Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση του πρέσβη της Βενεζουέλας για αλληλεγγύη στη χώρα του
  • [02] Στη Βουδαπέστη στις 24/2 ο Ευ. Βενιζέλος για την υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3
  • [03] Χαρ. Αθανασίου: Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι «παντελώς ανεξάρτητη»
  • [04] Πενήντα πέντε οι νεκροί από τη γρίπη
  • [05] Διαμαρτυρία αγροτών έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • [06] Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ
  • [07] Σαουδαραβικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα

  • [01] Έκκληση του πρέσβη της Βενεζουέλας για αλληλεγγύη στη χώρα του

    Έκκληση σε κυβερνήσεις, κόμματα, κινήματα, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη Βενεζουέλα, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη, απηύθυνε, μετά τις συναντήσεις που είχε με στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στη χώρα του βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια προσπάθεια πραξικοπήματος, είπε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δέχεται «οικονομικό πόλεμο» από την οικονομική ολιγαρχία.

    «Η Βενεζουέλα αυτές τις μέρες αντιμετωπίζει πάλι μια προσπάθεια πραξικοπήματος, η οποία ξεκίνησε την 12η Φεβρουαρίου, όταν κάποιοι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάλεσαν σε διαμαρτυρίες, με στόχο να δημιουργήσουν βίαιες συνθήκες στους δρόμους. Η ιδέα γι' αυτούς είναι να δημιουργήσουν χάος και να 'αμφισβητήσουν' τους θεσμούς του κράτους, να δημιουργήσουν μια εικόνα της Βενεζουέλας ως μια χώρα βίαιη και χαοτική για να δικαιολογήσουν μετά μια εξωτερική επέμβαση. Είναι μια συνταγή, την οποία την έχουμε δει σε πολλές χώρες του κόσμου και στη Bενεζουέλα παλαιότερα» τόνισε ο Φ. Φερνάντες.

    [02] Στη Βουδαπέστη στις 24/2 ο Ευ. Βενιζέλος για την υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3

    Στην υπουργική συνάντηση Visegrad V4+3, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

    Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Visegrad (V4) -η οποία αποτελείται από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία- καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

    Πριν από την έναρξη των εργασιών της υπουργικής συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας, Γιάνος Μάρτονι, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν η πορεία των διμερών σχέσεων, ζητήματα της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις (Ουκρανία, Δυτ. Βαλκάνια, Συρία).

    [03] Χαρ. Αθανασίου: Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι «παντελώς ανεξάρτητη»

    Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι «παντελώς ανεξάρτητη» και «δεν επηρεάζεται από κανέναν», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, μετά την απόφαση των αρμοδίων ανακριτριών να ζητήσουν την άρση ασυλίας και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «τέτοιες δηλώσεις δεν αγγίζουν τη Δικαιοσύνη, αλλά χαρακτηρίζουν αυτούς οι οποίοι τις εκφέρουν» και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιες δηλώσεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δηλώσεις οι οποίες απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον νομικό και πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας».

    [04] Πενήντα πέντε οι νεκροί από τη γρίπη

    Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τις υγειονομικές υπηρεσίες να έχουν τεθεί σε συναγερμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και 64 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άτομα.

    Το ΚΕΕΛΝΠΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, κρίνει απαραίτητη τη δωρεάν χορήγηση αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

    [05] Διαμαρτυρία αγροτών έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Νεστάνης, όπου, για περισσότερο από δύο ώρες, είχαν σηκώσει τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν, παίρνοντας μαζί τους πορτοκάλια που διένειμαν οι εσπεριδοκαλλιεργητές της Λακωνίας και της Αργολίδας.

    Οι αγρότες έφτασαν στην Τρίπολη, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σήμερα με τα πόδια, αύριο με τρακτέρ, αν δεν αρθούν τα μέτρα θα γίνει Κιλελέρ».

    [06] Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

    Αργά το μεσημέρι έληξε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που έγινε έπειτα από αίτημα των εκπαιδευτικών. Αν και οι εκπρόσωποι των καθηγητών αναγνώρισαν «το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών» με τις δύο προκηρύξεις θέσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, εντούτοις διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Η μία από τις δύο προκηρύξεις αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν δεύτερα πτυχία. Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής. Οι προκηρύξεις αυτές αναμένεται ότι θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    «Απαιτήσαμε από τον υπουργό να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση. «Είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται (αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας)», προστίθεται σε άλλο σημείο.

    [07] Σαουδαραβικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της Ελλάδας, δείχνει η Σαουδική Αραβία.

    Αυτό προέκυψε από την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο υπουργός περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με την Ομάδα Φιλίας Σαουδικής Αραβίας - Ελλάδας και τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Αθήνα Rayed Khalid A Krimly.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στα θέματα ενέργειας, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές αργού πετρελαίου για τα ελληνικά διυλιστήρια, γεγονός που τελευταία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αφού το 2012, οι ελληνικές εισαγωγές πετροχημικών από τη Σαουδική Αραβία ήταν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ή το διπλάσιο από εκείνες του 2011, ενώ ο ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 February 2014 - 17:30:24 UTC