Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργική σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών ανακούφισης των σεισμοπαθών
  • [02] Ενισχύονται τα μπλόκα σε Νίκαια και Κουλούρα
  • [03] Επεκτείνεται, αλλά μετ' εμποδίων, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στους δήμους
  • [04] Σύλληψη 60χρονου για κλοπές - Κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών
  • [05] Στοιχεία από τις ΔΟΥ για τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία
  • [06] Ι. Παράσχης: Το 2014, έτος ανάκαμψης για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • [07] Αριθμός ρεκόρ φυλακισμένων αθωώθηκε στις ΗΠΑ λόγω δικαστικής πλάνης
  • [08] Δύο νεκροι από την έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες στη Σαναά

  • [01] Υπουργική σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών ανακούφισης των σεισμοπαθών

    Υπουργική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο ΤΕΙ Ιονίων, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου και του δημάρχου Αλ. Παρίση. Παρόντες στη σύσκεψη είναι και οι σεισμολόγοι Ευθ. Λέκκας και Γερ. Χουλιάρας. Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει η ενημέρωση των υπουργών για τις μέχρι τώρα καταγραφές και ελέγχους των κτιρίων, αλλά και συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων και τοπικών φορέων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

    Δεν θα παίξουμε με ις ζωές των μαθητών. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φθάσουν στο νησί 45 αίθουσες προκατασκευασμένες, εκ των οποίων οι 10 αναμένονται σήμερα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αρχίσουν σύντομα τα μαθήματα, υπογράμμισε.

    [02] Ενισχύονται τα μπλόκα σε Νίκαια και Κουλούρα

    Στα μπλόκα που έχουν ήδη στηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατευθύνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να «ξεπηδήσουν» και νέα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστκής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστος Καμτσής.

    «Ο αγώνας μας δεν έχει πολιτικό χρώμα και αγωνία μας αποτελεί το μέλλον του αγροτικού κλάδου, που ολοένα και πιο έντονα θα ασκείται στα επόμενα χρόνια από νέους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Καμτσής. Πάντως, μέχρι στιγμής, τα δύο μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και αυτό στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό.

    Οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και- μεταξύ άλλων - ζητούν αφορολόγητο οικογενεικό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν δε, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

    [03] Επεκτείνεται, αλλά μετ' εμποδίων, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στους δήμους

    Δεκαεπτά δήμοι στην Ελλάδα έχουν ήδη εντάξει για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δημοτών τους, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων. Τουλάχιστον άλλοι 19, είναι εκείνοι που θα ήθελαν να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους δημότες τους, αλλά προς το παρόν τα σχέδιά τους αναβάλλονται. Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Σιακαντάρης, διαχειριστής από τη Cyclopolis ΕΠΕ, που έχει προμηθεύσει σε εννέα δήμους το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, «οι περισσότεροι δήμοι θα ήθελαν ένα τέτοιο σύστημα. Όμως, η έλλειψη ιδίων πόρων οδηγεί σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Υπό αυτή την έννοια, η ανάπτυξη αυτής της αγοράς ασφαλώς έχει επηρεαστεί από την κρίση».

    Τα πρώτα βήματα, στην Ελλάδα, του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων έγιναν, όπως λέει ο κ. Σιακαντάρης, «το 2009 όταν υπήρξε μία εγκατάσταση στην Κέρκυρα που ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία, ενώ το 2011 έγινε μία ακόμη στα Ιωάννινα με μόλις 2 σταθμούς, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα εγκαταστάθηκε στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, άρα δεν μιλάμε για μία εγκατάσταση που μπορεί να εξυπηρετήσει ουσιαστικά την αστική μετακίνηση εντός της πόλης. Η ιστορία αρχίζει πρακτικά εντός του 2012 όταν το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την εγκατάσταση Συστημάτων Κοινόχρηστων Ποδηλάτων».

    [04] Σύλληψη 60χρονου για κλοπές - Κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών

    Ένας 60χρονος, ο οποίος από κοινού με άλλα δύο άτομα, είχαν συστήσει σπείρα που «άδειαζε» από σπίτια κοσμήματα ρολόγια και άλλα αντικείμενα, στην περιοχή του Πειραιά, συνελήφθη από την ασφάλεια Αττικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    Ο 60χρονος, που συνελήφθη στη Μάνδρα Αττικής, κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δίας, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του, 23 και 24 ετών αντίστοιχα.

