Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία
  • [02] Σε επιτυχή επέμβαση στον θυρεοειδή, υποβλήθηκε o Φώτης Κουβέλης
  • [03] Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εκφράζει η Ρένα Δούρου
  • [04] Υπέρ της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη το Περιφερειακό Συντονιστικό Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Πορεία εκπαιδευτικών και μαθητών κατά της διαθεσιμότητας
  • [06] Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών ζητάει η ΑΔΕΔΥ
  • [07] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στο Ληξούρι
  • [08] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Β. Ελλάδα
  • [09] Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δήλωσε ο Γ. Μαυραγάνης για το μοντέλο φορολόγησης καταθέσεων στην Ελβετία
  • [10] Χ. Θεοχάρης: Προτάσεις για βελτίωση του καθεστώτος επιβολής προστίμων

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία

    «Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκινά σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ιταλία.

    «Είμαι ο ανταγωνιστής της Ευρώπης των αγορών και των κοινωνικών ανισοτήτων. Είμαστε όμως και η μόνη ελπίδα για την αλληλέγγυα Ευρώπη, των λαών, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Σε επιτυχή επέμβαση στον θυρεοειδή, υποβλήθηκε o Φώτης Κουβέλης

    Άριστη είναι η μετεγχειρητική κατάστασή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, μετά την επιτυχή επέμβαση στον θυρεοειδή στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

    Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να παραμείνει για παρακολούθηση ένα εικοσιτετράωρο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

    [03] Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εκφράζει η Ρένα Δούρου

    Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζει η συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και, παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιλεκτική ενημέρωση. Σε δήλωσή της, η κ. Δούρου, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα και τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου κοινού ανακοινωθέντος, τονίζει: «Τούτες τις ώρες που το Κυπριακό βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, ας μην ξεχνάει κανείς ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή και να δημιουργηθεί μια δικοινοτική- διζωνική ομοσπονδία, με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία».

    [04] Υπέρ της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη το Περιφερειακό Συντονιστικό Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για το άτομο του, τάχθηκαν, κατά πλειοψηφία, τα μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από τα 12 παρόντα μέλη του Συντονιστικού, τα 9 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στην Κοζάνη, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες και συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστας Πουλάκης. Οι δύο τελευταίοι είχαν συνάντηση και με τον Θ. Καρυπίδη, ενώ συνομίλησαν και με άλλα κομματικά στελέχη της περιοχής. Οι απόψεις που εκφράστηκαν στο Συντονιστικό θα μεταφερθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρει και την τελική απόφαση για το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε με την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

    [05] Πορεία εκπαιδευτικών και μαθητών κατά της διαθεσιμότητας

    Στην κυκλοφορία δόθηκαν δύο λωρίδες, από τις τέσσερις, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε κλειστή στο ύψος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι - μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, καθώς σήμερα συζητείται η προσφυγή της, κατά του νόμου της διαθεσιμότητας. Νωρίτερα στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην προσπάθεια των πρώτων να κλείσουν το δρόμο.Ύστερα από διαπραγματεύσεις οι διαδηλωτές πείστηκαν και παραχώρησαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες, ωστόσο η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία. Εξάλλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Το «ραντεβού» των εκπαιδευτικών είχε δοθεί στα Προπύλαια για τις 11 το πρωί, ωστόσο, τελικά η συγκέντρωση έγινε έξω από το ΣτΕ, ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, κυρίως λυκείων, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στην Παιδεία, που προκαλούνται, όπως υποστηρίζουν, από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

    [06] Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών ζητάει η ΑΔΕΔΥ

    Την απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές Απλουστεύσεις- καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα» ζητάει με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

    Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε «διάλυση του Δημόσιου Τομέα, στο κλείσιμο δεκάδων φορέων του Δημοσίου και στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων». Σύμφωνα πάντοτε με την ΑΔΕΔΥ, με το νομοσχέδιο επιδιώκεται «η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά Δημοσίου» ενώ «παράλληλα, προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη "οφελούμενων" και άλλων με 480 ευρώ τον μήνα, με 5μηνες συμβάσεις».

    [07] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στο Ληξούρι

    Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, καθώς ένας ακόμα σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίκεντρο ήταν και πάλι το Ληξούρι, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

    [08] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Β. Ελλάδα

    Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες στη Β. Ελλάδα, αφού δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα φορολογικά τους. «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή μας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Καμπτσής από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ενώ άλλοι καταγγέλλουν εμπαιγμό τους από τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας) αναγνώρισε ότι έχουν γίνει «βήματα" από πλευράς της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, "ακόμα και με τις βελτιώσεις επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει".

    Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για αύριο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων, ενώ σήμερα στη Νίκαια αναμένεται να βρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα πρόκειται να γνωστοποιήσουν τη θέση τους οι Νέοι Αγρότες, με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων να παίρνει συγκεκριμένη θέση.

    [09] Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δήλωσε ο Γ. Μαυραγάνης για το μοντέλο φορολόγησης καταθέσεων στην Ελβετία

    Την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει από το μοντέλο συμφωνίας που προκρίνει στην Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων, κατέστησε σαφή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    «Η θέση μας είναι σαφέστατη. Δεν υποχωρούμε στα αιτήματα τα οποία έχουν σχέση με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Δεν θα κάνουμε ποτέ μια συμφωνία, αν η συμφωνία αυτή δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Έχουμε θέσει το πλαίσιο και υπάρχει αυτό το πλαίσιο σε δύο συμφωνίες που υπέγραψε η Ελβετία για να μπορέσει μια τέτοια συμφωνία να είναι και λειτουργική και προς όφελος των εθνικών συμφερόντων», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, κάνοντας μνεία στις συμφωνίες της Ελβετίας με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για οφειλές του παρελθόντος που προέβλεπαν και προκαταβολή.

    [10] Χ. Θεοχάρης: Προτάσεις για βελτίωση του καθεστώτος επιβολής προστίμων

    Προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου που διέπει το καθεστώς επιβολής προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων έχει υποβάλει υπόψη του οικονομικού επιτελείου ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, όπως επιβεβαίωσε απαντώντας, τηλεφωνικά, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν είμαι αντίθετος (στις παρούσες διατάξεις) αλλά έχω υποβάλει προτάσεις βελτίωσης όσων ισχύουν για τις αποδείξεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πλαφόν στο επίπεδο των προστίμων που καταλογίζονται.

    Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Εφορίες) εμφάνιζε τον κ. Θεοχάρη αντίθετο με ορισμένες αποφάσεις και τα πρόστιμα του φορολογικού νόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΥΟ, τούτο είχε δηλώσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στις 3 Φεβρουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 11:30:28 UTC