Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την ψήφο των νομίμων μεταναστών
  • [02] Άνοιξε η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Η γαλλοαμερικανική συμμαχία δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή
  • [04] Εβδομήντα επτά νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία
  • [05] Τεράστια προβλήματα στη Βρετανία από την κακοκαιρία

  • [01] Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την ψήφο των νομίμων μεταναστών

    Επανακατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την τροπολογία με την οποία αφαιρείται από τους νομίμως διαμένοντες μετανάστες στη χώρα και τους ομογενείς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Λίγο μετά την απόσυρση της διάταξης από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητείται απόψε στην Ολομέλεια, ο κ. Μιχελάκης επανακατέθεσε χωρίς αλλαγή την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα θεσπίζει τη σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές και θα ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών και το οποίο εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

    [02] Άνοιξε η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου

    Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, την οποία είχαν αποκλείσει λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, αγρότες από τη δυτική Αχαΐα.

    Στο μεταξύ, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει νέες κινητοποιήσεις για αύριο και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου.

    [03] Μπ. Ομπάμα: Η γαλλοαμερικανική συμμαχία δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί τη Γαλλία τον προσεχή Ιούνιο για να παραστεί στους εορτασμούς για την 70ήεπέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

    Ο Ομπάμα έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι παραβρέθηκε στις τελετές μνήμης για την 65η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία και ότι «ανυπομονεί» να επιστρέψει στη Γαλλία για να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που πολέμησαν εκεί.

    Ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του Αμερικανού ομολόγου του και δήλωσε ότι οι τελετές αυτές θα «τιμήσουν τη θυσία που έκαναν οι στρατιώτες εκείνοι».

    Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι αρνείται να «επιλέξει» ποιος είναι ο καλύτερος φίλος της Ουάσιγκτον: το Λονδίνο ή το Παρίσι. Όπως ακριβώς, αρνείται, όπως είπε, να αποφασίσει ποια προτιμά ανάμεσα στις δύο του κόρες, τη Σάσα ή τη Μάλια.

    «Η γαλλοαμερικανική συμμαχία δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

    [04] Εβδομήντα επτά νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία

    Συνολικά 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας διεσώθη από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Ουμ Ελ Μπουάγι στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

    «Από τη συντριβή σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι και υπάρχει μια επιζήσασα, σοβαρά τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο περιφερειακό στρατιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντίνης», σημειώνει το υπουργείο.

    Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ενάχαρ, πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι η πιο πιθανή αιτία του δυστυχήματος. «Οι πολύ άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή μαινόταν μια καταιγίδα συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις, ευθύνονται για το δυστύχημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [05] Τεράστια προβλήματα στη Βρετανία από την κακοκαιρία

    Οι Αρχές στη Βρετανία λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας μετά τις προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και 1600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να συνδράμουν στην ενίσχυση των αναχωμάτων.

    Περίπου 850 κατοικίες πλημμύρισαν την περασμένη εβδομάδα και χιλιάδες άλλες κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν. Κάποιοι κάτοικοι έχουν καταγγείλει περιστατικά λεηλασιών στα σπίτια που έχουν εκκενωθεί.

    Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει την πόλη του Ρίντινγκ με το Λόντον Πάντινγκτον, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων σε διάφορες περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών, όπως τα Μίντλαντς και η Ουαλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 21:30:22 UTC