    [05] Στοιχεία από τις ΔΟΥ για τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία

    Στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων από όλες τις ΔΟΥ της χώρας δείχνουν ότι μόνο για δυόμισι μήνες, το διάστημα από 1.11.2013 έως και 13.1.2014, είχαν καταχωρηθεί στο πληροφοριακό σύστημα οχημάτων συνολικά 134.963 αυτοκίνητα. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και όπως διευκρινίζεται, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, στο συγκεκριμένο αρχείο δεν περιλαμβάνονται οι ακινησίες που είχαν καταχωρηθεί από τις ΔΟΥ έως την προαναφερόμενη ημερομηνία, δηλαδή έως 1.11.2013.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι περισσότερες ακινησίες οχημάτων δηλώθηκαν στη ΔΟΥ Χανίων, και ανήλθαν σε 4.221 οχήματα. Ακολουθεί η ΔΟΥ Καβάλας με 2.720 οχήματα σε ακινησία και η Α΄ Ηρακλείου με 2.650 οχήματα. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την Αττική που δείχνουν ότι πολλές περιπτώσεις οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία, το συγκεκριμένο διάστημα, είναι και σε περιοχές που θεωρούνταν μέχρι πρότινος ως περιοχές στις οποίες κατοικούσαν μεσαία και άνω εισοδήματα.

    [06] Ι. Παράσχης: Το 2014, έτος ανάκαμψης για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    «Έτος ανάκαμψης» προβλέπεται να είναι το 2014 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση μιας και η Αθήνα επανέρχεται στον χάρτη των διεθνών αστικών προορισμών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΔΑΑ Γιάννη Παράσχη, τα μηνύματα για το 2014 «είναι ενθαρρυντικά» καθώς νέες αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν δρομολόγια, άλλες αυξάνουν τις συχνότητές τους, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση των εταιρειών χαμηλού κόστους.

    Με βάση τα στοιχεία της διοίκησης, το 2013 διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας 12,5 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 3,2% σε σχέση με τα 12,9 εκατομμύρια των επιβατών του 2012, ωστόσο όμως τους τρεις τελευταίους μήνες του 2013, και ειδικά τον Δεκέμβριο, σημειώθηκε αύξηση κατά 4,5% με τον αριθμό των ξένων επιβατών αυξημένο κατά 11% το 2013. Η ανοδική αυτή πορεία συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2014.

    «Μετά από μια μακρά περίοδο ανασφάλειας σήμερα καταγράφονται εμφανή σημάδια ανάκαμψης στην αεροπορική κίνηση, τα οποία, συνδέονται με την ελκυστικότητα της πόλης και με την αποκατάσταση της εικόνας της» σημείωσε ο κ. Παράσχης.

    [07] Αριθμός ρεκόρ φυλακισμένων αθωώθηκε στις ΗΠΑ λόγω δικαστικής πλάνης

    Οι δικαστικές πλάνες που αποκαλύφθηκαν στις ΗΠΑ, έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ το 2013, σε μεγάλο μέρος χάρη σε πιο εμπεριστατωμένες αστυνομικές και δικαστικές έρευνες, όμως οι περιπτώσεις αυτές παραμένουν "η κορυφή του παγόβουνου", αποκαλύπτει μια ετήσια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Από τους σχεδόν 1.300 φυλακισμένους που αθωώθηκαν στη διάρκεια των 25 τελευταίων ετών για εγκλήματα για τα οποία ήταν καταδικασμένοι, 87 αθωώθηκαν το 2013, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος για μια χρονιά από το 2009, σύμφωνα με αυτή την έκθεση του Εθνικού Μητρώου για τις Δικαστικές Πλάνες, ένα πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

    Οι πολιτείες όπου έγιναν πέρυσι οι περισσότερες αθωώσεις προσώπων που είχαν ήδη καταδικασθεί από το δικαστήριο, είναι το Τέξας, το Ιλινόι και η Νέα Υόρκη, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση.

    [08] Δύο νεκροι από την έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες στη Σαναά

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βόμβα έπληξε σήμερα ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε στρατιώτες στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσε ιατρική πηγή. Η σημερινή έκρηξη είναι η τελευταία σε μια σειρά επεισοδίων σχετικών με την ασφαλεία που έχουν σημειωθεί μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα στη σύμμαχο των ΗΠΑ Υεμένη. Δύο Δυτικοί έχουν απαχθεί από την Παρασκευή και τρεις εκρήξεις κοντά στη γαλλική πρεσβεία, το υπουργείο Άμυνας και την κεντρική τράπεζα συγκλόνισαν την πρωτεύουσα αργά το βράδυ της Κυριακής.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης είχε γίνει στο παρελθόν στόχος μαχητικών ισλαμιστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 9:30:23 UTC