Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σήμερα η συνάντηση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Όποιος δεν παραδίδει δημόσια περιουσία, αναλαμβάνει και την ευθύνη
  • [04] Στάση εργασίας και κινητοποιήση των εργαζομένων στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
  • [05] Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί
  • [06] Οι G20 επιδιώκουν συντονισμό των πολιτικών για τις αναδυόμενες αγορές
  • [07] Ηλεκτρονικά από σήμερα οι δηλώσεις Ε9 με μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση
  • [08] Συνελήφθη ο αεροπειρατής που υποχρέωσε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines να προσγειωθεί στη Γενεύη
  • [09] Οι Βρυξέλες ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, η οποία αρνείται να ανοίξει την αγορά εργασίας της για τους Κροάτες
  • [10] Αεροπλάνο της Ethiopian Airlines στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία προσγειώθηκε στη Γενεύη
  • [11] Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απελαύνει τρεις Αμερικανούς προξενικούς υπαλλήλους με την κατηγορία της συνωμοσίας
  • [12] Χρήστος Στέργιογλου: Η τέχνη είναι θέμα συνόλου, συνεργασίας και εμπιστοσύνης
  • [13] Καλύτερη Ταινία το «12 Χρόνια Σκλάβος» στα βραβεία BAFTA

  • [01] Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάσήμερατην τρίμηνη προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών με εκδήλωση που πραγματοποιηθεί το βράδυ στο θέατρο «Ακροπόλ» έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «τρεις κάλπες μια επιλογή: να νικήσουμε».

    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Μάρκο Ρεβέλι, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε (Τορίνο).

    [02] Σήμερα η συνάντηση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

    Στις 12:00 ξεκινάει, εντέλει, η στάση εργασίας των εργαζομένων στη Χαλυβουργική, ύστερα από απόφαση του συνδικαλιστικού τους φορέα. Η στάση θα διαρκέσει έως τις 16:00 και, όπως διευκρινίσθηκε, δεν θα γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού. Όπως έγινε γνωστό, στις 12:00 οι εργαζόμενοι θα επιβιβασθούν σε πούλμαν, προκειμένου να μεταβούν στην οδό Σταδίου, όπου θα έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Όποιος δεν παραδίδει δημόσια περιουσία, αναλαμβάνει και την ευθύνη

    «Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία 'Ωρα Mega», με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυιατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε». Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

    [04] Στάση εργασίας και κινητοποιήση των εργαζομένων στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν έως τις 12 το μεσημέρι και σε γενικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου προχωρούν, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, οι εργαζόμενοι της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Από σήμερα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, με απόφαση της εταιρείας, οι 200 από τους 263 εργαζόμενους. Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους. Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση της εργοδοσίας και των εργαζομένων, στο υπουργείο Εργασίας.

    [05] Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί

    Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

    Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έωςσήμερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

    Τα πολυιατρεία, θα παρα?είνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

    «Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στο «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

    [06] Οι G20 επιδιώκουν συντονισμό των πολιτικών για τις αναδυόμενες αγορές

    Ο συντονισμός των πολιτικών για την αντιμετώπιση των πρόσφατων αναταραχών σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων προς συζήτηση στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας της ομάδας των G20, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Στρατηγικής και Οικονομικών της Νότιας Κορέας. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα συναντηθούν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το διήμερο 22 και 23 Φεβρουάριου. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα θέματα της τιμής των ομολόγων, η νομισματική πολιτική, τα χρηματιστήρια στις αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν υποστεί απώλειες τους τελευταίους μήνες, καθώς επίσης το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της αμερικανικής Federal Reserve και οι διεθνείς ανησυχίες για τη ραγδαία επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας που τρομάζει τους επενδυτές.

    [07] Ηλεκτρονικά από σήμερα οι δηλώσεις Ε9 με μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση

    Από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9, οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013. Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων επιβάλλεται φέτος για πρώτη φορά και θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Γι αυτό ακόμη και οι φορολογούμενοι που δεν είχαν μεταβολές στην περιουσιακή κατάστασή τους, κατά το 2013, θα πρέπει να ελέγξουν, μέσω του TAXISnet, ότι είναι σωστά τα στοιχείων των προηγούμενων δηλώσεων ακινήτων Ε9 για να αποφευχθούν λάθη στον υπολογισμό του φόρου.

