Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Το 2013 «έπεσαν» στο καθήκον 134 δημοσιογράφοι
  • [03] Έκρυθμη η κατάσταση στην Ουκρανία

  • [01] Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος

    Η ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχε στην Ποντγκόριτσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Κατά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Λούκσιτς και τον πρόεδρο της Βουλής Ράνκο Κριβόκαπιτς, ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι επετεύχθη μεγάλη πρόοδος στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου.

    Στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα, έχουν υιοθετηθεί συνταγματικές αλλαγές, έχει εισαχθεί νέα νομοθεσία σε θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».

    [02] Το 2013 «έπεσαν» στο καθήκον 134 δημοσιογράφοι

    Εκατόν τριάντα τέσσερις δημοσιογράφοι και μέλη του προσωπικού υποστήριξης των μέσων ενημέρωσης σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αποστολές το 2013, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων οι οποίες έγιναν εκ προθέσεως, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων (INSI), που εδρεύει στο Λονδίνο.

    Από τους δημοσιογράφους αυτούς, οι 65 σκοτώθηκαν ενώ κάλυπταν ένοπλες συρράξεις, στην πλειονότητά τους στη, Συρία όπου έχασαν την ζωή τους 20, και στο Ιράκ, όπου συνολικά σκοτώθηκαν 16, την ώρα που 51 σκοτώθηκαν σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη, ενώ κάλυπταν ζητήματα όπως η εγκληματικότητα και η διαφθορά. Άλλοι 18 σκοτώθηκαν σε ατυχήματα.

    Ο συνολικός αριθμός είναι μικρότερος από τους 152 θανάτους που καταγράφηκαν το 2012, ωστόσο σημειώθηκε ταυτόχρονη αύξηση στις επιθέσεις, τις απειλές και τις απαγωγές με θύματα δημοσιογράφους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν καταγγέλθηκε ποτέ, υπογραμμίζεται σε έκθεση του INSI με τίτλο «Σκοτώνοντας τον Αγγελιοφόρο».

    [03] Έκρυθμη η κατάσταση στην Ουκρανία

    Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που συνεχίζονται στο Κίεβο μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι έξι από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί.

    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι επτά πολίτες και έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις πολύωρες συγκρούσεις, ορισμένοι εκ των οποίων από σφαίρες. Ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών διευκρίνισε ότι άλλος ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 14.

    Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και οι διαδηλωτές εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

    Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές από τους οποίους τους χωρίζει ένα φλεγόμενο οδόφραγμα από λάστιχα, ξύλα και σκηνές.

    Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο μετέβη αργά απόψε το βράδυ στο γραφείο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 23:30:22 UTC