Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε για τις ΜΚΟ
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τους βουλευτές της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας
  • [03] Γ. Σούρλας: Το ξήλωμα των κυκλωμάτων στα καύσιμα θα προχωρήσει
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Θα έχουμε εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές
  • [05] «Κορυφή ενός παγόβουνου» χαρακτήρισε την υπόθεση της απάτης με τη ΜΚΟ, ο Ν. Δένδιας
  • [06] Αποχώρησαν οι αγρότες από το Σύνταγμα
  • [07] Συγκρότηση της ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση των τεσσάρων Τούρκων, ζητά η εισαγγελέας Ευ. Γκουτζαμάνη
  • [08] Αυξάνεται το πλαφόν συνταγογράφησης
  • [09] Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας - γιατρών
  • [10] Μεγάλη η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα
  • [11] Αύξηση των δανείων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα το 2013
  • [12] Αναλαμβάνει δράση η Υπηρεσία Ασφαλείας στην Ουκρανία
  • [13] Άμεση επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία ζητούν Ολάντ και Μέρκελ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε για τις ΜΚΟ

    «Επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε το κόμμα και τα στελέχη του. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ χρίσματος και υποστήριξης. Ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες για την όποια επιλογή», εξήγησε ο Σίμος Κεδίκογλου για τη στάση της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και προσέθεσε: «Εάν ορισμένοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προσωπική τους επιλογή εν ονόματι μιας προσωπικής πρακτικής ?όλα αυτά τα πράγματα θα κριθούν στην πορεία από τους πολίτες, οι οποίοι είναι ο φυσικός κριτής». Διευκρίνισε δε, μιλώντας στον ΒήμαFM πως «φυσικά και εκφράζουμε την υποστήριξή μας, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά από εκεί και πέρα, το να επιβάλουμε με το ζόρι την κομματική επιλογή, είναι κάτι που το απαρνηθήκαμε και πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί από τον κόσμο». Ερωτηθείς για τις ΜΚΟ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ είπε τα εξής: «Η κυβέρνηση αυτή έκανε αυτό που έπρεπε και όταν έπρεπε. Σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και να γίνει κοσκίνισμά τους». Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε πως το κλίμα δεν είναι αρνητικό από τις Βρυξέλλες.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τους βουλευτές της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας

    Συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ της Κεντρικής Μακεδονίας είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι η στήριξη είναι σίγουρη. «Θα προχωρήσουμε ενωμένοι χωρίς αντιπαλότητες. Ο δρόμος είναι ευθύς. Θα κερδίσει η Πατρίδα», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

    [03] Γ. Σούρλας: Το ξήλωμα των κυκλωμάτων στα καύσιμα θα προχωρήσει

    Επιτέλους, άρχισε η πάταξη των κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης των καυσίμων και πιστεύω σύντομα και της πάταξης των κυκλωμάτων για νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας, με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων και τη σύλληψη 16 ατόμων.

    «Πρόκειται για κυκλώματα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα για δεκαετίες», υπογραμμίζει ο κ. Σούρλας, επισημαίνοντας ότι αυτό το είπε και ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, στη Βουλή στις 13/1/12, δηλαδή, ότι 1 δισεκ. ευρώ είναι οι απώλειες εσόδων το χρόνο, 25 δισεκ. τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια, από το λαθρεμπόριο καυσίμων. «Βέβαια, προσθέτει, δεν χρονολογείται μόνο από τότε, σίγουρα συνέβαινε και τις προηγούμενες δεκαετίες. Από αυτό εκτιμά κάποιος τι ζημιά έχει προκληθεί στο ελληνικό δημόσιο και πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία, στην εξαθλίωση και στην εθνική ταπείνωση». «Πάντως, τονίζει, άρχισε το ξήλωμα και εγώ θέλω να σημειώσω ότι αυτό θα προχωρήσει διότι στην πολιτική βούληση του Αντώνη Σαμαρά είναι να εξυγιάνουμε την πολιτική ζωή του τόπου, να παταχθούν τα κυκλώματα και να επικρατήσει η διαφάνεια».

