Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δημ. Αναγνωστάκης, νέος γραμμτέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κεφαλονιά ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ που είχαν μεταβεί στο νησί
  • [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Κλειστά ως και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κεφαλονιά
  • [04] Την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ
  • [05] Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης
  • [06] Στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  • [07] «Αιτήματα επιβίωσης, οι διεκδικήσεις των αγροτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των αγροτών Β. Μπούτας
  • [08] Η «Ελλάδα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο με χρήματα», εκτιμά η Sueddeutsche Zeitung
  • [09] Το Facebook γιορτάζει τα 10 του χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες
  • [10] Επιστρέφει ο Μπέιλ στην ενδεκάδα της Ρεάλ

  • [01] Ο Δημ. Αναγνωστάκης, νέος γραμμτέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης είναι ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σε συνεδρίαση το μεσημέρι.

    [02] Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κεφαλονιά ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ που είχαν μεταβεί στο νησί

    Για τα αποτελέσματα της επίσκεψής τους στην Κεφαλονιά ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είχαν μεταβεί στο νησί.

    Ο γραμματέας της ΚΟ Αθανάσιος Μπούρας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και ο αναπληρωτής του γγ Δημήτρης Τσουμάνης, βρέθηκαν στην Κεφαλονιά με εντολή του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΚΟ της ΝΔ.

    Η αντιπροσωπεία έλαβε μέρος σε συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου και στην ενημέρωση των υπουργών που έφθασαν στο νησί, επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές του Ληξουρίου, συνεργάστηκε με τις Αρχές του τόπου, κατέγραψε τα προβλήματα και αιτήματα. Όπως εξάλλου γίνεται γνωστό, στον πρωθυπουργό παραδόθηκε και υπόμνημα με τις προτάσεις των μελών της αντιπροσωπείας, η οποία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της αποκατάστασης, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται και επιστρέφοντας στην Κεφαλονιά όποτε κριθεί αναγκαίο.

    [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Κλειστά ως και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κεφαλονιά

    Κλειστά ως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που βρίσκεται από χθες, Δευτέρα,στο νησί.

    «Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε. Επίσης, έχουμε παραγγείλει από τον ΟΣΚ τις πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες, έρχονται οι πρώτες 10 σήμερα και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, που είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες για να μπορέσουμε να δώσουμε μια επιλογή» ανέφερε.

    «Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια» κατέστησε σαφές ο υπουργός Παιδείας.

    [04] Την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ

    Την προσεχή Πέμπτη 6 Φεβουαρίου και ώρα 14:00 θα γίνει συνάντηση του προεδρείου και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας με τον εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και τέσσερις Γερμανούς βουλευτές.

    Η συνάντηση θα λάβει χώρα στη Βουλή. Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας είναι ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας.

    [05] Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης

    Την εξαίρεση της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, που διενεργεί την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, με κύριο αιτιολογικό «πολιτική μεροληψία», ζητάει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρει στην αίτησή του ότι ο σύζυγος της κ. Κλάπα είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που κατά τον βουλευτή γεννά δυσπιστία για την αμερόληπτη στάση τής ανακρίτριας απέναντι στους κατηγορουμένους- μέλη του κόμματος. Της καταλογίζει, επίσης, ότι «η κρίση της για την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένων παρουσιάζει πανομοιότυπη φρασεολογία με ανακοινώσεις των πολιτικών εχθρών της Χρυσής Αυγής», αλλά και ότι απέκρυψε τις κομματικές θέσεις και αξιώματα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

    [06] Στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

    Σε κατάσταση γενικής ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή βοήθειας στους πολίτες της Κεφαλονιάς, ενώ στο σεισμόπληκτο νησί έχουν, ήδη, μεταβεί δύο ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας, για να συνδράμουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, στο έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

    Σήμερα το πρωί μετέβη στο νησί, με την κυβερνητική αποστολή σε Αργοστόλι και Ληξούρι, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρέσβης Διονύσης Κοδέλλας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς για την αποτίμηση της κατάστασης και την άμεση προώθηση μέτρων στήριξης των πληγέντων.

    [07] «Αιτήματα επιβίωσης, οι διεκδικήσεις των αγροτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των αγροτών Β. Μπούτας

    Αιτήματα επιβίωσης χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι ολοένα πυκνώνουν στα μπλόκα, κατά μήκος της χώρας, με προοπτική διάρκειας των κινητοποιήσεων «τουλάχιστον για έναν μήνα», όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας.

    Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «με τον συνυπολογισμό των φόρων, του υψηλού κόστους παραγωγής και τη μείωση των ενισχύσεων, οι αγρότες ευτελίζονται», ενώ θεωρεί μύθο την προοπτική ενασχόλησης των νέων με τη γεωργία, που προωθεί η κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το διεκδικητικό πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του αγροτικού κινήματος, ο κ. Μπούτας ανέφερε: «Υπάρχει σειρά διατυπωμένων αιτημάτων, όπως είναι το φορολογικό συνολικά. Ακόμη, είμαστε αντίθετοι στην πολιτική μείωσης των ενισχύσεων και των καλλιεργειών, έχουμε αιτήματα για τα χρέη των αγροτών και για να μην κατάσχονται τα κτήματα?».

    Σε ερώτηση εάν ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και εάν υπάρχει πιθανότητα υπαναχώρησης της κυβέρνησης σε κάποια σημεία, απάντησε ότι «μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» και απέδωσε την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης στην πρόθεσή της «να συγκεντρωθούν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, αλλά και για να πληρώσουμε εμείς την κρίση και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν».

    [08] Η «Ελλάδα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο με χρήματα», εκτιμά η Sueddeutsche Zeitung

    Εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Όχι μόνο χρήματα για την Ελλάδα» και υπότιτλο «Το Βερολίνο επιδιώκει μια άλλη πορεία- και προ παντός να παράσχει μελλοντικά ενεργό στήριξη για την ανασύνταξη της χώρας», δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

    Το δημοσίευμα αναφέρεται στις προβλέψεις που εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Στουρνάρας, κατά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές και δε θα χρειάζεται πλέον νέες συμφωνίες για την οικονομική της διάσωση.

    Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί μόνο με χρήματα» και δεδομένου ότι οι Έλληνες δεν είναι σε θέση μόνοι τους να επιτύχουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται μια «αλλαγή υποδείγματος» στην ακολουθούμενη πολιτική διάσωσης με μετατόπιση του κέντρου βάρους από την ποσοτική στην ποιοτική διάσταση. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται στην πρόθεση του Βερολίνου να μην περιοριστεί στη συγκρότηση κάποιου αναπτυξιακού ταμείου, αλλά να αναπτύξει εντατικότερη δραστηριότητα σε ζητήματα που άπτονται περιφερειακών ταμείων ή ελληνογερμανικής συνέργειας σε ζητήματα που σχετίζονται με τους νέους και πρωτίστως, στην ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης.

    [09] Το Facebook γιορτάζει τα 10 του χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες

    Ο πρώτος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, γιορτάζει σήμερα τα δέκα του χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες, παρά την απίστευτη ανάπτυξη του ομίλου.

    «Θα γιορτάσουμε φέτος ακριβώς όπως κάνουμε κάθε χρόνο, με μια μικρή γιορτή το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλου στην Καλιφόρνια.

    Σε δέκα χρόνια το ηλεκτρονικό αυτό «βιβλίο» που «άνοιξε» τον Ιανουάριο του 2004 σε μια αίθουσα του Χάρβαρντ μετατράπηκε σε παγκόσμια επιχείρηση που συνδέει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρήστες, με την κεφαλαιοποίηση του Facebook να ξεπερνά τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο ιδρυτής του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είναι ένας από τους πιο νέους πολυεκατομμυριούχους του πλανήτη με περιουσία που ανερχόταν σε σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια της περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρία Wealth-X.

    [10] Επιστρέφει ο Μπέιλ στην ενδεκάδα της Ρεάλ

    Ο Γκάρεθ Μπέιλ θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, αύριο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, για τον πρώτο ημιτελικό του ισπανικού κυπέλλου.

    Ο τεχνικός των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, προφύλαξε τον Ουαλό σταρ και δεν τον χρησιμοποίησε στον αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στην Μπιλμπάο, ώστε να είναι έτοιμος στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης. Χθες ο 24χρονος διεθνής άσος προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του και θα είναι στην 11άδα της «βασίλισσας» στο αυριανό ματς για να βοηθήσει τη Ρεάλ να πάρει εκδίκηση από την Ατλέτικο για τις δύο σερί ήττες τη φετινή σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 13:30:25 UTC