Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με βουλευτές της ΝΔ, για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
  • [02] Καθ' οδόν προς την Αθήνα οι αγρότες
  • [03] Έληξε ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από εργαζόμενους της Χαλυβουργικής
  • [04] Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
  • [05] Απεβίωσε ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης
  • [06] Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων της Χαλυβουργικής
  • [07] Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από τη διπλή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στη Βηρυτό
  • [08] «Πολλά τα περίεργα στο Κάτω Κουφονήσι»
  • [09] «Φρανκ Ζάππα», το πρώτο βακτήριο που από το πρόσωπο των εφήβων πήδησε στα ... αμπέλια

  • [01] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με βουλευτές της ΝΔ, για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

    Σύσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη όπου θα μετέχει ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στόχος είναι να περιοριστούν τα παράπονα και να δοθεί από τον κ. Σαμαρά το μήνυμα της πανστρατιάς για την Κεντρική Μακεδονία και να στηριχθεί από όλους και χωρίς επιφυλάξεις ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος.

    [02] Καθ' οδόν προς την Αθήνα οι αγρότες

    Καθ' οδόν προς την Αθήνα, όπου στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο, είναι αγρότες της Β. Ελλάδας, με τα τρακτέρ τους να παραμένουν παρατεταγμένα στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές. Στο συλλαλητήριο, όπως εκτιμούν οι αγρότες, θα λάβουν μέρος και εργαζόμενοι από άλλα επαγγέλματα, καθώς και πολίτες που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διοδίων. Σημειώνεται ότι στον δρόμο για Αθήνα βρίσκονται αγρότες από όλα τα μπλόκα της Β. Ελλάδας. Στο μεταξύ στα διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες μοιράζουν ρύζι και έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φάνης Αλμπάνης, μέλος της "Πρωτοβουλίας".

    [03] Έληξε ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από εργαζόμενους της Χαλυβουργικής

    Σε συμβολικό αποκλεισμό του ρεύματος προς Αθήνα της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα εργαζόμενοι στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής που πραγματοποιούν στάση εργασίας ώς τις 12 το μεσημέρι, παρέμειναν για λίγο στο οδόστρωμα μοιράζοντας φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς. Διεκδικούν αναστολή των διαθεσιμότητας για μια εβδομάδα ώστε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στην διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία.

    Υπενθυμίζεται ότι η Χαλυβουργική Α.Ε. αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα διαθεσιμότητα έξι εβδομάδων 200 από τους 263 εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το βάρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους και τις συνέπειες της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά. Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση της εργοδοσίας και των εργαζομένων, στο υπουργείο Εργασίας.

    [04] Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

    Στους 16 έχουν φθάσει μέχρι στιγμής οι συλλήψεις για την μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, που αποκαλύφθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ο πρόεδρος εταιρείας πετρελαιοειδών και ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και δύο κρατικοί υπάλληλοι, ένας του ΥΠΕΚΑ και ένας του τελωνείου. Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική.

    [05] Απεβίωσε ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

    Απεβίωσε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης κτυπημένος από καρκίνο. Ο Στέλιος Σταυρίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα με καταγωγή από την Σμύρνη. Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου και είχαν 3 παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.

    Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας. Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Η Piscines Ideales βραβεύθηκε κατ' επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον : Για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ το 2009 κατέλαβε την 1η θέση πανευρωπαϊκά.

    [06] Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων της Χαλυβουργικής

    Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής πραγματοποιεί

    σήμερα το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναστολή των διαθεσιμότητας για μια εβδομάδα ώστε να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στην διυπουργική επιτροπή για την βιομηχανία που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες μέρες.

    [07] Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από τη διπλή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στη Βηρυτό

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη κοντά στο ιρανικό πολιτιστικό κέντρο σε συνοικία της νότιας Βηρυτού, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διπλή έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και παγιδευμένη μοτοσικλέτα.

    Η περιοχή ελέγχεται από την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η πρεσβεία του Ιράν που βρίσκεται στην ίδια περιοχή έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τον περασμένο Νοέμβριο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κουβέιτ. Εξτρεμιστικές σουνιτικές δυνάμεις οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου σε απάντηση στην στρατιωτική επέμβαση της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, μέλους της αλαουιτικής κοινότητας του σιιτικού Ισλάμ, στον πόλεμο κατά των κατά πλειοψηφία σουνιτικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

    [08] «Πολλά τα περίεργα στο Κάτω Κουφονήσι»

    Πολλά «περίεργα» συνέβησαν στο Κάτω Κουφονήσι πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι που κατοίκησαν το μικρό, αλλά διόλου ασήμαντο νησάκι του Αιγαίου, φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει μια αρκετά οργανωμένη κοινωνία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μόλις τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως. Οι έρευνες στο νησί πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1968-1970 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία την εποχή που κυνηγούσε αρχαιοκάπηλους στην περιοχή, κυρίως στη γειτονική Κέρο, το επίκεντρο της παράνομης δράσης τους. Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων να γίνεται πραγματικότητα μόνο όταν η επιχορήγηση ήρθε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το αμερικανικό ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, που αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των ευρημάτων.

    «Σε αυτόν τον τόπο οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτες, μην βλέπετε που οι ξένοι έχουν χρήματα. Το σημαντικό είναι ότι τώρα έχουμε προχωρήσει πολύ -αν και μας λείπουν ακόμα οι πόροι για τη δημοσίευση του τόμου- και βγαίνουν πάρα πολλά σημαντικά και άγνωστα στοιχεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Φωτεινή Ζαφειροπούλου, αναφερόμενη στα καινούργια αρχαιολογικά δεδομένα του νησιού, αλλά και στα «περίεργα» των ημερών μας. Αφορμή στάθηκε η ομιλία της με τίτλο «Ερευνώντας τα Πρωτοκυκλαδικά Κουφονήσια», που έδωσε πρόσφατα στην Αρχαιολογική Εταιρεία.

    [09] «Φρανκ Ζάππα», το πρώτο βακτήριο που από το πρόσωπο των εφήβων πήδησε στα ... αμπέλια

    Ο μακαρίτης Ιταλοαμερικανός Φρανκ Ζάππα ως μουσικός και ως προσωπικότητα φημιζόταν πάντα για την ιδιορρυθμία του. Έτσι, και το βακτήριο που πήρε το όνομά του, κάνει παράξενα πράγματα. Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βακτήριο που αντί να μεταφέρεται από τα ζώα ή τα φυτά στους ανθρώπους, έκανε ακριβώς το αντίθετο: πήδηξε από τον άνθρωπο στα αμπέλια!

    Ο νέος τύπος «Ζάππα» του «Propionibacterium acnes», το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση ακμής στο πρόσωπο παγκοσμίως, είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση μικροοργανισμού που μεταδόθηκε από τους ανθρώπους στα φυτά. Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών "Fondazione Edmund Mach", με επικεφαλής τον Αντρέα Καμπιζάνο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής βιολογίας "Molecular Biology and Evolution". «Ποτέ έως τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί ότι ένα ανθρώπινο βακτήριο μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα φυτικό κύτταρο. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο και τελικά δίνει απάντηση στο ερώτημα που υπήρχε, αν αυτό ήταν όντως δυνατό» δήλωσε ο Αντρέα Καμπιζάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 9:30:27 UTC