Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με Ευρωπαίους εκπροσώπους 11 βιομηχανικών κλάδων
  • [02] Πυκνή ομίχλη στα νότια προάστια της Αττικής
  • [03] Στάση εργασίας στον ΟΓΑ
  • [04] Μαζικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα
  • [05] Με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντάται ο Μ. Βαρβιτσιώτης
  • [06] Στη Βουλή την ερχομένη εβδομάδα νομοσχέδιο για μειώσεις προστίμων, φόρο υπεραξίας, συμψηφισμό ΦΠΑ
  • [07] Ο πρόεδρος Γκιουλ επικύρωσε τον νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου στην Τουρκία
  • [08] Στο Παρίσι ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ για συνομιλίες με τους Γάλλους σοσιαλιστές
  • [09] Aιματηρές ταραχές στο Κίεβο
  • [10] «Θέλω να συνεχίσω να ανεβάζω την Ελλάδα στην κορυφή»

  • [01] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με Ευρωπαίους εκπροσώπους 11 βιομηχανικών κλάδων

    Με τους εκπροσώπους της Ένωσης για μια Ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Βιομηχανία, στην οποία μετέχουν η ευρωπαϊκή οργάνωση των εργοδοτών, BusinessEurope και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από 11 βιομηχανικούς κλάδους (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά, τσιμέντα, χαρτοβιομηχανία, τρόφιμα-ποτά, κλωστοϋφαντουργία - ένδυση, σίδηρος-χάλυβας, διύλιση πετρελαίου) θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης.

    Ο υπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν και τον υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ Ναφτάλι Μπενέτ και θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Φεβρουαρίου. Κύριο θέμα συζήτησης στο Συμβούλιο θα είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, θέμα που βρίσκεται και στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου.

    [02] Πυκνή ομίχλη στα νότια προάστια της Αττικής

    Πυκνή ομιχλή καλύπτει από τα ξημερώματα τα νότια προάστια της Αττικής. Το σύννεφο είναι ένα φαινόμενο που σύμφωνα με τους μετερεωλόγους ονομάζεται ομίχλη μεταφοράς ή ομίχλη θαλάσσης και δημιουργείται από το συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών και των ασθενών νότιων ανέμων, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.

    Το φαινόμενο παρατηρήθηκε από χθες το απόγευμα, όταν η ομίχλη σκέπασε τον Πειραιά, τη Βούλα, τη Βάρη και τη Γλυφάδα.

    [03] Στάση εργασίας στον ΟΓΑ

    Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεως, από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, η στάση γίνεται για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.

    [04] Μαζικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα

    Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία Βάθη. Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στάση εργασίας στον ΟΓΑ

    [05] Με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντάται ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    Το θέμα με τον Οίκο Ναύτου και τις προωθούμενες αλλαγές με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοϊα και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα, στις 11:00 μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΠΥ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων, ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτίριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των Ελλήνων ναυτικών. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτιρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών. Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, τη επαναφορά όλων των παροχών του στους Έλληνες ναυτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του.

    Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτου.

    Ενα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα. Τα μέλη της ΠΝΟ αναμένεται να ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργού καθώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα -που είχαν υπογραφεί για 2 χρόνια με μηδενικές αυξήσεις και περιελάμβαναν και τα πλοία της Αδριατικής- έληξαν στις 31/12/2013.

    Τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή της η διοίκηση της ΠΝΟ «εξέτασε την όλη γενική κατάσταση στο χώρο της ναυτικής εργασίας και διαπίστωσε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων και την ανεργία να αυξάνεται στα ύψη έχοντας φθάσει σε δραματικά επίπεδα, τα οποία και δυστυχώς συνεχώς διογκώνονται», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

    [06] Στη Βουλή την ερχομένη εβδομάδα νομοσχέδιο για μειώσεις προστίμων, φόρο υπεραξίας, συμψηφισμό ΦΠΑ

    Τις τελικές ρυθμίσεις για το ύψος των προστίμων μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, για τον φόρο υπεραξίας και για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Στόχος είναι, με τις ρυθμίσεις αυτές να κλείσουν εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη φορολογική νομοθεσία και αφορούν στον τρόπο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και φορολογούμενων, αλλά και να διορθωθούν αρχικές διατάξεις σε επίπεδα πιο ρεαλιστικά για τη λειτουργία της αγοράς.