    [04] Π. Σκουρλέτης: Θα έχουμε εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές

    «Υπάρχει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να έχει μια πιο αξιοπρεπή ήττα. Διότι αν είναι αυτή η ήττα βαριά, μεγάλη, θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια την αρχηγία του στη ΝΔ», εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρχει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές που να επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να συμμετέχει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση». Διαβεβαίωσε δε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι «οδηγούμαστε στην ανάγκη, επιτέλους, η Ελλάδα να μιλήσει με βάση την πραγματική, τη δική της εμπειρία και να θέσει το ζήτημα στη συζήτηση συνολικά και όχι μόνο επί του δημοσιονομικού προβλήματος και της κρίσης».

    [05] «Κορυφή ενός παγόβουνου» χαρακτήρισε την υπόθεση της απάτης με τη ΜΚΟ, ο Ν. Δένδιας

    «Κορυφή του παγόβουνου» σε ό,τι αφορά τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος επί σειρά ετών, χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, τη μεγάλη απάτη μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), που, σύμφωνα με το καταστατικό της, δραστηριοποιούνταν σε αποναρκοθετήσεις σε τρίτες χώρες και στην οποία εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι κρατικοί υπάλληλοι.

    Το μεσημέρι, ο κ. Δένδιας, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα των ελέγχων σε ΜΚΟ, απάντησε: «Θα ήθελα να σας πω αυτό που, ήδη, ξέρετε. Από την υπόθεση η οποία ανακοινώθηκε αποδείχθηκε κάτι που είναι, ήδη, γνωστό. Ο τεράστιος ρόλος που έχουν η ελληνική αστυνομία και η οικονομική αστυνομία για την προστασία του υστερήματος του Έλληνα φορολογούμενου. Η γνωστή ιστορία με τη ΜΚΟ είναι, ίσως, η κορυφή ενός παγόβουνου. Δεν σημαίνει, με κανέναν τρόπο, ότι όλες οι ΜΚΟ είναι στο ίδιο καλάθι. Όμως, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο έδαφος ανεύρεσης τρόπων διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, το οποίο έγινε ανεκτό επί μακρόν».

    [06] Αποχώρησαν οι αγρότες από το Σύνταγμα

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών από όλη την Ελλάδα έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 5.000. Αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη. Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν μεμονωμένη ομάδα αγροτών, και ενώ είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων, επιχείρησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, που είχε τοποθετήσει η ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή, και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ. Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης η Τροχαία παρέδωσε στην κυκλοφορία τους δρόμους.

    [07] Συγκρότηση της ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση των τεσσάρων Τούρκων, ζητά η εισαγγελέας Ευ. Γκουτζαμάνη

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη υπέβαλε αίτημα για να συγκληθεί η ολομέλεια Εφετών Αθηνών, προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων Τούρκων, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και άλλες ποινικές πράξεις, και να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

    Η εισαγγελική λειτουργός επικαλείται στο έγγραφό της ότι έχουν προκύψει ενδείξεις για συμμετοχή των τεσσάρων σε τουρκική τρομοκρατική οργάνωση και ότι η υπόθεση σχετίζεται με διεθνή τρομοκρατική οργάνωση. Ακόμη η κ. Γκουτζαμάνη κάνει λόγο για επηρεασμό τω σχέσεων της Ελλάδος με τη γείτονα χώρα και ζητεί η υπόθεση να ανατεθεί σε έμπειρο δικαστικό λειτουργό.

    [08] Αυξάνεται το πλαφόν συνταγογράφησης

    Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, των οποίων ήδη έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις από 200 σε 400, δίνεται από σήμερα, στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα. Όπως σημειώνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους οι Μονάδες.

