Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναγκαία η διαγραφή χρέους
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Αναγκαίο να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών
  • [03] Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε κάδο στην Καλλιθέα
  • [04] Δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη της Κεφαλονιάς
  • [05] Αυξήσεις στα διόδια σε Πελασγία και Μοσχοχώρι
  • [06] ΕΕ: Περιμένουμε τα στοιχεία για το 2013

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναγκαία η διαγραφή χρέους

    Στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τις εντυπώσεις του από την έναρξη της περιοδείας του για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν και από την επίσκεψή του στη Γαλλία.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας στην Ευρώπη, ενός «New Deal», με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών και για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου συσχετισμού δυνάμεων.

    «Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα είναι μια περίπτωση προς αποφυγή. Ότι το πρόγραμμα λιτότητας έχει αποτύχει παταγωδώς. Ότι πρέπει να υπάρξει ριζικός επαναπροσανατολισμός του ελληνικού προβλήματος, γιατί το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, είναι μέρος του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα συνειδητό τελευταία.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Αναγκαίο να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών

    «Είναι αναγκαίο και επείγον να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών, διότι η κρίση μάς άφησε ορισμένα πολύτιμα διδάγματα»τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Προεδρίας της ΕΕ.

    Παρεμβαίνοντας ειδικότερα στη συζήτηση που έγινε επί της έκθεσης της (σοσιαλίστριας ευρωβουλευτή από την Πορτογαλία) Ελ.Φερρέιρα, ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι ένα από τα διδάγματα που μας άφησε η κρίση, αναφέρεται στη σημασία της Τραπεζικής Ένωσης, ως «θεμελιώδη πυλώνα της οικονομικής διακυβέρνησης».

    Η συνολική «ενιαία αντιμετώπιση των συστημικών τραπεζών», αλλά και παραπλεύρως προς τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας (που ήδη λειτουργεί) «η ενιαία αντιμετώπιση της προστασίας των καταθέσεων», είναι οι εκκρεμότητες, που (όπως τόνισε ο κ.Βενιζέλος) επείγει να επιλυθούν, «ει δυνατόν εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

    [03] Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε κάδο στην Καλλιθέα

    Δύο ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα. Πρόκειται για τα κάτω άκρα, πιθανότατα άνδρα που βρέθηκαν μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, που είχε τοποθετηθεί μέσα στον κάδο.

    Για την υπόθεση και την ταυτοποίηση των μελών διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία.

    [04] Δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη της Κεφαλονιάς

    Η αποτίμηση της κατάστασης στην Κεφαλονιά και ο προγραμματισμός των δράσεων για το αμέσως προσεχές διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Αργοστολίου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιου Λιάσκου, του γγ του ΕΟΤ, Πάνου Λειβαδά, του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς, Βαγγέλη Κεκάτου, του προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρου Γαλιατσάτου, καθώς και πολλών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού.

    Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους πληγέντες και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά συγκεκριμένων δράσεων για την προστασία της καλής τουριστικής εικόνας της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό και τη στήριξή της μετά τη νέα σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί.

    Ειδικότερα παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις που θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όπως: Ανάπτυξη ειδικών πολιτικών επικοινωνίας για την στήριξη της εικόνας του νησιού. Αξιοποίηση του Διαδικτύου για προβολή της Κεφαλονιάς. Προβολή σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από το Μιλάνο, το Βερολίνο και τη Μόσχα, της Κεφαλονιάς ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Κεφαλονιά από τα γραφεία εξωτερικού. Διαρκής επαφή και ενημέρωση με όλα τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με στόχο την άμεση και ορθή ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων, για την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Κεφαλονιά.

    [05] Αυξήσεις στα διόδια σε Πελασγία και Μοσχοχώρι

    Από τα ξημερώματα της Πέμπτης αυξάνεται το αντίτιμο και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και οι οδηγοί ΙΧ που πληρώνουν τοις μετρητοίς θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά, αντίστοιχα. Το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι θα ανέλθει στα 4 ευρώ από 3,10 που είναι τώρα.

    Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και έως 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

    [06] ΕΕ: Περιμένουμε τα στοιχεία για το 2013

    "Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί". Αυτό τόνιζαν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολιάζοντας δημοσίευμα διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, σύμφωνα με το οποίο έχει υπάρξει σύγκλιση απόψεων στο θέμα του δημοσιονομικού κενού μεταξύ ελληνικών αρχών και τρόϊκας.

    Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι ξένοι δανειστές έχουν σε μεγάλο βαθμό γεφυρώσει τις διαφορές τους όσον αφορά το πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014. Επίσης, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2014-2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 17:30:22 UTC