και δεν θα επιτρέψουν στο κόμμα της Puea Thai να παραμείνει την εξουσία. Ο επικεφαλής των διαδηλωτών Σουτέπ Ταουγκσουμπάν έχει ζητήσει από τους οπαδούς του να κλείσουν ειρηνικά τους δρόμους της Μπανγκόκ, αλλά την ίδια ώρα δεσμεύθηκε ότι δεν θα εμποδίσει τους πολίτες να ψηφίσουν. Μια αιματοχυσία θα υπονομεύσει περαιτέρω την αξιοπιστία των εκλογών που πιστεύεται ότι είναι δύσκολο να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην Ταϊλάνδη.

    [06] Ο Ομπάμα χαιρετίζει την αλλαγή στάσης των Ρεπουμπλικάνων για τη μεταναστευτική πολιτική

    Οι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα χαρτιά μπορούν να ελπίζουν να γίνουν αμερικανοί πολίτες, εκτίμησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παρά τις επίμονες διαφωνίες που έχει με τους Ρεπουμπλικάνους για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, χαιρέτισε την αλλαγή στη στάση τους. Ο Ομπάμα δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τις πιθανότητες η μεταρρύθμιση αυτή να ολοκληρωθεί φέτος αναφερόμενος στο κείμενο αρχών που υιοθέτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι διατηρούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το κείμενο αυτό «είναι προς την κατεύθυνση των αρχών που είχα παρουσιάσει την πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος» για την προεδρία, σημείωσε ο Ομπάμα. Η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής εγκρίθηκε ήδη τον Ιούνιο του 2013 από τη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί. Όμως για να ισχύσει θα πρέπει να υιοθετηθεί με τους ίδιους όρους και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 February 2014 - 9:30:23 UTC