Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο
  • [02] Ρ. Μάλκι: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο Mεσανατολικό
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα
  • [04] «Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες»
  • [05] Επαφές Γιάννη Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο

    "Εμείς δεν θέλουμε πολιτικές χάρες και πολιτική διαπραγμάτευση, δεν θέλουμε να παρακάμψουμε τους αριθμούς, αλλά θέλουμε θεσμικούς συνομιλητές με νομιμοποίηση, με ικανότητα λήψης αποφάσεων, που θα συζητήσουν επί τεχνικής βάσης αλλά σοβαρά και στρατηγικά", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο διήμερο συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Le Nouvel Observateur, σε συνεργασία με την εφημερίδα "Καθημερινή", την "New York Times", την "Le Soir", το "Euronews", το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο "Τολμήστε για τη Δημοκρατία".

    Παράλληλα, συμπύκνωσε το διακύβευμα της Ευρώπης σε σχέση και με τη χώρα μας με τη φράση ότι "στην Ελλάδα ως εργαστήριο της κρίσης κρίνεται η ικανότητα της Ευρώπης να παρουσιάσει ένα ευρωπαϊκό αφήγημα άλλου τύπου", και σημείωσε ενόψει των ευρωεκλογών ότι πρέπει έως τον Μάιο η Ευρώπη να πει νέα, πιο ολοκληρωμένα και πιο πρωτότυπα πράγματα στους πολίτες της.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο παρόλο που ορισμένοι δεν μπορούν να πειστούν ότι συμβαίνει αυτό, καθώς είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως όταν απευθύνεται σε ένα γερμανικό ή ευρωπαϊκό ακροατήριο επισημαίνει ότι δεν έχει πληρώσει κανένας ευρωπαίος πολίτης ούτε ένα ευρώ για τη Ελλάδα, ότι υπάρχει η έκθεση στον κίνδυνο της αποτυχίας, υπάρχουν οι εγγυήσεις και πως "αν αποτύχουμε θα χάσουν και οι εταίροι μας λεφτά". "Μπορούμε να πετύχουμε και να είναι win-win η κατάσταση", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε: "Βοηθήστε μας, κατανοήστε την πραγματικότητα".

    [02] Ρ. Μάλκι: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο Mεσανατολικό

    Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Mεσανατολικό, τόνισε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ Μάλκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλει στην προώθηση της παλαιστινιακής υπόθεσης και στην ενίσχυση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Μάλκι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, θα συναντηθεί διαδοχικά αύριο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μάλκι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της παλαιστινιακής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

    Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ κάθε άλλο παρά συνιστούν εμπόδιο για τη σύσφιξη των σχέσεων της Αθήνας με την Παλαιστινιακή Αρχή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ακόμη και η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ με την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν βλέπει τον λόγο για να σταματήσει στον βαθμό που δεν στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα

    Μήνυμα πως η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση με σταθερά βήματα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η χώρα δοκιμάστηκε πολύ σκληρά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά βρήκε το κουράγιο να παλέψει και να το διορθώσει. Μιλώντας στο συνέδριο «Τολμήστε τη Δημοκρατία» που διοργανώνουν στο Μέγαρο Μουσικής με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. το «Nouvel Observateur» και η «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά την ισορροπία θέτοντας την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη ως βασικά συστατικά της Δημοκρατίας.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε όσους, όπως είπε, θέλουν να γυρίσουν πίσω για να ακολουθήσουν μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διάλεξε να σταθεί στα πόδια της για να κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει ποτέ.

    «Η χώρα ξαναβρίσκει το δρόμο της, μπαίνει σε ανάπτυξη και αυτό το καταφέραμε γιατί πιστέψαμε στην Ευρώπη, δεν πιστέψαμε στις σειρήνες του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    [04] «Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες»

    «Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα σχετικά με του αγρότες.

    Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους» και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20 χιλ ευρώ συν 5χιλ ευρώ για κάθε παιδί.

    Ανάλογο ήταν και το κλίμα στο μπλόκο της Νίκαιας σήμερα το απόγευμα, μεταξύ των αγροτών που βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις. Την ενημέρωση έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

    [05] Επαφές Γιάννη Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη

    Συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, J?rgen Fitschen, τον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, καθώς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας, είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Φρανκφούρτη.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank για τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις διεθνείς αγορές και ακολούθως, παρουσίασε στον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 19:30:23 UTC