Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον Ι. Στουρνάρα, ζήτησε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στην Κεφαλονιά αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Δικαστική απόφαση για ανέλκυση του Sea Diamond
  • [04] Στο λιμάνι της Σάμης το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ
  • [05] Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων στην Έδεσσα από αγρότες
  • [06] Χ. Ραϊχενμπαχ: Υπάρχουν δείγματα για αύξηση της ρευστότητας
  • [07] «Η Τραπεζική Ένωση θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών»
  • [08] Τζ. Ναπολιτάνο: Δεν αρκεί η λιτότητα με κάθε κόστος
  • [09] Τέσσερις νέες παραγωγές από το Εθνικό για το καλοκαίρι

  • [01] Συνάντηση με τον Ι. Στουρνάρα, ζήτησε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα, Χάρη Θεοχάρη, ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική οι οποίες, όπως εκτιμά το Κίνημα, "δημιουργούν αδικίες και εγείρουν νέα εμπόδια και προβλήματα για τους μη ισχυρούς στην αγορά και προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες και στις μικρές επιχειρήσεις".

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για τις κυβερνητικές αποφάσεις για: το εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για την φορολόγηση των αγροτών, τα πολύ βαριά πρόστιμα για την καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης του ΦΠΑ, την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων κάθε μήνα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες, τον τρόπο της φορολόγησης των υπεραξιών για την μεταβίβαση ακινήτων, τους περιορισμούς στον εκτελωνισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων με δεδομένες τις καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ.

    [02] Στην Κεφαλονιά αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

    Την πληγωμένη από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών Κεφαλονιά θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για να δει και ο ίδιος από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές του Ληξουρίου αλλά και τα χωριά της περιοχής της Παλλικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί από το συντονιστικό όργανο.

    [03] Δικαστική απόφαση για ανέλκυση του Sea Diamond

    Την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, από τον θαλάσσιο χώρο παλαιά ορυχεία της Σαντορίνης, όπου βυθίστηκε το 2007 μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, καθώς και την καταβολή ποσού 14 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και τον δήμο Θήρας, επέβαλε με αποφάσεις του στην πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, το πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

    Ο δήμος Θήρας με αγωγή που είχε υποβάλλει τον Απρίλιο του 2013, ζητούσε την ανέλκυση του Sea Diamond και απαιτούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    Επίσης το ελληνικό δημόσιο, τον Απρίλιο του 2013 είχε υποβάλλει αγωγή, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη για τον ίδιο λόγο, αλλά και για ηθική βλάβη που προκλήθηκε από την επίρριψη ευθυνών για το ατύχημα, στον εσφαλμένο χάρτη της υδρογραφικής υπηρεσίας.

    [04] Στο λιμάνι της Σάμης το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ

    Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σάμης το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει διάφορα μηχανήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκφόρτωσης των μηχανημάτων που θα μεταφερθούν στο Ληξούρι.

    [05] Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων στην Έδεσσα από αγρότες

    Σε ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν αγρότες στην Πέλλα.

    Γύρω στις 6 το απόγευμα, αγρότες έκλεισαν για ένα τέταρτο την εθνική οδό Γιαννιτσών-Έδεσσας στον κόμβο Μελισσίου. Δύο ώρες νωρίτερα, συνάδελφοί τους, προχώρησαν, σε μικρής χρονικής διάρκειας αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Έδεσσας-Βέροιας, στη διασταύρωση Πλευρώματος.

    [06] Χ. Ραϊχενμπαχ: Υπάρχουν δείγματα για αύξηση της ρευστότητας

    Υπάρχουν κάποια δείγματα από την πλευρά των τραπεζών για την αύξηση της ρευστότητας και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη, ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ραϊχενμπαχ και συμπλήρωσε: «έχουμε δει κάποιους καρπούς και ελπίζουμε να δούμε περισσότερους».

