Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου
  • [02] Σύλληψη 60χρονου για οφειλές δύο εκατ. ευρώ στο Δημόσιο
  • [03] Βρέθηκε στις Σπέτσες η σορός του 29χρονου αγνοούμενου
  • [04] «Αργή και άτονη η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας»
  • [05] «Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών»
  • [06] «Η Γερμανία και η Ρωσία θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας»
  • [07] Άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία, ζήτησε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου

    Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου αρκεί να ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

    Σε διμερές επίπεδο ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στο Κόσοβο.

    Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου χαρακτήρισε σημαντική την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας του. Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα γραφείο συνδέσμου του Κοσόβου.

    Σήμερα το βράδυ ο κ. Βενιζέλος αναχώρησε οδικώς για τα Σκόπια όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

    [02] Σύλληψη 60χρονου για οφειλές δύο εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

    Εξηντάχρονος, πρώην ασφαλιστής, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την αστυνομία το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό του 1.949.643,81 ευρώ.

    Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 12 μηνών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

    [03] Βρέθηκε στις Σπέτσες η σορός του 29χρονου αγνοούμενου

    Στον 29χρονο αγνοούμενο κυβερνήτη του ιστιοφόρου σκάφους «ZIESJOEM» με σημαία Ολλανδίας, που βρέθηκε βυθισμένο στις 16 Φεβρουαρίου 2014, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάτροκλος, στην περιοχή του Σουνίου, ανήκει το πτώμα άνδρα που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φάρου Σπετσών.

    Ο άτυχος άνδρας αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

    Ο 29χρονος είχε αναχωρήσει με το ιστιοφόρο στις 28 Ιανουαρίου από τη Μαρίνα Αλίμου και την τελευταία φορά που επικοινώνησε δήλωσε μηχανική βλάβη.

    [04] «Αργή και άτονη η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας»

    «Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι ιδιαίτερα αργή και ασθενική» επισημαίνει το κέντρο μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

    Τα προβλήματα της Ιταλίας, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Confindustria, είναι η συρρίκνωση των χορηγήσεων δανείων στις επιχειρήσεις, η μεγάλη μείωση της εσωτερικής ζήτησης και η απώλεια ανταγωνιστικότητας.

    «Στη διαφαινόμενη πορεία οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, παρατηρούνται βήματα προς τα πίσω αντί για μια ξεκάθαρη συνεχή θετική τάση» τονίζεται στην μηνιαία έκθεση της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

    [05] «Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών»

    Η Ελλάδα δείχνει να ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών, χάρη στην εξάλειψη των διδύμων ελλειμμάτων και τα μεταρρυθμιστικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρεται σε άρθρο στο δεύτερο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσης «Ελληνική Οικονομία» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

    Ειδικότερα, στο τεύχος της Ελληνικής Οικονομίας γίνεται μια επισκόπηση των βασικότερων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και παρουσιάζονται τρία άρθρα που πραγματεύονται τη σημαντικότητα της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

    [06] «Η Γερμανία και η Ρωσία θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας»

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε απόψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο συμφώνησαν να «κάνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας» στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις της Α. Μέρκελ έγιναν στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, στο περιθώριο των συνομιλιών με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Η Άγγελα Μέρκελ εξήγησε ότι «ενημέρωσε» το Ρώσο Πρόεδρο για το ταξίδι αύριο το πρωί των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο Κίεβο. «Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε πολύ στενή επαφή με τη Ρωσία» για το ζήτημα αυτό, προσέθεσε η ίδια.

    [07] Άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία, ζήτησε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του ζήτησε "να βάλει άμεσα τέλος στη βία".

    Ο Μπαρόζο υπενθύμισε στον συνομιλητή του "την ευθύνη που βαραίνει την ουκρανική κυβέρνηση να αποφύγει τη βία και να εγγυηθεί τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες", μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που στοίχισαν τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

    Ο Μπαρόζο προειδοποίησε επίσης τον Ουκρανό πρόεδρο ότι οι Βρυξέλλες "θα αντιδράσουν σθεναρά στην επιδείνωση της κατάστασης" και ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ θα συνεδριάσουν αύριο εκτάκτως για να συζητήσουν "μέτρα εναντίον όσων ευθύνονται για τη βία".

    Από την πλευρά του, ουπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πείσει την ουκρανική αντιπολίτευση να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποστασιοποιηθεί από τις ακραίες εκείνες ομάδες που θέλουν να προβούν σε «ένα πραξικόπημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 19:30:23 UTC