Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας
  • [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ΕΤΑΚ σε απαλλοτριωμένα ακίνητα
  • [03] «Ναι» των Ελβετών στην επιβολή περιορισμών στη μετανάστευση
  • [04] Δίκαια τους τρεις βαθμούς ο Παναθηναϊκός
  • [05] Νίκησαν ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας

    Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στη γερμανική Bild τη Δευτέρα και προσθέτει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά πληροφορία ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζει ένα τρίτο πρόγραμμα. Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα ήταν θετικές, ήταν αναγνώριση της προόδου, που έχουμε κάνει, επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

    «Στο τρέχον πρόγραμμα αγγίζουμε τους στόχους μας κι αυτό επενεργεί. Φυσικά και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας για το πώς θα αντικατασταθούν. Αλλά αυτό είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Υπάρχει επίσης η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι σε περίπτωση που φτάσουμε στους στόχους μας, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούμε να υπολογίζουμε σε ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και χαμηλότερων τόκων. Αλλά όλα αυτά είναι δυνατότητες που έχουν προβλεφθεί στο τρέχον πρόγραμμα»αναφέρει ο κ.Σαμαράς.

    [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ΕΤΑΚ σε απαλλοτριωμένα ακίνητα

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ΄ αριθμ. 519 και 520/2014 αποφάσεις της έκρινε αντισυνταγματικό το ΕΤΑΚ και την έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας όταν αυτά επιβάλλονται σε δεσμευμένα ακίνητα, λόγω απαλλοτρίωσης.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την επιβολή Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), όπως και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς ακίνητης περιουσίας, επί των ακινήτων τα οποία έχουν αναγκαστικά απαλλοτριωθεί, ανεξάρτητα αν η απαλλοτρίωση έχει ολοκληρωθεί ή όχι.

    Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι η επιβολή ΕΤΑΚ σε ακίνητα που «βρίσκονται υπό ειδικές συνθήκες από άποψη πολεοδομικών βαρών και περιορισμών, όπως είναι εκείνα που έχουν απαλλοτριωθεί, λόγω ρυμοτομίας χωρίς να έχει συντελεσθεί η απαλλοτρίωση, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν συντελεστές τέτοιοι που να αποδίδουν, κατά το δυνατόν, την πραγματική επίδραση που έχει η απαλλοτρίωση στην αξία του ακινήτου κατά τα χρόνο της φορολογίας».

    Δηλαδή, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, θα έπρεπε να προβλέπεται μηδενικός συντελεστής και «κατ΄ ακολουθίαν, εξαίρεση από το φόρο» αφού ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επίμαχα ακίνητα τους.

    [03] «Ναι» των Ελβετών στην επιβολή περιορισμών στη μετανάστευση

    Μια οριακή πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων τάχθηκε σήμερα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη υπέρ της πρότασης να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί στη μετανάστευση και να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση των συμφωνιών ανάμεσα στη Βέρνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το τελικό επίσημο αποτέλεσμα.

    Την πρόταση αυτή είχε υποβάλει το ακροδεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP). Υπέρ της τάχθηκε το 50,3% των Ελβετών εκλογέων.

    Ενώ τα γαλλόφωνα καντόνια της δυτικής Ελβετίας τάχθηκαν εναντίον της πρότασης να επιβληθούν ποσοστώσεις στους μετανάστες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, το γερμανόφωνο τμήμα της χώρας στα ανατολικά τάχθηκε μαζικά υπέρ της, και το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπλοκές στις σχέσεις της χώρας με τις Βρυξέλλες.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «λυπάται πολύ» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι θα «εξετάσει τις συνέπειες της πρωτοβουλίας στο σύνολο των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ελβετία».

    [04] Δίκαια τους τρεις βαθμούς ο Παναθηναϊκός

    Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια 2-1 τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, με τέρματα των Τριανταφυλλόπουλου (47') και Νάνο (57'). Στο 92' ο Αθανασιάδης το γκολ του "Δικεφάλου", που από το 56' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη.

    [05] Νίκησαν ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή

    Με γκολ του Κίτσου στην εκπνοή του αγώνα (93΄), ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο γήπεδο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έκανε το «3 στα 3» υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας τον σημερινό του αντίπαλο.

    Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0

    Η Καλλονή επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το ματς κρίθηκε από ένα αυτογκόλ του Μουλόπουλου στο 13ο λεπτό, το οποίο αποδείχθηκε καταδικαστικό για την ομάδα της Βοιωτίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2014 - 19:30:26 UTC