Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τα μέτρα στην Κεφαλονιά, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών I. Μιχελάκης
  • [02] Σε μικροεπέμβαση υποβάλλεται αύριο ο Φ. Κουβέλης
  • [03] Αγρότες έκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας για μισή ώρα
  • [04] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Υγεία
  • [05] Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυστηρότερους ελέγχους στο Ίντερνετ
  • [06] Έκκληση για Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Αγώνων του Σότσι απευθύνει η Μόσχα
  • [07] Η Sony πουλάει το τμήμα υπολογιστών VAIO και ρίχνει το βάρος στις «έξυπνες» συσκευές
  • [08] Ι. Μανιάτης: Απαιτείται ειδική μεταχείριση της Ελλάδας για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

  • [01] Για τα μέτρα στην Κεφαλονιά, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών I. Μιχελάκης

    Για τα μέτρα αποκατάστασης και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενημέρωσε πριν από λίγο τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν αμφισβήτησε την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, αμφισβήτησε, όμως, την αποτελεσματικότητα και καταλόγισε διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις διότι δεν εφάρμοσαν πρόγραμμα αντισεισμικής θωράκισης.

    Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στους ελέγχους που γίνονται στα σχολικά κτίρια, σημειώνοντας ότι τα αρμόδια κλιμάκια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Γραμματείας Δημοσίων Έργων εκτελούν ελέγχους κατά προτεραιότητα, ώστε τα σχολικά κτίρια να λειτουργήσουν με ασφάλεια το ταχύτερο δυνατό. Για να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία των σχολικών κτιρίων, έχουν φθάσει στο νησί 45 προκατασκευασμένες αίθουσες, έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα μαθήματα. Στα σχολεία που έχουν ελεγχθεί ή στις αίθουσες που διατίθενται, για μικρό χρονικό διάστημα θα ισχύσει διπλό πρόγραμμα.

    [02] Σε μικροεπέμβαση υποβάλλεται αύριο ο Φ. Κουβέλης

    Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» για προεγχειρητικές εξετάσεις εισήχθη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενόψει προγραμματισμένης μικροεπέμβασης, η οποία θα γίνει αύριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    [03] Αγρότες έκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας για μισή ώρα

    Σε κλείσιμο του κόμβου της Κουλούρας για μισή ώρα προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκεί, πραγματοποιώντας πεζή παράσταση διαμαρτυρίας πάνω στο οδόστρωμα της Εγνατίας οδού.

    Για το υπόλοιπο της ημέρας δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας).

    Υπενθυμίζεται ότι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, βρίσκονται από χθες αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια. Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

    [04] Πανυγειονομικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Υγεία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανυγειονομικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους κλάδους Υγείας, με τη στήριξη κομμάτων, με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και αντικατάστασής του από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

    Οι εργαζόμενοι στην Υγεία συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία κατευθύνεται αυτήν την ώρα προς τη Βουλή, όπου συζητάται το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

    Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [05] Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αυστηρότερους ελέγχους στο Ίντερνετ

    Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες τροποποιήσεις στον νόμο που ρυθμίζει τη χρήση του Ίντερνετ, ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που "παραβιάζουν την ιδιωτικότητα" ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που κρίνεται "προσβλητικό ή ότι κάνει διακρίσεις", χωρίς να έχουν εκ των προτέρων δικαστική εντολή. Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρίες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες Ιντερνετ να αποθηκεύουν δεδομένα για δύο χρόνια από τις σελίδες που έχει επισκεφθεί κάθε χρήστης.

    Η τουρκική αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα μέτρα αυτά περιορίζουν την ελευθερία του λόγου, των μέσων ενημέρωσης και το δικαίωμα της ενημέρωσης.

    [06] Έκκληση για Ολυμπιακή Εκεχειρία στη διάρκεια των Αγώνων του Σότσι απευθύνει η Μόσχα

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση για εκεχειρία στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. «Η έκκλησή μας απευθύνεται κυρίως στις αντιμαχόμενες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, που απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή» αναφέρει το υπουργείο σε σημερινή του ανακοίνωση.

    Η Συρία δεν συμμετέχει με αποστολή της στους Ολυμπιακούς του Σότσι, οι οποίοι ξεκινούν επισήμως αύριο, Παρασκευή.

    [07] Η Sony πουλάει το τμήμα υπολογιστών VAIO και ρίχνει το βάρος στις «έξυπνες» συσκευές

    Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony ανακοίνωσε επίσημα ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με συγκεκριμένο επενδυτικό όμιλο, την Japan Industrial Partners (JIP), προκειμένου να παραχωρήσει το τμήμα Sony VAIO PC.

    Ύστερα από ανάλυση της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Sony αποφάσισε να επικεντρωθεί στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές - ταμπλέτες.

    [08] Ι. Μανιάτης: Απαιτείται ειδική μεταχείριση της Ελλάδας για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

    Το αίτημα για ειδική μεταχείριση των ενεργοβόρων βιομηχανιών της Ελλάδας, ως προς την επιβάρυνση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σήμερα σε ημερίδα με θέμα: «Ανταγωνιστικότητα και Πολιτικές για την Κλιματική Αλλαγή», που διοργάνωσε το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. «Μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και γειτονεύει με χώρες που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς εκπομπών, πρέπει να έχει δίκαιη μεταχείριση, ιδιαίτερα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της» τόνισε ο υπουργός.

    Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ακόμη ότι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αποτελούν βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής για τον πρόσθετο λόγο ότι το 70% των υλικών για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων παράγεται από την εγχώρια βιομηχανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 11:30:28 UTC