Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχημένη χαρακτήρισε την περιοδεία του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου το μεσημέρι
  • [03] Στη διάθεση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων δήλωσε ότι βρίσκεται ο Άλεξ Ρόντος
  • [04] Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με μονοδρομήσεις θα ισχύσουν από αύριο στο κέντρο του Πειραιά
  • [05] Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν τα πρώτα 6 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
  • [06] Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα για διάλογο
  • [07] O Bίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο

  • [01] Επιτυχημένη χαρακτήρισε την περιοδεία του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ευ. Βενιζέλος

    Επιτυχημένη χαρακτήρισε την τετραήμερη περιοδεία του στις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου στην Αλβανία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

    Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας μια αποτίμηση της περιοδείας του, σε ομιλία του στο EU Info Center, στα Τίρανα, παρατήρησε ότι ο κοινός παρανομαστής του ταξιδιού του ήταν η περιφερειακή βούληση για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η θεώρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής ως παράγοντα σταθερότητας, όχι μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αλλά και για πολιτικούς. Από αυτή την άποψη, εκτίμησε ότι η κατάσταση στις διάφορες χώρες της περιοχής είναι πολύ κρίσιμη, λίγο πριν από το τελευταίο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου το μεσημέρι

    Συνάντηση εφ' όλης της ύλης, ενόψει και της έλευσης της τρόικας, θα έχουν, σήμερα στις 13:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Στη συνάντηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθούν εσωτερικά και διεθνή θέματα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και για τις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, σε πρωτεύουσες κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

    [03] Στη διάθεση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων δήλωσε ότι βρίσκεται ο Άλεξ Ρόντος

    Στη διάθεση των δικαστικών αρχών δήλωσε ότι είναι ο, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετέβη την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο της 4ης Ειδικής ΑνακρίτριαςΜαρίνας Ευαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων.Ο νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, 'Αλεξ Ρόντος, εμφανίστηκε με τον συνήγορο του Ι.Μαντζουράνη στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε στη δικαστική λειτουργό ότι θα προσέλθει αμέσως ενώπιόν της, όποτε κληθεί για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων της επίμαχης ΜΚΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο διπλωμάτης γνωστοποίησε στην κ.Ευαγγέλου τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Η εμπλοκή του κ. Ρόντου στην υπόθεση της εν λόγω ΜΚΟ -η οποία φέρεται να εισέπραξε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ ως το 2004 για έργο αποναρκοθετήσεων στο εξωτερικό που της καταλογίζεται ότι δεν προσέφερε- αφορά την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ.

    [04] Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με μονοδρομήσεις θα ισχύσουν από αύριο στο κέντρο του Πειραιά

    Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με μονοδρομήσεις θα ισχύσουν, από αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σε πρώτη φάση στο κέντρο του Πειραιά και σε δεύτερη φάση στην Πειραϊκή στις 16 Μαρτίου, λόγω έλευσης του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017. Ο δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και καμπάνιας.Έτσι από αύριο ο Πειραιάς θα αποκτήσει μια βασική οδική αρτηρία με είσοδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και μια άλλη εξόδου από την πόλη στη Γρ. Λαμπράκη.

    Η πρώτη φάση των αλλαγών περιλαμβάνει μονοδρομήσεις των βασικών οδών και συγκεκριμένα: Φορά εξόδου προς Αθήνα θα έχει η Γρηγορίου Λαμπράκη από Μπουμπουλίνας ως Ελευθερίου Βενιζέλου (ο δρόμος που οδηγεί προς τον Προφήτη Ηλία) και η Βασιλέως Γεωργίου Α' θα έχει φορά προς το λιμάνι από Γρ. Λαμπράκη ως Εθν. Αντιστάσεως. Η Βασιλέως Γεωργίου Α΄από την Γρηγορίου Λαμπράκη προς την Καστέλλα θα συνεχίσει να έχει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση.Η 34ου Συντάγματος θα έχει φορά εισόδου προς το κέντρο του Πειραιά από Ομηρίδου Σκυλίτση ως Ελευθερίου Βενιζέλου, το ίδιο (φορά εισόδου προς το κέντρο) και η Ηρώων Πολυτεχνείου από Ελευθερίου Βενιζέλου ως 2ας Μεραρχίας, ενώ η 2ας Μεραρχίας θα έχει φορά από Ακτή Μιαούλη προς Ακτή Μουτσοπούλου, από Πραξιτέλους ως Ακτή Μουτσοπούλου.

    [05] Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν τα πρώτα 6 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

    Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν στις 9 το πρωί από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, τα πρώτα 6 άτομα από τα 16, που σύμφωνα με την αστυνομία, που εμπλέκονται στη υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ.Έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν συγγενείς των συλληφθέντων για συμπαράσταση.Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 24 άτομα, στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι.

    Σήμερα θα απολογηθούν και θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ Γ.Σ, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ.Χ, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά Σ.Β καθώς και τρία ακόμα άτομα που φέρονται ως συνεργάτες του προέδρου της εταιρείας ΕΤΕΚΑ.Οι υπόλοιποι συλληφθέντες που κρατούνται στη ΓΑΔΑ θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

    [06] Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα για διάλογο

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ζήτησε την Παρασκευή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να έρθει σε επικοινωνία για διάλογο με τις αρχές της χώρας, λίγες μόνο ημέρες μετά την απέλαση 3 Αμερικανών διπλωματών με τις κατηγορίες ότι υποκινούσαν βίαιες διαδηλώσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    [07] O Bίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο

    Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου, πρόσθεσε. «Σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο», δήλωσε ο Κλίτσκο στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5, έχοντας δηλώσει νωρίτερα ότι δημοσιογράφοι είχαν εισέλθει χωρίς καμιά δυσκολία στην κατοικία του προέδρου, που συνήθως φρουρείται αυστηρά, σε προάστιο του Κιέβου.

    Διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση πενήντα μέτρων από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 February 2014 - 9:30:23 UTC