Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάκληση φορολόγησης του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας ενστόλων
  • [02] Στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές της Κεφαλονιάς
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [04] Στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου, τηρούν οι αγρότες
  • [05] Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη
  • [06] Μ. Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
  • [07] Ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών στο επίκεντρο του Εcofin
  • [08] Λευκές γραμμές στον ουρανό του Δέλτα του Έβρου από χιλιάδες νανόκυκνους!
  • [09] Φούλαμ: Έτοιμος ο Μήτρογλου

  • [01] Ανάκληση φορολόγησης του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας ενστόλων

    Στην ανάκληση της φορολόγησης του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους, προχωρά η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους. Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, (όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙΑΣ, τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

    [02] Στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές της Κεφαλονιάς

    Επέστρεψαν στα θρανία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κεφαλονιάς, καθώς επαναλειτουργούν για πρώτη φορά, μετά από τρεις εβδομάδες, όλα τα σχολεία του νησιού, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές, από σήμερα, γυρίζουν στις σχολικές αίθουσες, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η σχολική χρονιά. Βέβαια τα προβλήματα δεν λείπουν από τα ταλαιπωρημένα σχολικά κτίρια του νησιού, καθώς οι σεισμοί των προηγούμενων εβδομάδων έχουν δημιουργήσει μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα σχολεία να συστεγαστούν στο ίδιο κτίριο και τα μαθήματα να γίνονται σε βάρδιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 1ο και 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, που θα συστεγαστεί προσωρινά σε πρωινή βάρδια στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Ληξουρίου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου θα μεταστεγαστεί προσωρινά και σε απογευματινή βάρδια στο 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Αργοστολίου, μέχρι τη μεταστέγασή του σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και σήμερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχολικοί φύλακες, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η οκτάμηνη διορία της διαθεσιμότητάς τους. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η πολιτική ηγεσία του δεν πρόκειται να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων. Ενδεχομένως να έχουν συνάντηση με κατώτερο αξιωματούχο του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προτείνει την απορρόφηση 526 σχολικών (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους κλπ) σε νοσοκομεία της χώρας, από το σύνολο των περίπου 2.300 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    [04] Στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου, τηρούν οι αγρότες

    Ήπιες κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα έχει επιλέξει για σήμερα μερίδα αγροτών της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί, στη μία το μεσημέρι, στην Αθήνα.

    Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.Για την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται πρωτίστως για το αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ και σήμερα θα πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία. Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει για σήμερα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας, αφενός μεν προετοιμάζονται για το αυριανό συλλαλητήριο, αφετέρου δε, μεθαύριο (Πέμπτη) σκοπεύουν να επιδιώξουν συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα.

    [05] Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη

    Ένας 24χρονος Γεωργιανός κι ένας 18χρονος Έλληνας είναι οι δράστες της στυγερής ανθρωποκτονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές Κυριακή το πρωί, μέσα στο σπίτι του στη Χώρα Τριφυλίας. Οι δύο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν χθες το βράδυ και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο δράστες αφού πήγαν στο σπίτι του 54χρονου ιερωμένου, τις βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, του ζήτησαν χρήματα για να πάνε να δουν αγώνες καρτ στην Καλαμάτα.

    [06] Μ. Βαρβιτσιώτης: Χρειάζεται διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

    Διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με αυτό που ίσχυσε στον Πειραιά, θα πρόκρινε προσωπικά ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και -όπως διευκρίνισε- η τελική απόφαση «βρίσκεται στα χέρια του μετόχου (σ.σ. ΤΑΙΠΕΔ)».

    «Βεβαίως έχω τις δικές μου απόψεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι διαφορετικό το μοντέλο από ό,τι στον Πειραιά» είπε στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιο πιστεύει ότι θα ήταν το ιδανικό μοντέλο, απάντησε ότι «υπάρχουν πολλά μοντέλα. Μπορεί να γίνει και το ένα και το άλλο (σ.σ. παραχωρήσεις και πώληση μετοχών) συνδυαστικά».

    [07] Ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών στο επίκεντρο του Εcofin

    Η ελληνική Προεδρία θα ζητήσει από το σημερινό Συμβούλιο Εcofin αν όχι μια νέα εντολή, τουλάχιστον, να υπάρξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις που θα διεξάγει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών, δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου Εcofin Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη χάσμα στις θέσεις, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα επικριτικό επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβαστική λύση πριν από τον Μάρτιο. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι υπάρχει ήδη μια συμφωνία, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων. Σημείωσε ότι χθες έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα με στόχο να ενισχυθεί και να απλουστευθεί η διαδικασία της αμοιβαιοποίησης και της δανειοδοτικής ικανότητας. O Π. Μοσκοβισί υποστήριξε, τέλος, ότι η Γαλλία είναι χώρα που διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και επιθυμεί μια φιλόδοξη τραπεζική ενοποίηση.

    [08] Λευκές γραμμές στον ουρανό του Δέλτα του Έβρου από χιλιάδες νανόκυκνους!

    «Χαράζουν» φτερωτές, λευκές γραμμές στον ουρανό δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

    Πρόκειται για νανόκυκνους που διαχειμάζουν στο Δέλτα Έβρου και σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγραφές του Φορέα Διαχείρισης, ο αριθμός τους αποτελεί τη μέγιστη μέτρηση που έχει γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Καταμετρήσαμε 2610 νανόκυκνους, αριθμός αυξημένος από τους 2250 που είχαμε μετρήσει το 2010 στο Δέλτα Έβρου και αποτελούσε τότε την υψηλότερη καταγραφή πανελληνίως» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιβαλλοντολόγος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Εβρου, Παναγιώτης Ιωαννίδης.

    Η καταγραφή των κύκνων έγινε από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στις 14 Φεβρουαρίου, σε θέσεις που κουρνιάζουν τα πουλιά τα οποία, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δείχνουν να «προτιμούν» περισσότερο, από άλλες χώρες διαχείμασης, το Δέλτα του Έβρου.

    [09] Φούλαμ: Έτοιμος ο Μήτρογλου

    Ο Κώστας Μήτρογλου είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στην πρέμιερ λιγκ.

    Ο Ελληνας διεθνής φορ ήταν πάλι βασικός στη δεύτερη ομάδα της Φούλαμ, χθες, στην εντός έδρας ήττα από τη Λέστερ με 3-1. Εχασε δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ήταν γενικά καλός, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για το σαββατιάτικο παιχνίδι, την επόμενη αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 11:30:24 UTC