Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτο πακέτο βοήθειας σχεδιάζει ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το Spiegel, διαψεύδει τα περί "κουρέματος" το γερμανικό υπ. Οικονομικών
  • [02] Φονική έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

  • [01] Τρίτο πακέτο βοήθειας σχεδιάζει ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το Spiegel, διαψεύδει τα περί "κουρέματος" το γερμανικό υπ. Οικονομικών

    Ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα - με ενδεχόμενο «κούρεμα» χρέους ή νέο πρόγραμμα ύψους 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ- , φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου.

    Εκπρόσωπος πάντως του κ. Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Spiegel, η νέα βοήθεια που φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο γερμανός υπουργός και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, θα συνδέεται με όρους. «Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω ?κούρεμα' χρέους ή ένα ?περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα', στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ΕΜΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί», επισημαίνει το περιοδικό και συμπληρώνει ότι «η νέα βοήθεια θασυνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις». Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί. Όπως αναφέρει πάντως η Deutsche Welle σε σχετικό δημοσίευμά της, «το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας είναι ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ΕΜΣ, το οποίο δεν θα ονομαστεί ?τρίτο πακέτο', με όρους ?που δεν θα προκαλούν εντάσεις', ενώ δεν γίνεται λόγος για ενδεχόμενο ?κούρεμα' ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat».

    [02] Φονική έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Χέρμελ, προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο Η έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά σε ένα ορφανοτροφείο κι ένα κτίριο όπου εδρεύει μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται με εξέχοντα σιίτη ιερωμένο, ήταν η δεύτερη στην πόλη Χέρμελ μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες.

    Την 16η Ιανουαρίου, σε μια παρόμοια επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Το Μέτωπο αλ Νόσρα στο Λίβανο, που θεωρείται ο βραχίονας στη χώρα μιας οργάνωσης η οποία δρα στη Συρία και θεωρείται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 February 2014 - 1:30:23 UTC