Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε και στο σύνολο το νομοσχέδιο για την Υγεία
  • [02] Φωτιά σε βιοτεχνία ξυλείας στην Οιχαλία Τρικάλων
  • [03] Με τον Ι. Στουρνάρα συναντώνται αύριο οι αγρότες
  • [04] Ηλεκτρονικά, η αποστολή όλων των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων, έως τις 28 Μαρτίου
  • [05] Προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»
  • [06] Σημαντικό πλήγμα υπέστη η ελευθερία του Τύπου το 2013
  • [07] Η Μόσχα θα ασκήσει βέτο επί του σχεδίου απόφασης για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία
  • [08] Μιγκέλ Καστίγιο Ντιντιέ: Και σήμερα η Ελλάδα παράγει πολιτισμό

  • [01] Ψηφίστηκε και στο σύνολο το νομοσχέδιο για την Υγεία

    Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

    Νωρίτερα σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ. Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» και οι 115 «όχι». Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δεν προσήλθε να ψηφίσει, παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

    [02] Φωτιά σε βιοτεχνία ξυλείας στην Οιχαλία Τρικάλων

    Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε βιοτεχνία ξυλείας στην Οιχαλία Τρικάλων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προξένησε ζημιές που ανέρχονται στο ποσό των 140.000 ευρώ. Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με δεκαεπτά άνδρες. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιά σε παρακείμενα κτήρια. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

    [03] Με τον Ι. Στουρνάρα συναντώνται αύριο οι αγρότες

    Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα συναντηθεί αντιπροσωπεία των αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αύριο Πέμπτη στις 12.45.

    Τη συνάντηση με τον υπουργό έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία και, στον υπουργό Οικονομικών σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, προετοιμάζονται για το νέο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει για τηνίδια μέραστις 3 το μεσημέρι με σημείο εκκίνησης το μπλόκο. Καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά.

    [04] Ηλεκτρονικά, η αποστολή όλων των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων, έως τις 28 Μαρτίου

    Υποχρεωτικά, έως τις 28 Μαρτίου, όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΓΓΠΣ αλλά και προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά τους συνταξιούχους. Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δεν απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησής τους στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    [05] Προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

    Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με κύριο θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πλησιάσει η Ελλάδα τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Το θέμα υπάγεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας και την Παρασκευή έχει οριστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Ο χρόνος πιέζει καθώς το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών α' κατοικίας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν σήμερα με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο που θα απασχοληθεί με την οριστική διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στόχος της ομάδας αυτής θα είναι να τεθεί η βάση συζήτησης για το όριο διαβίωσης και ο ορισμός για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη», αλλά αυτά που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να έχουν την έγκριση των κομμάτων και της τρόικας. Χθες,δεν συζητήθηκαν νούμερα αλλά οι εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και όπως σχολίασαν μετά τη συνεδρίαση στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικά αποδεκτό και δίκαιο σύστημα.

    [06] Σημαντικό πλήγμα υπέστη η ελευθερία του Τύπου το 2013

    Η ελευθερία του Τύπου υπέστη σημαντικό πλήγμα το 2013 ύστερα από τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις επικοινωνιών από κυβερνήσεις, αναφέρει στην ετήσια αξιολόγησή της που δημοσιεύεται σήμερα η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ). Σύμφωνα με την έκθεση-- η οποία δημοσιεύεται ταυτόχρονα με την αντίστοιχη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης προάσπισης της ελευθεροτυπίας "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (Reporters sans frontieres, RSF)-- οι παρακολουθήσεις από τις κυβερνήσεις χωρών των ψηφιακών επικοινωνιών συνιστούν τεράστια απειλή για την ελευθεροτυπία καθώς αυτό δεν επιτρέπει στους δημοσιογράφους να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή ασκώντας ερευνητική δημοσιογραφία ή να φροντίσουν για τη διατήρηση της ανωνυμίας των πηγών τους. Η έκθεση επίσης επισημαίνει ότι οι δολοφόνοι δημοσιογράφων συχνά χαίρουν ασυλίας. Το 2013, σκοτώθηκαν 70 δημοσιογράφοι--οι 28 από αυτούς στη Συρία.

    [07] Η Μόσχα θα ασκήσει βέτο επί του σχεδίου απόφασης για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία

    Η Ρωσία θεωρεί ότι το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση και θα ασκήσει βέτο επί του κειμένου στην παρούσα μορφή του, δήλωσε σήμερα ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Δεν είναι αποδεκτό για εμάς στη μορφή με την οποία συντάσσεται τώρα και φυσικά εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει», δήλωσε ο Γκατίλοφ αναφερόμενος στο σχέδιο απόφασης του Οργανισμού για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες, και συζητήθηκε χθες Τρίτη από τις 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [08] Μιγκέλ Καστίγιο Ντιντιέ: Και σήμερα η Ελλάδα παράγει πολιτισμό

    «Νομίζω ότι και σήμερα η Ελλάδα παράγει πολιτισμό. Η Ελλάδα παρά το ότι είναι μια μικρή χώρα, σε εκατό περίπου χρόνια έχει προσφέρει στον κόσμο πολλούς ποιητές παγκόσμιου βεληνεκούς. Ποιά άλλη από τις μεγάλες χώρες έχει προσφέρει έναν Καβάφη, έναν Καζαντζάκη, έναν Ελύτη, έναν Σεφέρη, έναν Ρίτσο, έναν Βρεττάκο; Και όλοι αυτοί οι μεγάλοι ποιητές προσφέρουν στον κόσμο ένα προϊόν παγκόσμιας αξίας. Αλλά και στο πεδίο της μουσικής συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Ο Μανώλης Καλομοίρης είναι μεγάλος συνθέτης, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου αναγνωρίζονται ως μεγάλοι δημιουργοί και έχουν παγκόσμια απήχηση και παγκόσμια αξία» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χιλιανός ελληνιστής καθηγητής, Μιγκέλ Καστίγιο Ντιντιέ. Η σπουδαία αυτή προσωπικότητα, είναι διευθυντής του Κέντρου Αρχαίων, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών Σπουδών «Φώτιος Μαλλέρος», στο Σαντιάγο της Χιλής από το 1993. Επί 35 χρόνια διδάσκει αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα, αρχαία και νεότερη ελληνική λογοτεχνία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 February 2014 - 7:30:24 UTC