    [09] Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας - γιατρών

    Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και γιατρών, μετά και τις σημερινές καταγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν χρήματα για να εξετάσουν ανασφάλιστους και επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους, κατά την εξέταση τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι το 99% των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει παραδοθεί, ενώ η εκκρεμότητα παραμένει σε δύο ή τρία.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ο οποίος ζήτησε «να σταματήσουν τώρα οι απειλές και οι εκβιασμοί εις βάρος του ιατρικού κόσμου» και κάλεσε τον υπουργό να σταματήσει «την επικοινωνιακή προπαγάνδα». Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι πραγματοποίησαν οι γιατροί.

    Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται το πλαφόν συνταγογράφησης

    [10] Μεγάλη η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα

    Ως η μεγαλύτερη σε όγκο κινητοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα, χαρακτηρίζουν οι συμμετέχοντες το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη με τις εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών να κάνουν λόγο για περισσότερα από 4.000 άτομα.

    Οι αγρότες, αυτή την ώρα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να τουεπιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Κλειστή είναι η οδός Βασ. Σοφίας.

    Στο συλλαλητήριο, το «παρών» έδωσαν αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετέχει το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας. Επίσης, παραβρίσκονται αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην ομιλία του, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο κ. Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».

    [11] Αύξηση των δανείων της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα το 2013

    Σημαντικά αυξήθηκαν τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα το 2013, σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εν λόγω τράπεζας για το 2013, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρός της, Βέρνερ Χόγερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΤΕπ, το 2013 οι συμβάσεις που υπεγράφησαν με την τράπεζα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1,465 δισ. ευρώ, έναντι 704 εκατ. ευρώ το 2012. Εντός του 2013 εκταμιεύθηκαν 1,174 δισ. ευρώ για προγράμματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), για επενδύσεις σε υποδομές, στην ενέργεια και στην αστική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Β. Χόγερ, η βοήθεια της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία ήταν σημαντική το 2013. Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, ανέφερε ενδεικτικά τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος εξωτερικού εμπορίου, το οποίο στηρίζει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων με δάνεια και πιστώσεις. Επιπλέον, ο Β. Χόγερ υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας του ταμείου εγγυήσεων για τις ΜΜΕ, «μιας κοινής πρωτοβουλίας μεταξύ της ΕΕ, της ΕΤΕπ και της Ελλάδας», όπως είπε.

    [12] Αναλαμβάνει δράση η Υπηρεσία Ασφαλείας στην Ουκρανία

    Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο ριζοσπαστικές οργανώσεις τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο Κίεβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση, περισσότερα από 1.500 πυροβόλα όπλα και 100.000 πυρομαχικά «έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών» από την Τρίτη και η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με «συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες». Την Τρίτη, στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 αστυνομικοί. Οι πληροφορίες που φτάνουν από διάφορες περιοχές, ιδίως της δυτικής Ουκρανίας, αναφέρουν ότι ομάδες που στηρίζουν το αντικυβερνητικό κίνημα του Κιέβου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δημόσια κτίρια.

    Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Γιανουκοβιτς, χθες το βράδυ, Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ αύριο, για την κατάσταση στην Ουκρανία , Άμεση επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία ζητούν Ολάντ και Μέρκελ

    [13] Άμεση επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία ζητούν Ολάντ και Μέρκελ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «καταδίκασαν» σήμερα τις «απαράδεκτες, αχαρακτήριστες πράξεις» στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπεύθυνοι θα «τιμωρηθούν» στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι. «Στην Ουκρανία σημειώθηκαν αχαρακτήριστες, απαράδεκτες, ανυπόφορες πράξεις. Βία, βαρβαρότητα, καταστολή. . . η καγκελάριος και εγώ, μαζί με τις κυβερνήσεις μας, καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις και την καταστολή που προέρχεται από το καθεστώς», δήλωσε ο Ολάντ. «Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών που υποφέρουν» στο Κίεβο, διαβεβαίωσε η Μέρκελ. «Όσοι διέπραξαν αυτές τις πράξεις και ετοιμάζονται να διαπράξουν άλλες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν», προειδοποίησε ο Ολάντ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 15:30:26 UTC