Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [02] Το 1953 δίδαξε πώς να θωρακίζουν τα σπίτια τους και το 2014 τις ψυχές τους
  • [03] Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά
  • [04] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές
  • [05] Χ.Β. Ρομπάι: «Απαράδεκτα» τα σχόλια της B. Νούλαντ για τον ρόλο της ΕΕ
  • [06] Η πριγκίπισσα Κριστίνα απολογείται για την κατηγορία φορολογικής απάτης

  • [01] Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

    Παρατείνεται από σήμερα, Σάββατο, έως και την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών ? Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

    Οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι στην περιοχή της Λάρισας με τα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα έως και το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης η κυκλοφορία όλων των οχημάτων να διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές. Οι τροχονόμοι είναι στην περιοχή για να δίνουν κατευθύνσεις και να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

    [02] Το 1953 δίδαξε πώς να θωρακίζουν τα σπίτια τους και το 2014 τις ψυχές τους

    Σοκαρισμένοι από τον εφιάλτη των Ρίχτερ, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι του Ληξουρίου, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και με πλοία έφυγαν από την Κεφαλονιά. Όσοι έμειναν πίσω, τους βρίσκει το ξημέρωμα μέσα στα αυτοκίνητα και τα αντίσκηνα. Τα σπίτια είναι κλειστά, ο φόβος του πλιάτσικου έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία, η οποία εντείνει τη νύχτα τις περιπολίες σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά, που έχουν πληγεί.

    «Είναι ο φόβος, ο χειρότερος ο εχθρός. Δεν ξέρω τώρα, αν θα κάνει, ή όχι, κάποιο μεγαλύτερο σεισμό» λέει ο Παναγιώτης Μπουρμπούλης από τα Χαβδάτα Ληξουρίου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον συνάντησε με την σύζυγό του, μέσα στο πλοίο όπου φιλοξενούνται οι σεισμοπαθείς, στο λιμάνι του Αργοστολίου.

    Οι ηλικιωμένοι μοιράζονται και τις μνήμες του 1953.Εκείνες οι στιγμές, της 12ης Αυγούστου του 1953, ζωντανεύουν σε μία παρέα ηλικιωμένων. Τότε φυσικά ήταν νεαροί. Η συζήτηση φέρνει στην επιφάνεια εικόνες φρίκης.

    [03] Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά

    Παρά τις συνεχιζόμενες μετασεισμικές δονήσεις, ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την εικόνα που έχει η δημοτική αρχή και το συντονιστικό όργανο. Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι λειτουργούν ικανοποιητικά, τα συσσίτια και οι μηχανισμοί υποστήριξης των σεισμοπλήκτων. Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια από τα κλιμάκια των τεχνικών, ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές.

    Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην Κεφαλονιά, κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα επιχειρήσει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το λιμάνι του Ληξουρίου, γιατί λόγω προβλημάτων στην προβλήματα δεν μπορεί να δέσει. Στο πλοίο, θα φιλοξενηθούν σεισμόπληκτοι που τις νύχτες μένουν μέσα στα αυτοκίνητα, ενώ η μεταφορά τους από την προβλήτα έχει προβλεφθεί να γίνει με λάντζες.

    [04] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

    Από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014. Η σχετική εγκύκλιος δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με αυτήν οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως τις 25 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο Λύκειο όπου φοιτούν.

    Για πρώτη χρονιά δεν θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας. Επίσης για το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση είτε από το Λύκειο , όπου φοιτούν είτε από το Διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας wwwminedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ( ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/ Έντυπα εξετάσεων).

    [05] Χ.Β. Ρομπάι: «Απαράδεκτα» τα σχόλια της B. Νούλαντ για τον ρόλο της ΕΕ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτα» τα προσβλητικά σχόλια που έκανε η βοηθός αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στάση της απέναντι στην ουκρανική κρίση. Σε μια τηλεφωνική συνομιλία της που είχε για το θέμα της Ουκρανίας και το ρόλο των Βρυξελλών, η Νούλαντ φέρεται να είπε στον συνομιλητή της, πιθανότατα τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο, «να πάει να πνιγεί η ΕΕ».

    Ο Βαν Ρομπάι, μιλώντας στο βελγικό τηλεοπτικό κανάλι Canvas είπε ότι οι δηλώσεις της Νούλαντ «είναι απαράδεκτες από την πλευρά ενός εταίρου» και έκρινε ότι η Ουάσινγκτον θα έπρεπε να αφήσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

    [06] Η πριγκίπισσα Κριστίνα απολογείται για την κατηγορία φορολογικής απάτης

    Η ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη από τις κόρες του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, απολογείται σήμερα ενώπιον ενός δικαστή των Βαλεαρίδων με την κατηγορία της φορολογικής απάτης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας η οποία εμφανίζεται αποδυναμωμένη εξαιτίας των σκανδάλων.

    Η 48χρονη Κριστίνα κατηγορείται για συνέργεια στην υπόθεση του συζύγου της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος φέρεται να καταχράστηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήατος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 11:30:26 UTC