Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι όροι του «συνεργάσιμου δανειολήπτη»
  • [02] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία
  • [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει νέες πιέσεις στη Συρία
  • [04] Το Twitter κατηγορεί την κυβέρνηση στο Καράκας ότι μπλοκάρει τις εικόνες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
  • [05] Εγκρίθηκε, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση του τουρκικού κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για τους διορισμούς των δικαστών
  • [06] Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους Ρώσους
  • [07] Η «Φλόγα» που φωτίζει τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο και των γονιών τους

  • [01] Οι όροι του «συνεργάσιμου δανειολήπτη»

    Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τον ορισμό του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» συζητήθηκε στηχθεσινή πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που συστήθηκε με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε εφαρμογή του νόμου 4224/2013.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο συμβούλιο, ένας οφειλέτης είναι συνεργαζόμενος με το δανειστή όταν: α) Είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με τον δανειστή, παρέχει πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας προς τον δανειστή (αριθμούς σταθερού και κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμό τηλεμοιοτυπίας, διεύθυνση κατοικίας και εργασίας) και προβαίνει σε ορισμό, συγγενικού ή φιλικού προσώπου, ως αντικλήτου επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. β) Απαντά σε ανακοινώσεις και επιστολές του δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο, εντός μίας εβδομάδας. γ) Προβαίνει σε πλήρη και ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών, προς τον δανειστή, αναφορικά με τη τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, εντός 15 ημερών από την ημέρα μεταβολής τους. δ) Προβαίνει εκουσίως, σε πλήρη και ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών, προς τον δανειστή, οι οποίες θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη μελλοντική οικονομική του κατάσταση, εντός 15 ημερών από την ημέρα που θα περιέλθουν σε γνώση του (πχ πλήρωση προϋποθέσεων λήψης επιδόματος, εμφάνιση νέων περιουσιακών στοιχείων που θα περιέλθουν στην κυριότητά του [κληρονομιά κλπ], ανακοινώσεις απόλυσης, καταγγελίες μισθώσεων κλπ). ε) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, (λχ αποδεδειγμένη σοβαρή ασθένεια ή φυσικής καταστροφής), η οποία αποδεδειγμένα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην οικονομική του κατάσταση, γνωστοποιεί αμελλητί την κατάστασή του αυτή στον δανειστή. Σε αυτή την περίπτωση του χορηγείται τρίμηνη περίοδος χάριτος.

    [02] Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία

    Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο διεξάγει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι να θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει το διορισμό ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ο Ενρίκο Λέτα υπέβαλε χθες την παραίτησή του από πρωθυπουργός, μία ημέρα αφού το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), στο οποίο ανήκει, απέσυρε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση έπειτα από αίτημα του Ρέντσι. Οι διαβουλεύσεις του Ναπολιτάνο, που διεξάγονται στο προεδρικό μέγαρο, θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους προέδρους τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας. Ο αρχηγός του κράτους θα διαβουλευθεί επίσης με τους επικεφαλής των κομμάτων, με τον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη της αντιπολίτευσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντζελίνο Αλφάνο της Νέας Κεντροδεξιάς να είναι από εκείνους που θα έχουν ιδιαίτερο βάρος για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Αργά σήμερα αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Ρέντσι, ο οποίος παραμένει λιγόλογος σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Το αντικαθεστωτικό κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο έχει ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει τις συνομιλίες.

    [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει νέες πιέσεις στη Συρία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει εκ νέου πιέσεις στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε να παράσχει βοήθεια στην Ιορδανία, μια χώρα που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία. Ο Ομπάμα συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργεί λόγω του εμφυλίου στη Συρία με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, τον οποίο υποδέχθηκε στο Σάνιλαντς της Καλιφόρνιας.

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναμένει να λυθεί σύντομα το συριακό πρόβλημα και ότι «θα γίνουν κάποια ενδιάμεσα βήματα ώστε να βοηθήσουμε στον ανθρωπιστικό τομέα».

    [04] Το Twitter κατηγορεί την κυβέρνηση στο Καράκας ότι μπλοκάρει τις εικόνες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

    Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό του και ενώ πολλές πόλεις και επαρχίες της χώρας είναι θέατρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι εικόνες στο Twitter έχουν αποκλειστεί στη Βενεζουέλα. Θεωρούμε ότι είναι η κυβέρνηση που τις εμποδίζει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) . Το Twitter προσέφερε στους χρήστες του ένα εργαλείο για να παρακάμψουν την φραγή όπως έγινε γνωστό.

    [05] Εγκρίθηκε, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση του τουρκικού κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για τους διορισμούς των δικαστών

    Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να ενισχύσει τον πολιτικό έλεγχο στους διορισμούς των δικαστών, όπως έγινε γνωστό από μια κοινοβουλευτική πηγή. Ο νόμος, τον οποίο προωθούσε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ψηφίστηκε μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, με πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και εκείνων της αντιπολίτευσης. Πριν από την ψηφοφορία ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αποσύρονται τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελών (HSYK) καθώς η αντιπαράθεση ήταν τόσο έντονη που σε δύο περιπτώσεις βουλευτές ήρθαν στα χέρια μέσα στο κοινοβούλιο.

    [06] Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν τους Αμερικανούς ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους Ρώσους

    Ένα τέταρτο του αιώνα μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της χώρας να διώξουν και τους Αμερικανούς στρατιώτες, όπως έκαναν οι Αφγανοί μουτζαχεντίν με τους Σοβετικούς.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ταλιμπάν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την οριστική αποχώρηση του σοβιετικού στρατού από το Αφγανιστάν --ημέρα που είναι εθνική γιορτή για τους Αφγανούς-- προσπαθούν να συνδέσουν τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων με τη σοβιετική κατοχή της χώρας. «Σήμερα η Αμερική αντιμετωπίζει την ίδια μοίρα με τους πρώην Σοβιετικούς και προσπαθεί να δραπετεύσει από τη χώρα μας» αναφέρει στην ανακοίνωση που έστειλε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Κάρι Γιούσεφ Αχμάντι.

    [07] Η «Φλόγα» που φωτίζει τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο και των γονιών τους

    «Θαυμάζω τη μάνα. Τη δύναμη της μάνας που καλείται να παλέψει για τη ζωή του παιδιού της που διαγνώστηκε με καρκίνο. Μέσα στο Σπίτι των Παιδιών τής Φλόγας φαίνεται η προσφορά της, οι τεράστιες ψυχολογικές και βιολογικές αντοχές που έχει» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Τριφωνίδη, πρόεδρος τα τελευταία 12 χρόνια της Φλόγας, του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Με αυτό τον τρόπο απαντά στην ερώτηση για το τι θα ήθελε να τονίσει από την καθημερινή και πολύχρονη παρουσία της στον αγώνα της Φλόγας.

    Την ίδια ώρα, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι γονείς, καθώς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους, ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στις προηγμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 February 2014 - 11:30:28 UTC