    Έτσι, με το νομοσχέδιο αναμένεται να προσδιοριστούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ και 2.500 ευρώ που προέβλεπε η φορολογική νομοθεσία για μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών φόρων, από υπόχρεους με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα. Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, θα προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού του ΦΠΑ ιδιωτών και δημοσίου συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά και των ευρύτερων φορέων του. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ακόμη τον τρόπο φορολόγησης της υπεραξίας ακινήτων.

    [07] Ο πρόεδρος Γκιουλ επικύρωσε τον νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου στην Τουρκία

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ανακοίνωσε ότι επικύρωσε τον αμφιλεγόμενο νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου, για τον οποίο είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις τόσο η αντιπολίτευση όσο και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που προασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης.

    Ο πρόεδρος εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ότι επικύρωσε τον νόμο αφού έλαβε από την κυβέρνηση τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων. «Είχα επίγνωση των προβλημάτων (του νομοσχεδίου) ιδίως σε δύο σημεία του» ανέφερε. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την Τρίτη στα κοινοβουλευτικά κόμματα να τροποποιηθεί το άρθρο που δίνει στην Κρατική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB) το δικαίωμα να μπλοκάρει ιστοτόπους χωρίς δικαστική απόφαση. Με βάση την πρόταση του πρωθυπουργού η ΤΙΒ θα πρέπει να ενημερώνει για τις αποφάσεις της ένα δικαστήριο το οποίο θα οφείλει να τις επικυρώνει ή να τις ακυρώνει μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

    [08] Στο Παρίσι ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ για συνομιλίες με τους Γάλλους σοσιαλιστές

    Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι. Η συνάντηση ανάμεσα στο μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ και των σοσιαλιστών του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ θα είναι η πρώτη του είδους από τότε που η Μέρκελ εξελέγη για μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

    Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τις συνομιλίες. Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας. Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.

    [09] Aιματηρές ταραχές στο Κίεβο

    Τις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα των αιματηρών ταραχών στο Κίεβο που έχουν κοστίσει τη ζωή, επισήμως, σε 25 ανθρώπους, έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε μια προφανή προσπάθεια εκτόνωσης της εξαιρετικά δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η οποία είναι στα πρόθυρα της εμφύλιας σύρραξης. Ο Ουκρανός πρόεδρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου, ανέφερε σε διάγγελμά του προς το έθνος ότι «ακόμη δεν είναι πολύ αργά για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

    Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς προέτρεψε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να αποστασιοποιηθούν από τους ακραίους ριζοσπάστες, όπως αναφέρεται στη δήλωσή του, έτσι ώστε να «μπορέσει να συνομιλήσει διαφορετικά μαζί τους». Οι αρχές στο Κίεβο έκλεισαν το μετρό της πόλης, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η κίνηση των πολιτών στο Κίεβο θα πρέπει να περιορίζεται έως τα μεσάνυχτα, ενώ κλήθηκαν οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν σήμερα, Τετάρτη, για λόγους ασφαλείας.

    [10] «Θέλω να συνεχίσω να ανεβάζω την Ελλάδα στην κορυφή»

    «Χαίρομαι, είμαι πολύ συγκινημένη, όταν ακούω τον εθνικό ύμνο. Θέλω να συνεχίσω να ανεβάζω την ελληνική σημαία ψηλά και την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο. Ήθελα πολύ ένα δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο. Αυτό που σκεφτόμουν πριν τους αγώνες ήταν ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσω. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».

    Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η 17χρονη Γλυκερία Ξυλικιώτη, (ΑΣ Καράτε «Η Δόξα»), τα συναισθήματά της για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους 41ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Πρωταθλήματος Καράτε, Εφήβων, Νέων και Νεανίδων, στη Λισαβόνα. Το 2012 είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπακού και σε εθνικό επίπεδο, η Ελληνίδα αθλήτρια έχει καταλάβει την 1η θέση σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 7:30:25 UTC