Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε δύο μήνες θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, προανήγγειλε ο Π. Καψής
  • [02] Σε λίγες μέρες θα λάβει την τελική απόφαση αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Ι. Σγουρός
  • [03] Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονικέων ανακοίνωσε ο Στ. Καλαφάτης
  • [04] Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες
  • [05] Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Πελοποννήσου
  • [06] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτρροπής Μπλόκων με τον υπουργό Οικονομικών
  • [07] Οι αγρότες έκοψαν την Ελλάδα στα δύο, προειδοποιητικά
  • [08] Ταξίδι στην ιστορία μέσα από τον θαυμαστό κόσμο του μοντελισμού
  • [09] Άκαρπη η πρώτη συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες
  • [10] Τριετείς θα είναι πλέον οι επαγγελματικές μισθώσεις
  • [11] Η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές μπροστά από το τουρκικό κοινοβούλιο

  • [01] Σε δύο μήνες θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, προανήγγειλε ο Π. Καψής

    Εντός διμήνου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε επίσης τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.

    Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη. Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων -στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής- ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι? αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία. Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία. Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι? αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.

    [02] Σε λίγες μέρες θα λάβει την τελική απόφαση αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο Ι. Σγουρός

    «Σε λίγες μέρες θα πάρω την τελική απόφαση για το αν θα είμαι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής και θα το ανακοινώσω», δήλωσε, μιλώντας στον ραδιoφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.«Εφ' όσον το ανακοινώσω, θα κατέβω ως αυτό που είμαι, δεν πρόκειται να βάλω ταμπέλες», είπε ο κ. Σγουρός.

    Ανακοίνωσε ότι στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει πλεόνασμα 317 εκατ. ευρώ για το 2013 και σημείωσε ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο την μεθεπόμενη εβδομάδα.

    [03] Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονικέων ανακοίνωσε ο Στ. Καλαφάτης

    «Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αξίζει πολλά περισσότερα απ' αυτά που έχει σήμερα. Για να τ΄ αποκτήσει χρειάζονται αγώνες και σκληρή δουλειά. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, γνωστοποιώντας ότι υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα και ότι θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    «Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να γυρίσουμε μαζί τη σελίδα της πόλης. Ν' απαλλαγούμε από αυτά που μας πληγώνουν και μας ταλαιπωρούν και να βελτιώσουμε εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

    [04] Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες

    Άκαρπες απέβησαν οι συναντήσεις που είχει ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, με αντιπροσωπείες αγροτών. Αρχικά, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε μεαντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικώνσυναντήθηκε με αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασαν την πρόθεσή του να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Εξάλλου, στα δύο έκοψαν την Ελλάδα, προειδοποιητικά, εκατοντάδες αγρότες, καθώς κατέλαβαν καιτα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, για μισή ώρα.

    [05] Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Πελοποννήσου

    Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, μέλος των ανεξάρτητων μπλόκων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλάο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού.

    [06] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτρροπής Μπλόκων με τον υπουργό Οικονομικών

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε πριν λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι ο υπουργός δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματά τους, τα οποία αφορούν τη φορολογία, τα χρέη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής, και ανέφερε ότι αύριο το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    [07] Οι αγρότες έκοψαν την Ελλάδα στα δύο, προειδοποιητικά

    Παρέλυσε προσωρινά κάθε κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όταν εκατοντάδες αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην περιοχή της Ανθήλης, στο 210 χλμ, κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    «Δεν έχουμε κανένα στόχο να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο να μιλήσουμε με την κυβέρνηση και να τους πούμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης, σημειώνοντας ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

    Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού κράτησε για περίπου μισή ώρα, παρουσία πολυάριθμων διμοιριών αστυνομικών από τη Λαμία και την Κεντρική Ελλάδα.

    [08] Ταξίδι στην ιστορία μέσα από τον θαυμαστό κόσμο του μοντελισμού

    Αποτελούν απόδειξη αποθέματος υπομονής και αντίληψης, «οδηγό» για ταξίδια σε ιστορικές περιόδους και τη σφαίρα της φαντασίας και σε κάθε περίπτωση ένα δημιουργικό χόμπι που φαίνεται πως «κερδίζει» ολοένα και περισσότερο τις καρδιές όσων το γνωρίσουν.

    Ο λόγος για τις κατασκευές μοντελισμού, που μπορεί ορισμένες από αυτές να μην ξεπερνούν σε ύψος ούτε το ένα εκατοστό, αλλά η δημιουργία τους είναι μια «επίπονη» διαδικασία που απαιτεί, τουλάχιστον συγκέντρωση, θέληση, μεράκι και υπομονή.

    Μέρος αυτών των κατασκευών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν στις 22 και 23 Φεβρουαρίου την έκθεση «Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική Αναπαράσταση» που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Βόλο (παραλιακό κτήριο - αίθουσα Μ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

    Η έκθεση, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κυπραίος, υπεύθυνος του Συνδέσμου Μοντελιστών Βόλου-HELMO, που είναι και η διοργανώτρια αρχή, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Μοντελιστών και φιλοδοξεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, σε σχέση με πέρυσι. Στην έκθεση, εκτός των 15 μελών του Συνδέσμου θα συμμετέχουν και μοντελιστές του Βόλου που δεν είναι μέλη του, αλλά και σύνδεσμοι μοντελιστών από άλλες πόλεις.

    [09] Άκαρπη η πρώτη συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη. Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο. Στη συνέχεια ο Ι. Στουρνάρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    [10] Τριετείς θα είναι πλέον οι επαγγελματικές μισθώσεις

    Τριετή διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων που θα συνάπτονται εφεξής, προβλέπει τροπολογία που προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης. Με τη νέα διάταξη, πάντως, διατηρείται το καθεστώς προστασίας για τις υφιστάμενες επαγγελματικές μισθώσεις. Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που αφορά τον αναπτυξιακό νόμο και θα περιέχει ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επενδυτών λόγω των προβλημάτων ρευστότητας. Με άλλη ρύθμιση, καταργείται ο «Θεσμός του υπόλογου» διότι θεωρείται αναχρονιστικός και επιβραδυντικός για την εξέλιξη των έργων και των συμβάσεων.

    [11] Η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές μπροστά από το τουρκικό κοινοβούλιο

    Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες ανθρώπους που έκαναν πορεία προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα για να ζητήσουν την απελευθέρωση αξιωματικών καταδικασμένων για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας έπειτα από έκκληση πολλών ενώσεων και στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το κτίριο του κοινοβουλίου, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    «Ελευθερία στους πατριώτες» και «Όχι στη συνωμοσία» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγελλαν την τύχη που επιφυλάχθηκε σε πολλές εκατοντάδες αξιωματικούς, απόστρατους ή εν ενεργεία, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στους οποίους επιβλήθηκαν το 2012 και το 2013 πολύ βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο πολύκροτες υποθέσεις συνωμοσίας εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 13:30:25 UTC