Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Β. Καπερνάρος
  • [02] Η Άννα Ασημακοπούλου για την ΕΔΕ για τις διαρροές σχετικά με δήθεν φοροφυγάδες βουλευτές
  • [03] Απάντηση Μ. Ρεπούση για τα εμβάσματά της στο εξωτερικό
  • [04] Αγρότες "έκτισαν" με πορτοκάλια την πόρτα τράπεζας στο Άργος
  • [05] Πειθαρχική δίωξη στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
  • [06] Τέσσερις συλλήψεις Τούρκων υπηκόων από την Αντιτρομοκρατική
  • [07] Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το στέλεχος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ
  • [08] Ο Ερντογάν προαναγγέλλει δικαστικές διώξεις
  • [09] «Οι δικοί μας ξένοι» ... αυτοπαρουσιάζονται

  • [01] Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Β. Καπερνάρος

    Αιχμές για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του ενόψει των δημοτικών εκλογών, άφησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος - σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών- είναι ένας εκ των τριών πολιτικών προσώπων, που φέρονται να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών, για εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό.

    Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να «αποκαλυφθούν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του».

    Ο κ. Καπερνάρος με μια οργισμένη δήλωσή του τονίζει πως «αν ενόχλησαν οι διαρροές για ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου στην Αθήνα, τους απαντώ ότι είμαι καθαρός και δεν με κρατάνε από πουθενά» ενώ κάνει λόγο για μια νόμιμη συναλλαγή ενός ποσού φορολογημένου.

    Αφού υπενθυμίζει πως αρχικά κατηγορήθηκε για 5,5 εκατομμύρια φοροδιαφυγή, και - όπως είπε - «το ποσό αυτό απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είναι αληθές (το γνωρίζουν και οι ίδιοι) αλλά στο τέλος του ελέγχου θα ξαναμιλήσουμε» πρόσθεσε πως για το ποσό που έχει μείνει και δεν έχει καμία σχέση με 5,5 εκατομμύρια, έχει προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη.

    [02] Η Άννα Ασημακοπούλου για την ΕΔΕ για τις διαρροές σχετικά με δήθεν φοροφυγάδες βουλευτές

    Ικανοποίηση εκφράζει η ΝΔ για την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών, που διέταξε ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που διακίνησαν διαρροές περί «τριών βουλευτών της ΝΔ, με αδικαιολόγητα εμβάσματα στο εξωτερικό».

    Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, τονίζει πως «οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, περιορίστηκαν σήμερα σε έναν, που, όμως, ήδη από τον Απρίλιο του 2013, χωρίς καν να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό, έχει δικαιολογήσει πλήρως, στις αρμόδιες Αρχές, καταθέσεις και εισοδήματα από την εργασία του, έχει φορολογηθεί για αυτά και τα έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του».

    [03] Απάντηση Μ. Ρεπούση για τα εμβάσματά της στο εξωτερικό

    Για λόγους σπουδών και υγείας οικείων μου, εστάλησαν τα εμβάσματα στο εξωτερικό, απάντησε, με δήλωσή της, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Η κα Ρεπούση υποστηρίζει ότι τα εμβάσματα καλύπτονται πλήρως από τις φορολογικές δηλώσεις της και ήδη έχει προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες φορολογικές αρχές της χώρας.

    [04] Αγρότες "έκτισαν" με πορτοκάλια την πόρτα τράπεζας στο Άργος

    Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις δημοσ;ίων υπηρεσιών στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία.

    Στο Άργος, ομάδα αγροτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Πταισματοδικείο, όπου δικάζονταν αγρότες με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Η κατηγορία αφορούσε τον αποκλεισμό της εθνικής οδού κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων το 2010. Τελικά η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 10 Νοεμβρίου 2014 .

    Λίγο αργότερα, αγροτοκτηνοτρόφοι από τη γέφυρα του Ξηριά, στην είσοδο του Άργους, πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.

    Όταν έφτασαν στη ΔΟΥ, παράλληλα με ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν για τη φορολογία των αγροτών, μοίρασαν πορτοκάλια στους υπαλλήλους και τους πολίτες που εξυπηρετούνταν.

    Ακολούθως, κινήθηκαν στο κέντρο του Άργους και πήγαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, όπου παλαιά ήταν η Αγροτική, και "έκτισαν" με τελάρα από πορτοκάλια την είσοδο για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια έριξαν τα πορτοκάλια στο πεζοδρόμιο και μπήκαν στην τράπεζα μοιράζοντας στο προσωπικό πορτοκάλια.

    [05] Πειθαρχική δίωξη στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

    Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας, Ελένης Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

    Η πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της επιθεώρησης των δικαστών, Αντώνης Αθηναίος, άσκησε σε βάρος της κ. Πεδιαδίτη πειθαρχική δίωξη.

    Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννη Αδαμόπουλου. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Κολιοκώστας, απέστειλε την αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων, διαβιβάζοντας και δημοσίευμα του Τύπου, στο οποίο γινόταν αναφορά στους χειρισμούς της ανακριτρίας σχετικά με την έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ.

    [06] Τέσσερις συλλήψεις Τούρκων υπηκόων από την Αντιτρομοκρατική

    Τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής, έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Στα διαμερίσματά τους, στην περιοχή του Γκύζη, έχουν βρεθεί καλάσνικοφ, σφαίρες, εκρηκτικά και άλλος οπλισμός, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσαχθέντες φέρονται να έχουν σχέση με ένοπλη οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.

    [07] Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το στέλεχος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

    Ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, ασυμβίβαστος αντίπαλος των εκμεταλλευτών, ένας σύντροφος με πολύχρονη δράση πλήρους συνέπειας λόγων και έργων, ένας κομμουνιστής που διακρινόταν για την νηφαλιότητα στη σκέψη, την κομμουνιστική σεμνότητα και την σταθερότητα, ένας επιστήμονας διανοούμενος της δράσης που ενίσχυσε με τις γνώσεις του τον συλλογικό αγώνα, ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ, σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή.

    Ο κ. Αρβανιτάκης είπε ότι η μεγάλη απώλεια του Ορέστη Κολοζώφ, υπενθυμίζει ταυτόχρονα τη «μεγάλη μας ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη», αναφέρθηκε στην πολύχρονη δράση του εκλιπόντος, και υπογράμμισε ότι στάθηκε ακλόνητος μαχητής του σοσιαλισμού και του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος, αδιάλλακτος απέναντι στον δεξιό και τον αριστερό οπορτουνισμό, τόσο το 1968, όσο και το 1989-1991.

    Παρόντες ήταν, επίσης, ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Α. Παπαρήγα, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, Ν. Βαλαβάνη και Δημ. Παπαδημούλης, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Πριμηκήρης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεωνάς και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παν. Μακρής.

    [08] Ο Ερντογάν προαναγγέλλει δικαστικές διώξεις

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε χθες στην αντιπολίτευση και προανήγγειλε δικαστικές διώξεις «εναντίον της παράνομης συμμορίας», όπως αποκάλεσε το «Έργο» (Hizmet), το θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

    Κατά την τελετή εγκαινίων της νέα γραμμής του μετρό στην Κωνσταντινούπολη χθες, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του έχει αποφασίσει να «ξεριζώσει» το «παράλληλο κράτος».

    «Θα τους κάνουμε να πληρώσουν για την κατασκοπεία που διέπρατταν», υποστήριξε και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αφήσουμε αυτή την παράνομη συμμορία να διακλαδώνεται στα έγκατα του κράτους».

    [09] «Οι δικοί μας ξένοι» ... αυτοπαρουσιάζονται

    Στην Ελλάδα τους αποκάλεσαν «τουρκόσπορους», «τουρκομερίτες», «βενιζελόμουτρα» και... «πρόσφιγγες», επειδή στην αρχή ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί μαζί στο ίδιο μέρος κι έμοιαζαν με σμήνη σφιγγών. Στην Πόλη τούς είπαν «γκιαούρηδες», «ξενομερίτες» και «ρωμιόσπορους». Είναι «οι δικοί μας ξένοι», οι άνθρωποι που με τη Συνθήκη της Λοζάνης πήραν τον δρόμο του ξεριζωμού «σε κάποιον άλλον ουρανό που λάμπει ξένος ήλιος...».

    Με τη Σύμβαση Περί Ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών Πληθυσμών και τη Συνθήκη της Λοζάνης, περίπου 1.300.000 ελληνορθόδοξοι «ξεριζώθηκαν» από τα τουρκικά παράλια και την ενδοχώρα και κατέφθασαν σε μια πολιτικά διχασμένη και οικονομικά διαλυμένη Ελλάδα. Την αντίστροφη πορεία υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν και περίπου 350.000 μουσουλμάνοι, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Ενενήντα ένα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης, τη διαδρομή αυτών των ανθρώπων έρχεται να «ξεδιπλώσει» ο δημοσιογράφος και συγγραφές Θωμάς Σίδερης μέσα από μια δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, τουρκικά), μέσα από μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών με τις δύο πατρίδες- ή μήπως... χωρίς πατρίδα;

    «Οι δικοί μας ξένοι- Bizim Yabancilar» τιτλοφορείται το βιβλίο του Θωμά Σίδερη, που από το 2008 επισκέπτεται προσφυγικές γειτονιές στην Ελλάδα και την Τουρκία, αναζητά τα ίχνη των ανθρώπων μέσα στον χρόνο, συνομιλεί με πρόσφυγες πρώτης και δεύτερης γενιάς και προσπαθεί να ανασυνθέσει την καθημερινότητα Ελλήνων και Τούρκων προσφύγων τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2014 - 17:30:24 UTC