Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Κ. Παπούλια στο Σότσι
  • [02] Προσωρινά μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια που ελέγχθηκαν στην Κεφαλονιά
  • [03] Φονική χιονοθύελλα στην Ιαπωνία
  • [04] Σημαντική νίκη του Εργοτέλη στα Χανιά

  • [01] Επαφές Κ. Παπούλια στο Σότσι

    Το θερμό ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ, όπως σημειώνουν έγκυρες διπλωματικές πηγές. Ειδικότερα η κινεζική πλευρά εξέφρασε συγκεκριμένο ενδιαφέρον για να αποκτήσει ελληνικά ναυπηγεία, να συμμετάσχει στις έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ, καθώς και να προεκτείνει τη σιδηροδρομική γραμμή, που ήδη κατασκευάζεται μεταξύ Ρουμανίας - Βουλγαρίας προς τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σύντομη συνάντηση και με τον Πρόεδρο Πούτιν κατά το χθεσινό επίσημο δείπνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στον οποίο έθεσε ξανά το θέμα της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου.

    [02] Προσωρινά μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια που ελέγχθηκαν στην Κεφαλονιά

    Προσωρινά μη κατοικήσιμα, κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

    Επίσης αποφασίστηκε, η μετεγκατάσταση δύο σχολείων του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου καθώς του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι. Τα σχολεία, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου. Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτήρια.

    [03] Φονική χιονοθύελλα στην Ιαπωνία

    Τρεις νεκροί στο Τόκιο και περίπου 500 τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή χιονοθύελλα που προκάλεσε σήμερα χάος στις σιδηροδρομικές, αεροπορικές και οδικές μεταφορές στην Ιαπωνία. Ένα στρώμα χιονιού κάλυψε πολλές μεγάλες πόλεις και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο του Τόκιο, για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, τουλάχιστον 494 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, ενώ σημειώθηκαν 3.200 τροχαία εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος. Σε ένα από αυτά, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες, 88 και 90 ετών, οι οποίες επέστρεφαν στο σπίτι τους στην Ισικάουα της κεντρικής Ιαπωνίας. Ένας άντρας σκοτώθηκε στο Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε σε διάβαση τρένου από την διερχόμενη αμαξοστοιχία.

    [04] Σημαντική νίκη του Εργοτέλη στα Χανιά

    Με γκολ του Διαμαντάκου στο 44', ο Εργοτέλης πέτυχε σημαντική νίκη με 1-0 μέσα στα Χανιά επί του Πλατανιά, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 15:30:23 UTC