Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων ο Φώτης Κουβέλης
  • [02] Ολοκληρώνεται η εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας στη δίκη για υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [03] Στα δικαστήρια και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά για τους συμψηφισμούς πόρων στις ΑΠΕ
  • [04] Το δικό της σχέδιο για τη Συρία κατέθεσε η Μόσχα
  • [05] Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Καράτσι
  • [07] Αναρωτιέται η ΕΕ γιατί η Βρετανία δεν έχει υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας για να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες
  • [08] Σημαντικό ορόσημο ξεπεράστηκε, στον μακρύ δρόμο για την παραγωγή καθαρής ενέργειας από πυρηνική σύντηξη

  • [01] Στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων ο Φώτης Κουβέλης

    Κίνηση που θέλει να καταδείξει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο αυτοδιοικητικό του ψηφοδέλτιο και τους συνεργάτες του, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τη σημερινή συνάντηση των δυο ανδρών στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς. Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση, ο νυν δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση «όπως εμείς τη θέλουμε και όπως πιστεύουμε ότι τη διεκδικούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, όλης της χώρας».

    [02] Ολοκληρώνεται η εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας στη δίκη για υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Συνεχίζεται για 10η μέρα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασία Τσεμπερά.

    Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκε απόφαση του τέως δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, η οποία απαγόρευε στον πρώην ταμία Π. Σαξώνη να λαμβάνει μετρητά από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε δε ότι δεν γνώριζε τον συγκατηγορούμενό του πρώην δημοτικό υπάλληλο, τονίζοντας ότι πρώτη φορά τον είδε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

    [03] Στα δικαστήρια και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά για τους συμψηφισμούς πόρων στις ΑΠΕ

    Δικαστικές παρεμβάσεις ασκεί ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) στα ασφαλιστικά μέτρα που άσκησε ο Λειτουργός του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) κατά της ΔΕΗ και των Διαχειριστών (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) για τους συμψηφισμούς πόρων ΑΠΕ. Ο ΣΠΕΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι παρεμβαίνει κατά της ΔΕΗ και των Διαχειριστών για τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, πρακτικές τους, αφού καμία συμβατική τους υποχρέωση όπως παρελκυστικά επικαλούνται (πληρωμές οικιακών φωτοβολταϊκών και ΑΠΕ) δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων και των Κωδίκων τους οποίους ενυπόγραφα αποδέχονται και μνημονεύουν στις μεταξύ τους συμβάσεις, την στιγμή μάλιστα που από τις πρακτικές τους αυτές οι ήδη μη τηρούμενες συμβατικές υποχρεώσεις του ΛΑΓΗΕ επιδεινώνονται περαιτέρω. Σύμφωνα με την δικογραφία και τις αναλύσεις του συνδέσμου οι εν λόγω συμψηφισμοί πόρων ΑΠΕ ευθύνονται για την προσαύξηση των υπερημεριών στις πληρωμές των ανανεώσιμων παραγωγών του ηπειρωτικού συστήματος κατά τουλάχιστον 1,5 μήνα με ισοδύναμο χρηματοοικονομικό κόστος επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις τους 1% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου τους.

    [04] Το δικό της σχέδιο για τη Συρία κατέθεσε η Μόσχα

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα κατέθεσε το δικό της σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και την πρόσβαση στις οργανώσεις αρωγής μετά την απόρριψη του κειμένου το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες.

    «Παρουσιάσαμε το δικό μας σχέδιο απόφασης για τη Συρία στο ΣΑ του ΟΗΕ» δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι σε αυτό παρουσιάζεται «η (ρωσική) άποψη για τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας αν θέλουμε να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα και όχι να ανταγωνιζόμαστε η μία πλευρά την άλλη». Ο Λαβρόφ είπε ότι στο ίδιο σχέδιο απόφασης περιλαμβάνεται και η πρόταση της Μόσχας για «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» στη Συρία.

    [05] Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation

    Ο διευθυντής της Liberation Νικολά Ντεμοράν ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του και την αποχώρησή του από την εφημερίδα, σε αποκλειστική του συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, εν μέσω σοβαρής κρίσης ανάμεσα στους μετόχους και τη σύνταξη της γαλλικής εφημερίδας.

    [06] Επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Καράτσι

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σήμερα από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε καμικάζι ο οποίος οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν την ώρα που η κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν ειρηνευτικές συνομιλίες. Πολλοί από τους αστυνομικούς που επέβαιναν στο λεωφορείο έχουν τραυματιστεί σοβαρά κι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας Ράο Ανουάρ, δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

    [07] Αναρωτιέται η ΕΕ γιατί η Βρετανία δεν έχει υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας για να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες

    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναρωτιούνται γιατί η Βρετανία δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτηση για να λάβει βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ολέθριες πλημμύρες που σάρωσαν τη νοτιοδυτική Αγγλία. Ακόμα και η Γερμανία, το πλουσιότερο κράτος μέλος της ΕΕ, είχε κάνει αίτηση για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ όταν είχε πληγεί το 2002 από μια καταστροφική πλημμύρα, μαζί με άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Αλλά μέχρι στιγμής, οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει καμία αίτηση από το Λονδίνο.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε την Τρίτη ότι τα χρήματα δεν θα είναι αντικείμενο για την καταπολέμηση την πλημμύρων, εξαιτίας των οποίων αποκλείστηκαν για εβδομάδες ολόκληρα χωριά στα νοτιοδυτικά της χώρας και χιλιάδες κάτοικοι στο Μπέρκσιρ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ερωτηθείς εάν η Βρετανία θα ζητήσει χρήματα από την ΕΕ, ο επίσημος εκπρόσωπος του Κάμερον δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, μία χώρα έχει χρονικό περιθώριο 10 εβδομάδων, από τις πρώτες καταστροφές, για να υποβάλλει αίτηση για βοήθεια.

    [08] Σημαντικό ορόσημο ξεπεράστηκε, στον μακρύ δρόμο για την παραγωγή καθαρής ενέργειας από πυρηνική σύντηξη

    Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προσπάθειά τους να πετύχουν την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας μέσω πυρηνικής σύντηξης με τη βοήθεια των ισχυρότερων λέιζερ στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (NIF) στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ, που ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε, κατάφερε να απελευθερώσει (να παράγει) περισσότερη ενέργεια κατά τη σύντηξη του πυρηνικού καυσίμου, από όση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πυροδοτηθεί η πυρηνική αντίδραση.

    Όμως ακόμα δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της «ανάφλεξης», δηλαδή να παραχθεί περισσότερη ενέργεια από όση χρησιμοποιεί όλο το πείραμα (όχι απλώς το πυρηνικό καύσιμο).

    Οι φυσικοί δεν είναι βέβαιοι αν και πότε αυτό θα επιτευχθεί. Όπως είπαν, πρέπει να παράγουν τουλάχιστον 100 φορές περισσότερη ενέργεια από τις αντιδράσεις πυρηνικής σύντηξης, ώστε αυτές να αυτο-τροφοδοτούνται μόνες τους και έτσι η όλη διαδικασία να γίνει πραγματικά ενεργειακά αποδοτική. Πάντως το γεγονός χαιρετίσθηκε διεθνώς ως ορόσημο στον μακρύ δρόμο για την αναζήτηση μιας νέας βιώσιμης πηγής ενέργειας, που θα μειώσει την εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ρυπογόνα -και σταδιακά εξαντλούμενα- ορυκτά καύσιμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 9:30:24 UTC