    [08] Συνελήφθη ο αεροπειρατής που υποχρέωσε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines να προσγειωθεί στη Γενεύη

    Ο αεροπειρατής που είχε καταλάβει αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και το υποχρέωσε να προσγειωθεί νωρίς σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης συνελήφθη και η κατάσταση «βρίσκεται υπό έλεγχο», ενώ δεν υπάρχουν και τραυματίες, ανέφερε σε γραπτό της μήνυμα η αστυνομία του αεροδρομίου της Γενεύης. Το μήνυμα που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης προσθέτει ότι το αεροδρόμιο είναι προσωρινά κλειστό. Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ρώμη και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Γενεύη όταν σε αυτό εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

    [09] Οι Βρυξέλες ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, η οποία αρνείται να ανοίξει την αγορά εργασίας της για τους Κροάτες

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελβετίας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα «Ορίζοντας 2020» και « Erasmus » μετά την απόφαση της Βέρνης να μην ανοίξει την αγορά εργασίας της για τους Κροάτες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . «Λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις και την απουσία σαφούς πολιτικού μηνύματος οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζόε Χένον. Η Κροατία που έγινε το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο, είναι το «πρώτο θύμα» του δημοψηφίσματος που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελβετία για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

    [10] Αεροπλάνο της Ethiopian Airlines στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία προσγειώθηκε στη Γενεύη

    Αεροπλάνο της εταιρείας Ethiopian Airlines στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία προσγειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των αεροπειρατών ή αν έχουν εκφράσει κάποια αιτήματα. Η Ethiopian Airlines ανακοίνωσε ότι η πτήση της ET702, η οποία είχε προορισμό τη Ρώμη, «υποχρεώθηκε να προσγειωθεί» στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα βρίσκονται στο αεροδρόμιο και είναι ασφαλείς. Δεν ανέφερε αν στο αεροπλάνο της εκδηλώθηκε αεροπειρατεία. Δεν είναι, πάντως, σαφές αν οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος βρίσκονται ακόμη μέσα σε σε αυτό.

    [11] Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απελαύνει τρεις Αμερικανούς προξενικούς υπαλλήλους με την κατηγορία της συνωμοσίας

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, δήλωσε ότι διέταξε την απέλαση τριών αμερικανών προξενικών υπαλλήλων καθώς τους κατηγορεί ότι συνωμοτούσαν εναντίον της κυβέρνησής του. «Είναι μια ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων που βρίσκονται στα πανεπιστήμια. Τους παρακολουθούσαμε και καταγράψαμε συναντήσεις τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια επί δύο μήνες. Εργάζονται στο προξενικό τμήμα έκδοσης βίζας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρόεδρος Μαδούρο δεν προσδιόρισε τα στοιχεία της ταυτότητας των απελαθέντων παραπέμποντας στον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις. Στη Βενεζουέλα τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν ξεκινήσει φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.

    [12] Χρήστος Στέργιογλου: Η τέχνη είναι θέμα συνόλου, συνεργασίας και εμπιστοσύνης

    Η πορεία του σημαντική και οι σταθμοί της ιδιαίτεροι. Εγνωσμένης αξίας ρολίστας και μία από τις πιο ισχυρές υποκριτικές δυνάμεις της γενιάς του, ο Χρήστος Στέργιογλου είναι μία ειδική περίπτωση καλλιτέχνη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του. Με ερμηνείες που εγγράφονται στην μνήμη, ο Έλληνας ηθοποιός μετρά στις αποσκευές του ξεχωριστές συνεργασίες, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με την πρόσφατη φεστιβαλική άνθηση του ελληνικού σινεμά πρωταγωνιστώντας στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Φέτος υποδύεται τον Μίμη Τραϊφόρο στο «Μαρινέλλα - Βέμπο» που είναι σχεδόν κάθε βράδυ sold out στο θέατρο «Badminton».

    Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε μιούζικαλ. Από έναν μονόλογο- πρόκληση σαν το «Παρτάλι», που παρουσίασε πριν δύο χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών, βρέθηκε σε έναν θίασο 45 ατόμων. «Δεν κάνω τέτοιους διαχωρισμούς. Η σκηνή και το σανίδι είναι ένα. Για μένα είναι μία ακόμα εμπειρία όσον αφορά το θέατρο. Απλώς το μιούζικαλ επειδή έχει να κάνει με νότες και με ρυθμό, όσον αφορά τα τραγούδια, δεν σηκώνει φάλτσο! Πρέπει να έχεις την τεχνική για να ανταπεξέλθεις», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Στέργιογλου που από μικρός έχει σχέση με τη μουσική.

    [13] Καλύτερη Ταινία το «12 Χρόνια Σκλάβος» στα βραβεία BAFTA

    Η ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA).

    Τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) 2014 στις κύριες κατηγορίες έχουν ως εξής:

    Καλύτερης Ταινίας: «12 Χρόνια Σκλάβος» Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: «Gravity» Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity» Α' Ανδρικού Ρόλου: Τσιουέτελ Ετζίοφορ στο «12 Χρόνια Σκλάβος» Α΄Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ στο «Blue Jasmine» Β' Ανδρικός Ρόλος: Μπάρχαντ Αμπντί στο «Captain Phillips» Β' Γυναικείος Ρόλος: Τζένιφερ Λόρενς στο «Οδηγός Διαπλοκής» ΚαλύτερουΝτοκιμαντέρ: «The Act of Killing» Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: «Frozen» Πρωτότυπου Σεναρίου: Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το «Οδηγός Διαπλοκής» Προσαρμοσμένου Σεναρίου: Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το «Philomena» Καλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία: «The Great Beauty» Μουσικής Επένδυσης: «Gravity»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 7:30:26 UTC