Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Κ. Αρβανιτόπουλου για το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά
  • [02] Παιχνίδια μιας άλλης εποχής
  • [03] Ομίχλη στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
  • [04] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
  • [05] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα - αγροτών
  • [06] Διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα
  • [07] Η ανάπτυξη απειλείται από τις φυλετικές διακρίσεις και τη φτώχεια
  • [08] Αφού έπληξε τις νοτιο-ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, η χιονοθύελλα μετακινείται προς την Ουάσινγκτον

  • [01] Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Κ. Αρβανιτόπουλου για το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά, αναφέρει σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας.

    [02] Παιχνίδια μιας άλλης εποχής

    «Όταν παίζεις, απλά φαντάζεσαι, δε χρειάζεται να σκεφτείς». Η ρήση αυτή αντιπροσωπεύει τη συλλέκτρια παλαιών παιχνιδιών Νίνα Καρακώστα- Γαβριλάκη, που έχει κάνει σκοπό της ζωής της να μαζεύει παιχνίδια μιας άλλης εποχής, όταν τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους με αντικείμενα της καθημερινότητας. Παιχνίδια απλά, αλλά διασκεδαστικά, που το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια πέτρα, ένα κομμάτι ξύλο ή ένα σχοινί, σε συνδυασμό με την ατελείωτη, μεγαλειώδη, παιδική φαντασία. Κούνιες φτιαγμένες από ξύλο και σχοινί στηριγμένο σε ένα δέντρο, μικρά αυτοσχέδια ξύλινα σπιτάκια, που στα μάτια των παιδιών φάνταζαν σαν μεγάλα αρχηγεία, τα πεντόβολα, το κουτσό ή οι τσουβαλοδρομίες, ήταν μερικά από τα παιχνίδια, που χάριζαν στα παιδιά ατελείωτες ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς. Εκτός από τα παιχνίδια που παίζονταν στον δρόμο ομαδικά, υπήρχαν και αυτά που προορίζονταν για τη διασκέδαση μέσα στο σπίτι. Πολλά από αυτά μοιάζουν με τα σύγχρονα, αλλά ήταν φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά και με διαφορετική αισθητική.

    [03] Ομίχλη στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

    Ομίχλη επικρατεί από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Πτήσεις αναμένονται στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετά τις 8:30 το πρωί, οπότε και θα προσδιοριστεί εάν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του, από την ομίχλη.

    Στους 9 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες, με συννεφιά. Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια.

    Στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, με συννεφιά. Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά. Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, με την πρόσβαση των οχημάτων από τον Αγ. Αθανάσιο και την Κερασιά να γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ανοιχτό είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα, η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται επίσης χωρίς αλυσίδες.

    [04] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουνσήμερα οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς, παιδικούς σταθμούς, με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής τους για αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπου και καλούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η εφαρμογή, τα τελευταία χρόνια, του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση. Η συρρίκνωση των δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους».

    [05] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα - αγροτών

    Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται από χθες στην Αθήνα,καθώς σήμεραπρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτών, απέβησαν «άκαρπες» οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών».

    Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο. Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για τις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

    Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής. Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά. Στο μεταξύ, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη προέβησαν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

    [06] Διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα

    Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Μαχάδο δήλωσε ότι δύο φοιτητές σκοτώθηκανχθες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καράκας, κατά της κυβέρνησης του προέδρου της χώρας Νικολά Μαδούρο, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Πρόκειται για δύο πολίτες της Βενεζουέλας που σκοτώθηκαν επειδή ύψωσαν τη φωνή τους», μετέδωσε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ένα κολομβιανό τηλεοπτικό κανάλι.

    Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι μόνο ένας άνδρας σκοτώθηκε υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν ένας από τους υποστηρικτές του Μαδούρο.

    [07] Η ανάπτυξη απειλείται από τις φυλετικές διακρίσεις και τη φτώχεια

    Σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη για τη βελτίωση της υγείας και την καταπολέμηση της φτώχειας δεν είναι δυνατό να υπάρξουν εκτός εάν οι κυβερνήσεις επικεντρωθούν στην προστασία των γυναικών και των απόρων, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

    Στην έκθεση, όπου εξετάζεται η παγκόσμια ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια, διαπιστώνεται ότι πολλές από τις προσπάθειες σημείωσαν επιτυχία, όπως το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας καθώς και ο αριθμός των θανάτων γυναικών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τον τοκετό, έχουν μειωθεί κατά 50 τοις εκατό.

    Ωστόσο, οι διακρίσεις λόγω φύλου σε βάρος των γυναικών, η έλλειψη πρόσβασης σε αντισυλληπτικά, στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η στασιμότητα των επιπέδων της φτώχειας, απειλούν την ανάπτυξη και την προώθηση των στόχων αυτών.

    [08] Αφού έπληξε τις νοτιο-ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, η χιονοθύελλα μετακινείται προς την Ουάσινγκτον

    Νέα ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το πέρασμά της από τις νοτιοανατολικές πολιτείες όπου παρέλυσαν οι οδικές μετακινήσεις, καθηλώθηκαν πτήσεις και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών νοικοκυριών. Το ύψος του χιονιού που πέφτει στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατοστά. Τα σχολεία της αμερικανικής πρωτεύουσας καθώς και του γειτονικού Μέριλαντ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ αναβλήθηκαν πολλές προγραμματισμένες συνεδριάσεις της αμερικανικής Γερουσίας. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 45 κομητείες της Τζώρτζια και της Νότιας Καρολίνας, όπου 370.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 7:30:22 UTC