Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κ. Άστον είχε ο Αντ. Σαμαράς για την Ουκρανία
  • [02] Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους
  • [03] «Κατεδαφιστέα» ογδόντα δύο κτίρια στην Κεφαλονιά
  • [04] Διακόσιοι νοσηλευτές τοποθετούνται σε νοσοκομεία
  • [05] Διαψεύδει η Μόσχα παροχή «πολιτικού ασύλου» στον Β. Γιανουκόβιτς
  • [06] Παρουσιάζεται το πρώτο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος
  • [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Ομπάμα
  • [08] Κυρώσεις στην Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • [09] Πενήντα οι νεκροί από τη γρίπη

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κ. Άστον είχε ο Αντ. Σαμαράς για την Ουκρανία

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακάθισε το μεσημέρι σε γεύμα με τους πρεσβευτές του G20 στην Αθήνα. Το γεύμα κράτησε τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα.

    Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς, με την ιδιότητα του πρόεδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Κάθριν Άστον.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνομιλία τους εξετάστηκε το θέμα της Ουκρανίας, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο Κίεβο.

    [02] Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τους ακτοπλόους

    Θέμα μείωσης του εργατικού κόστους στα πλοία έθεσαν οι ακτοπλόοι, στη συνάντησή τους με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έληξαν στα τέλη του 2013.

    Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, στη συνάντηση τέθηκε για πρώτη φορά θέμα εφαρμογής ατομικών συμβάσεων εργασίας, μείωσης των μισθών του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 15% και μείωσης κατά το ήμισυ του ημερομισθίου, γι αυτούς που κάνουν αντικαταστάσεις συναδέλφων τους στα πλοία και σε αυτούς που βρίσκονται σε άδεια.

    Η διοίκηση της ΠΝΟ απέρριψε ομόφωνα τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

    [03] «Κατεδαφιστέα» ογδόντα δύο κτίρια στην Κεφαλονιά

    Ογδόντα δύο κτίρια κρίθηκαν κατεδαφιστέα στην Κεφαλονιά μετά και τους δευτεροβάθμιους ελέγχους.

    Από τα 2059 κτίρια που ελέγχθηκαν από τις δευτεροβάθμιες επιτροπές κίτρινα χαρακτηρίστηκαν 1176, θα επανελεγχθούν 137 ενώ πράσινα χαρακτηρίστηκαν 801.

    Επίσης έχουν υποβληθεί 55 αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου.

    [04] Διακόσιοι νοσηλευτές τοποθετούνται σε νοσοκομεία

    Διακόσιοι νοσηλευτές που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας τοποθετούνται σε νοσοκομεία της επικράτειας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό.

    Τη σχετική απόφαση, σε συνεργασία και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

    [05] Διαψεύδει η Μόσχα παροχή «πολιτικού ασύλου» στον Β. Γιανουκόβιτς

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε απόψε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη σχετική είδηση, που μετέδωσαν ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ, «αρβύλα» και μέρος του «επικοινωνιακού πολέμου» γύρω από την Ουκρανία, για τον οποίο έκανε πρώτος λόγο νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

    Μια ακόμη διάψευση, πάντως, επιβεβαίωσε με τον τρόπο της τη δυστοκία της ρωσικής διπλωματίας και του Κρεμλίνου στους χειρισμούς του Ουκρανικού, καθώς ο πρώην Συνήγορος της Ρωσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βλαντίμιρ Λουκίν, αρνήθηκε ότι μεταβαίνει άμεσα στο Κίεβο ως εντεταλμένος εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος Ντ. Πεσκόφ. «Προς το παρόν όχι, αυτό μόνο μπορώ να πω» δήλωσε ο κ. Λουκίν, ο οποίος έχει φιλελεύθερο πολιτικό παρελθόν και έχει θητεύσει στη μετριοπαθή αντιπολίτευση στον Β. Πούτιν.

    Καθώς η κατάσταση στην ίδια την Ουκρανία τίθεται σταδιακά εκτός κάθε ελέγχου, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της ουκρανικής Δημοκρατίας, Αντρέι Λισένκο, ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι δεν έχει πληροφορίες πως τα μέλη των οικογενειών των δύο γιων του προέδρου Γιανουκόβιτς αναχώρησαν από το Κίεβο.

    [06] Παρουσιάζεται το πρώτο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος

    Το πρώτο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα παρουσιαστεί αύριο σε ειδική τελετή, στην οποία θα παραστούν ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ.

    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή το κατασκοπευτικό αεροσκάφος αυτό έχει μεγάλη επιχειρησιακή αυτονομία (20 ώρες) και χρησιμοποιεί πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας που "ελάχιστες χώρες διαθέτουν".

    [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Ομπάμα

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με διμερή θέματα και τις εξελίξεις στην περιοχή.

    Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Τουρκίας επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Τουρκία, οι οποίες βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη θετική στάση της, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη.

    Συζητήθηκε ακόμη μεταξύ των δύο ηγετών η σημασία που αποδίδουν στην άμεση εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.

    [08] Κυρώσεις στην Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ

    «Στοχευμένες κυρώσεις» κατά των υπευθύνων για τη βία στην Ουκρανία και την επιβολή εμπάργκο σε υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για βίαιη καταστολή, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι «στοχευμένες κυρώσεις» κατά των υπευθύνων για τη βία στην Ουκρανία, αφορούν αφενός στην απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων και αφετέρου στο «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται τα ονόματα των υπευθύνων. Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή εμπάργκο σε υλικά και σε εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές σε πράξεις βίαιης καταστολής.

    Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, που συνομιλούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, στα συμπεράσματά του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισημαίνεται ότι «το εύρος εφαρμογής των κυρώσεων» θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και από την έκβαση των συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο.

    Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου.

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και η υπηρεσία Υγείας του δήμου του Κιέβου έκαναν σήμερα λόγο για έναν συνολικό αριθμό 67 νεκρών, στις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, παρά το ότι η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 60 νεκρούς μόνον σήμερα.

    Η υπηρεσία Υγείας του Δήμου του Κιέβου ανέφερε ότι οι 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις 06:00 σήμερα.

    Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 13 νεκρούς αστυνομικούς αυτήν την εβδομάδα και τρεις σήμερα.

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, επικαλούμενο και αυτό πηγές της αντιπολίτευσης.

    Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [09] Πενήντα οι νεκροί από τη γρίπη

    Στην κορύφωσή του βρίσκεται το «κύμα» της γρίπης στη χώρα μας, όπου την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 18 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 50.

    Σήμερα έγιναν 9 νέες εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα συνολικά 59 ασθενείς και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 19:30:24 UTC