    «Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι λέξεις κλειδιά για την κυβέρνηση, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί αυτός θα είναι ο καταλύτης για να περάσει η ελληνική οικονομία σε νέα φάση πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική για επενδύσεις αλλά και προς όφελος των καταναλωτών. Για αυτές τις αλλαγές δεν συμβιβαζόμαστε και προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    [07] «Η Τραπεζική Ένωση θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών»

    «Αναμφίβολα, η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης συνιστά το περισσότερο πολύπλοκο και φιλόδοξο εγχείρημα της Ευρώπης κατά την τρέχουσα περίοδο, διότι, μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας του εποπτικού πλαισίου που διέπει τις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές, η Ευρώπη προχωρά, στον απόηχο της κρίσης, για να διορθώσει τις θεσμικές της αδυναμίες. Αδυναμίες, που η χρηματοπιστωτική κρίση και η επέκταση στην πραγματική οικονομία κατέδειξαν με τον πλέον επώδυνο τρόπο» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών «Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Οικονομική Κρίση στην Τραπεζική Ένωση»

    Μιλώντας ειδικότερα για τις θεσμικές αδυναμίες, ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά στο έλλειμμα εποπτικής συνεργασίας μεταξύ των εθνικών εποπτικών αρχών, διότι, όπως είπε, παρά τις πρωτοβουλίες για ρυθμιστική σύγκλιση, διατηρήθηκε η εθελοντική διάσταση στη συνεργασία, η «κυριαρχία» του εθνικού επόπτη και η διαφοροποίηση σε αρκετά πεδία. Επίσης, μίλησε για την περιορισμένη ευχέρεια κοινοτικής δράσης και η αναποτελεσματικότητα των υπαρχόντων θεσμών συνεργασίας. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληγαν σε αποφάσεις με όρους ελάχιστου κοινού παρονομαστή, αδυνατώντας να συγκλίνουν ουσιαστικά σε ζητήματα διασυνοριακής δραστηριότητας, κατανομής βάρους μεταξύ κρατών-μελών και κοινής δράσης, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

    [08] Τζ. Ναπολιτάνο: Δεν αρκεί η λιτότητα με κάθε κόστος

    Η ανάπτυξη «που θα έρθει μέσα από τη γνώση και την έρευνα» είναι η προτεραιότητα που προκύπτει σε τούτη τη συγκυρία, διότι μετά από τις περιόδους της λιτότητας, η ανάπτυξη στις ιδιωτικές επενδύσεις («ακόμη και αν ανακάμψει») δεν θα δώσει λύσεις σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, γιατί δεν έχουμε μελετήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στον διεθνή ανταγωνισμό, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της (επόμενης) Ιταλικής Προεδρίας.

    Επιστρέφοντας, μετά από 7 χρόνια στα έδρανα όπου βρέθηκε ως ευρωβουλευτής, ο Ιταλός Πρόεδρος έγινε θερμά δεκτός από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα το μεσημέρι από κοινού με τον νυν Προεδρεύοντα Ευ. Βενιζέλο.

    Ο Ιταλός Πρόεδρος καλωσορίστηκε επίσης από τους ευρωβουλευτές της Ολομέλειας - πλην των Ιταλών της «Λίγκας του Βορρά» που διέκοψαν την ομιλία του για να υψώσουν πανό με το σύνθημα «φτάνει με το ευρώ». «Συμβαίνουν τέτοια ενδιάμεσα θεάματα προς τέρψη των υπολοίπων», σχολίασε από μικροφώνου ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μ.Σουλτς.

    [09] Τέσσερις νέες παραγωγές από το Εθνικό για το καλοκαίρι

    Τέσσερις νέες παραγωγές ετοιμάζει το Εθνικό θέατρο για το φετινό καλοκαίρι, τις οποίες παρουσίασε σήμερα στη Κεντρική Σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Σωτήρης Χατζάκης, πλαισιωμένος από τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς που τις στελεχώνουν.

    Πρόκειται για τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, που όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χατζάκης φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μαζί με τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε δική του σκηνοθεσία. Σε αυτές προστίθεται και το έργο που ετοιμάζει ο Λάκης Λαζόπουλος με τίτλο «Τω Αγνώστω Τραγωδώ», που θα εγκαινιάσει και τη θερινή σκηνή του Εθνικού θεάτρου. «Μια ιδέα που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, παρά τα σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη από το 1938 για του Φιλοπάππου», σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, η οποία θα «ενδυναμώσει τον κοινωνικό ιστό και θα προσφέρει και μία διέξοδο σε όσους μένουν στην πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες». Η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για να στήσει την αθηναϊκή υπαίθρια σκηνή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 19:30:23 UTC