Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρθηκε η διάταξη για την ψήφο των νόμιμων μεταναστών
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Στα χέρια του κυπριακού λαού οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του
  • [03] Υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
  • [04] Καμία αύξηση στα διόδια Αφιδνών για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού
  • [05] Αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου
  • [06] Τέως δικαστικοί και τέως αστυνομικοί θα τοποθετούνται διευθυντές φυλακών
  • [07] Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη συμφωνία στην Κύπρο

  • [01] Αποσύρθηκε η διάταξη για την ψήφο των νόμιμων μεταναστών

    Απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τη διάταξη με την οποία αφαιρείτο το δικαίωμα ψήφου των νομίμως διαμενόντων στη χώρα μεταναστών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η διάταξη είχε ενταχθεί σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισήχθη απόψε στην Ολομέλεια για τη «δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρθρο 3 της τροπολογίας, το οποίο αποσύρθηκε, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα θεσπίζει τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές και θα ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών και το οποίο εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Στα χέρια του κυπριακού λαού οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του

    Ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο Kοινό Aνακοινωθέν που συμφωνήθηκε στην Κύπρο μεταξύ των δύο ηγετών, Νικ. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου υπογραμμίζοντας πως «μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο».

    «Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

    [03] Υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

    Την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει και τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου. Η ηγεσία της ΝΔ κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου για τον δήμο της Αθήνας ύστερα από σειρά άκαρπων βολιδοσκοπήσεων σε υπουργούς και αφού είχε απορρίψει άλλες υποψηφιότητες.

    Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

    Εμπλοκή, ωστόσο, δημιουργείται καθώς την ίδια ώρα ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ο Νικήτας Κακλαμάνης.

    [04] Καμία αύξηση στα διόδια Αφιδνών για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού

    Τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα του αντιτίμου στον σταθμό διοδίων Αφιδνών για τους δημότες Ωρωπού, με το ειδικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία Νέα Οδός. Όπως διευκρινίζει η κοινοπραξία, αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού και μέσω του ειδικού προγράμματος Fast Pass Oropos, τα οχήματα κατηγορίας 2 των μόνιμων κατοίκων, θα πληρώνουν στον σταθμό διοδίων Αφιδνών, με χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη Fast Pass, 2,10 ευρώ ανά διέλευση. Δηλαδή, η τιμή του διοδίου θα είναι ακριβώς στο επίπεδο που ήταν πριν από τις αυξήσεις.

    Η διαδικασία εγγραφής των μόνιμων κατοίκων στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, θα πραγματοποιείται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου Ωρωπού, στα οποία θα βρίσκονται υπάλληλοι της Νέας Οδού για να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.

    Η ημερομηνία έναρξης υποβολής δικαιολογητικών είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και η ημερομηνία ενεργοποιήσεως του προγράμματος Fast Pass Oropos είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

    [05] Αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου

    Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, αγρότες από τη δυτική Αχαΐα. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

    [06] Τέως δικαστικοί και τέως αστυνομικοί θα τοποθετούνται διευθυντές φυλακών

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία διευθυντές των φυλακών θα μπορούν να τοποθετούνται τέως δικαστικοί λειτουργοί καθώς και απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν το βαθμό του ταξιάρχου και πάνω.

    Η δυνατότητα αυτή ίσχυε και κατά το παρελθόν, αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχε ενεργοποιηθεί.

    [07] Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη συμφωνία στην Κύπρο

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία στην Κύπρο, συγχαίρει τους «δύο ηγέτες» στο νησί για το «θάρρος και το όραμά» τους, καθώς και τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Σαμαρά και Ερντογάν, για τον «εποικοδομητικό ρόλο» τους.

    Επίσης, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα καλωσορίζει την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για «τολμηρά και καινοτόμα» Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), δίνοντας έμφαση στο θέμα της Αμμοχώστου και επαναλαμβάνοντας τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για υποστήριξη στην άσκηση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» της Δημοκρατίας της Κύπρου, με σκοπό την εξερεύνηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

    «Ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη σημερινή συνάντηση των δύο Κυπρίων ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με ένα διακανονισμό στη Κύπρο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», όπως σημειώνεται, προσθέτοντας ότι «η κοινή δήλωση που συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες αντανακλά ένα πνεύμα συμβιβασμού και θέτει γερά θεμέλια για τις συνομιλίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 19:30:26 UTC