Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως αγωνιστή περιγράφουν τον Αντ. Σαμαρά, οι δημοσιογράφοι της Bild
  • [02] Αγρότες έκλεισαν προσωρινά την Πατρών - Πύργου
  • [03] Αντισυνταγματικό κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο το πρώτο «χαράτσι»
  • [04] Τρόφιμα στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς θα διανείμει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • [05] Κ. Χατζηδάκης: H Ελλάδα έχει κληθεί να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μεταρρυθμίσεων
  • [06] Απόπειρα αεροπειρατείας σε τουρκικό αεροσκάφος

  • [01] Ως αγωνιστή περιγράφουν τον Αντ. Σαμαρά, οι δημοσιογράφοι της Bild

    Για «εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους επικριτές του» και «πάθος με το οποίο συζητά για τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Bild» Κάι Ντίκμαν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πήρε συνέντευξη από τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα. Επίσης, τον περιγράφει ως αγωνιστή που προσπαθεί για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας του.

    Σε βίντεο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Έτσι ήταν η συζήτηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά» γίνεται αναφορά στη συνάντηση που είχαν ο κ. Ντίκμαν και ο δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δύο συντάκτες να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

    Ο κ. Ντίκμαν σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος γνωρίζει ότι η εφημερίδα Bild είναι ένας από τους πιο δριμείς επικριτές του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χώρα είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Επισημαίνει ότι είναι εντυπωσιακή η αυτοπεποίθηση με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους επικριτές του και το πάθος με το οποίο συζητά για τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να ληφθούν, ενώ ο κ. Ροντσχάιμερ τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς διέθεσε αρκετό χρόνο στη συζήτηση και εξέθεσε τις απόψεις και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια.

    [02] Αγρότες έκλεισαν προσωρινά την Πατρών - Πύργου

    Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, έκλεισαν αγρότες, λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα. Στην περιοχή βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού είναι συμβολικός και δεν θα διαρκέσει για πολύ ώρα.

    Όταν σταματήσει ο αποκλεισμός, οι αγρότες σχεδιάζουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να κινηθούν κομβόι προς την Πάτρα.

    [03] Αντισυνταγματικό κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο το πρώτο «χαράτσι»

    Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο "χαράτσι" (το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

    Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

    [04] Τρόφιμα στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς θα διανείμει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Μέρος των αδιάθετων ποσοτήτων τυριών, ελαιολάδου και ζυμαρικών στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων 2013, που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα διατεθούν στην Κεφαλονιά, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Αθ. Τσαυτάρη.

    Οι ανάδοχες εταιρείες μετά την απόφαση θα παραδώσουν τα αδιάθετα τρόφιμα για διανομή στο «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας "Ο Άγιος Γεράσιμος". «Στις αντίξοες αυτές συνθήκες προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ιδίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσαυτάρης.

    [05] Κ. Χατζηδάκης: H Ελλάδα έχει κληθεί να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μεταρρυθμίσεων

    Το "νέφος" της αμφιβολίας, το οποίο υπάρχει γύρω από της διαπραγματεύσεις με την τρόικα και γύρω από της εκτιμήσεις της τρόικα για την Ελλάδα, δεν είναι βοηθητικό για την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης στη συνάντηση που διοργάνωσε το περιοδικό "Le Nouvel Observateur" στην Αθήνα με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία».

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κληθεί να κάνει ένα πανευρωπαϊκό ή ακόμα περισσότερο, παγκόσμιο ρεκόρ διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Προφανώς, αν θέλει κανείς να είναι δίκαιος με αυτή τη χώρα, θα αναγνωρίσει ότι έχει κάνει πάρα πολλά που σίγουρα ξεπερνούσαν τη φαντασία πολλών αναλυτών. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη, μια σειρά από παρεμβάσεις και κάποιες τις ετοιμάζουμε εμείς στο δικό μας υπουργείο, σε σχέση με την αγορά των προϊόντων, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Για να απελευθερωθεί η αγορά και να πέσουν οι τιμές. Και αυτή είναι μία αλλαγή φιλολαϊκή, που συναντά αντιδράσεις από ορισμένες ομάδες υπερπροστατευμένες. Αλλά και αυτές οι ομάδες πρέπει να συμβάλουν στη συνολικότερη εθνική προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ Χατζηδάκης.

    Επανέλαβε τη σημασία που πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «ήμασταν μέχρι πρότινος μια μονάδα μπροστά, τώρα, μπορεί η ΝΔ να είναι μια μονάδα πίσω σε κάποιες δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκόποι θα πουν ότι στο μέσο μιας προσπάθειας κυβερνητικής, δύσκολης, όταν το κυβερνητικό κόμμα είναι 1 και 2 και 3 μονάδες πίσω της δημοσκοπήσεις, στο τέλος κερδίζει. Επομένως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ σε σχέση με της προοπτικές».

    [06] Απόπειρα αεροπειρατείας σε τουρκικό αεροσκάφος

    Αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus που αναχώρησε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας αναγκάστηκε σήμερα το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από απόπειρα αεροπειρατείας από έναν Ουκρανό επιβάτη, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, αν το αεροσκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 17:30:23 UTC