Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την προσχώρησή της στη ΝΔ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα
  • [02] Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα της άρσης ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [03] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι
  • [04] Με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο Κ. Παπούλιας
  • [05] Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ
  • [06] Αθωώθηκαν πολίτες για κινητοποιήσεις σε διόδια
  • [07] Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, από τους Ρομά
  • [08] Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης
  • [09] «Πράσινο φως» από το ΥΠΕΚΑ για το τμήμα Μπράλλος-Άμφισσα του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίριο
  • [10] Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
  • [11] Τζ. Σόρος: Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε τα έκαναν μαντάρα στην Ελλάδα
  • [12] H G-20 ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης
  • [13] Περαιτέρω μείωση κατά 2,3% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο 2013
  • [14] Διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία
  • [15] Αντ. Φώτσης: «Δύσκολη νίκη με Ολυμπιακό και τώρα Μιλάνο»

  • [01] Την προσχώρησή της στη ΝΔ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα

    Την προσχώρησή της από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα.

    Μετά από συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι ενόψει των ευρωεκλογών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συσπείρωση της κεντροδεξιάς και όλων των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερά στην ευρωπαϊκή της πορεία.

    «Την επόμενη πενταετία θα οικοδομηθεί η νέα προοπτική της ΕΕ. Σ' αυτό τον αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο θα είμαι παρούσα με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η κ. Τζαβέλλα.

    [02] Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα της άρσης ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το αίτημα άρσης της ασυλίας δεκαέξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, (Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης- Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος, Ιω. Λαγός, Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας).

    Επίσης ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων 495, 2168, 3944 που αφορούν την απλή οπλοκατοχή (μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ν. Μίχο και Ιω. Λαγό), αλλά και για παράβαση του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν.3028/2003). Επίσης ο Ν. Μίχος κατηγορείται και για παράβαση διάταξης περί διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών (άρθρο 21 παρ. 1 του ν.4139/2013).

    Υπενθυμίζεται πως και για τους άλλους δύο από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ηλ. Παναγιώταρο και Παν. Ηλιόπουλο) έχει γίνει ήδη άρση της ασυλίας.

    [03] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι

    Συνάντηση εφ' όλης της ύλης, ενόψει και της έλευσης της τρόικας, θα έχουν, αύριο στις 13:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Στη συνάντηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθούν εσωτερικά και διεθνή θέματα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και για τις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, σε πρωτεύουσες κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

    [04] Με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο Κ. Παπούλιας

    Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεραστεί η κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

    Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία. Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεπλήγη και μια τραγική ήττα, του ?97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια.

    Μεγαλούργησαν, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία. Αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα, που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

    Με ρωτάνε, γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του.

    [05] Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

    Το ενεργειακό κόστος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη.

    Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημόσια Επιχείρηση οδηγείται σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση ενώ σε σχέση με το ενεργειακό κόστος, όπως σημειώνεται, έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% «ελέγχεται από τη ΔΕΗ».

    [06] Αθωώθηκαν πολίτες για κινητοποιήσεις σε διόδια

    Αθώους έκρινε, σήμερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δέκα πολίτες από Λάρισα και Βόλο, που είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων κατά το παρελθόν.

    Υπέρ των πολιτών είχε διοργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων».

    [07] Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, από τους Ρομά

    Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν στις 10:00 οι Έλληνες Ρομά, προκειμένου να συναντηθούν με στελέχη της κυβέρνησης και να αιτηθούν εργασία, πρόσβαση στην υγεία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

    Οι συγκεντρωμένοι Ρομά από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» και «Δώστε μας ό,τι μας ανήκει» στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

    «Η πορεία μας είναι ελληνική και ειρηνική. Θέλουμε νόμιμη εργασία πρώτα και κατά δεύτερον θέλουμε στέγη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά, Θύμιος Δημητρίου.

    [08] Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης

    Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης. Μέχρι τώρα 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

    Έξι νέες εισαγωγές έχουν γίνει από το πρωί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τον αριθμό των νοσηλευομένων να φτάνει τους 59, με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

    [09] «Πράσινο φως» από το ΥΠΕΚΑ για το τμήμα Μπράλλος-Άμφισσα του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίριο

    Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μπράλλος- Άμφισσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας, συνολικού μήκους 28,61 χλμ. άναψε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Το έργο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία- Ιτέα- Αντίρριο και μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής, για τους οδηγούς, με προέλευση τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προορισμό την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αντίστροφα.

    Ειδικότερα, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού και νέα χάραξη, έχει αφετηρία που βρίσκεται επί της υφιστάμενης εθνικής οδού πριν τον οικισμό του Μπράλλου, ενώ περιλαμβάνει παράπλευρο δίκτυο, ισόπεδους κόμβους, και τεχνικά έργα, όπως γέφυρες, τοίχους αντιστήριξης, σήραγγες, διαβάσεις και οχετούς.

    [10] Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

    Έκκληση στην κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών», απευθύνουν με σημερινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, με αφορμή την παρουσίαση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη 26/02.

    Οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως στις 11 το πρωί, με συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών. Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης στις 8 το πρωί. Επίσης προαναγγέλλουν κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο.

    [11] Τζ. Σόρος: Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε τα έκαναν μαντάρα στην Ελλάδα

    «Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει ο ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και υποστηρίζει ότι, εάν το Βερολίνο δεν αλλάξει στάση, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο με την αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Χαρακτηρίζει την Άγγελα Μέρκελ ως «χαρισματική πολιτικό», η οποία όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός και καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανία, η οποία, όπως λέει, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ.

    Σε αποσπάσματα από το βιβλίο του, «Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης», το οποίο αποτελεί συνέντευξη με τον συντάκτη του περιοδικού «Der Spiegel» Γκρέγκορ-Πέτερ Σμιτς, που δημοσιεύονται ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου τη Δευτέρα στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόρος ασκεί δριμεία κριτική στην κυρία Μέρκελ για τις επιλογές της από το ξέσπασμα της κρίσης. «Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός», υποστηρίζει και προσθέτει ότι, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».

    «Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και παρά λίγο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και άλλες νοτιευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία πήρε πάνω της τόσα βάρη όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από την άλλη πλευρά, η Άγγελα Μέρκελ αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα τη νότια Ευρώπη, παρά την ύφεση και την τρομακτική υπερχρέωση της.

    [12] H G-20 ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης

    Η ομάδα των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G-20) θα αναλάβει «συγκεκριμένες δράσεις» για να ενισχύσει την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στις αναπτυγμένες οικονομίες, αναφέρει ένα σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που θα εκδοθεί την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    «Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε νέα μέτρα για να αυξήσουμε σημαντικά τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα. Αναγνωρίζουμε ότι τα πλαίσια χαλαρής νομισματικής πολιτικής στις αναπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ομαλοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, μαζί με την ενίσχυση της ανάπτυξης», αναφέρει το σχέδιο ανακοινωθέντος της συνόδου των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G-20 που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στο Σίδνεϊ.

    Η Αυστραλία, που φιλοξενεί τη σύνοδο της G-20, πιέζει να τεθεί ένας στόχος για την ανάπτυξη, μία ιδέα που βρήκε στήριξη από το ΔΝΤ και τη Βρετανία και αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τη Γερμανία.

    [13] Περαιτέρω μείωση κατά 2,3% κατέγραψε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο 2013

    Περαιτέρω μείωση κατά 2,3% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2012, έναντι μείωσης 3,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011, και πλέον αριθμούνται 1.897 πλοία.

    Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 43.978.476 κόρους τον Δεκέμβριο 2013 και παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Δεκεμβρίου 2012, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

    [14] Διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία

    Πρόωρες προεδρικές εκλογές, την έναρξη διαδικασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την επαναφορά του Συντάγματος του 2004 που προβλέπει περιορισμένες προεδρικές εξουσίες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν σήμερα νέες συζητήσεις με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης και με εκπροσώπους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης.

    Ένας εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η ουκρανική αντιπολίτευση θα υπογράψει τη συμφωνία για να τερματιστεί η αιματηρή αντιπαράθεση με τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε μια ειρηνική λύση, Είπα στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών (Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ) ότι προσωπικά θα απευθυνθώ στους διαδηλωτές πριν την υπογραφή. Πρέπει να εξεταστούν όλα τα επιχειρήματα προτού καταλήξουμε στην υπογραφή», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [15] Αντ. Φώτσης: «Δύσκολη νίκη με Ολυμπιακό και τώρα Μιλάνο»

    Χωρίς... τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους για τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου Ολυμπιακού, ο Αντώνης Φώτσης χαρακτήρισε θετική την έκβαση της ευρωπαϊκής «μητέρας των μαχών» για τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν αυτή επιτεύχθηκε δύσκολα (66-62), όπως παραδέχτηκε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες διαφορές, πάντα κρίνονται σ' ένα σουτ, στο τελευταίο λεπτό», αναγνώρισε την αξία του αντιπάλου ο έμπειρος φόργουορντ του Παναθηναϊκού και προειδοποίησε πως ο δεύτερος γύρος της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα θα είναι ακόμη πιο δύσκολος, αρχής γενομένης την ερχόμενη Πέμπτη στο Μιλάνο, την πόλη όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ φέτος, κόντρα στην Αρμάνι.

    Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει άνετα στο ΟΑΚΑ 73-57 της ιταλικής ομάδας, στην πρεμιέρα της φάσης των «16», όμως η Αρμάνι εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη, ιδιαίτερα στην έδρα της. Ο «αγώνας της επόμενης εβδομάδας επί ιταλικού εδάφους δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν του ΟΑΚΑ. Μας περιμένει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι», εξήγησε ο παίκτης που χθες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έμεινε περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του στο παρκέ (33:03), με αποτυπωμένη συνεισφορά στη στατιστική 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 εύστοχο τρίποντο, αλλά και ακόμη περισσότερη που... δεν φαίνεται!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 February 2014 - 13:30:26 UTC